Preocupats pel medi ambient

Preocupats pel medi ambient
Així els responsables de Vallnord han decidit que el nou edifici de serveis que s'està construint al sector d'Arcalís buscarà aprofitar els recursos de la mare natura, aprofitant la llum i l'escalfor del sol i aïllant de forma adient l'edifició per tal de reduïr el cost energètic de mantenir-lo calent. D'altra banda la nova cadira desembragable d'Arinsal segueix el plaços previstos i estarà llest per a la nova temporada.

L'estació d'Ordino-Arcalís es convertirà aquesta temporada en pionera en qüestió mediambiental. En el seu esforç de reduir despeses de funcionament ha decidit que un nou edifici destinat a restauració sigui eficient energèticament, és a dir, construït amb criteris bioclimàtics, una opció que permetrà estalviar fins a un 30 per cent en el consum de calefacció. A més, aquest, serà el primer edifici que es construeix amb aquestes característiques a les estacions del Pirineu. Ordino-Arcalís aposta per la sostenibilitat.

Aquests dies s'està treballant en el condicionament de l'ampliació de l'immoble, col·locant el material aïllant adient, tant a l'interior com a l'exterior, per evitar que el fred entri i la calor se'n vagi cap a l'exterior. A més, s'han orientat les finestres per aprofitar els guanys solars i s'instal·laran vidres i marcs amb càmeres d'un gruix més gran que el normal.

Amb aquestes característiques l'estalvi en el consum d'energia pot arribar a un 30 per cent, mentre que el sobrescost de l'obra és d´un 2 per cent. Per tant, és fàcilment recuperable en un any i mig o dos. Aquest serà el primer edifici d'aquestes característiques a les estacions d'esquí d'Andorra i del Pirineu. L'edifici haurà d´estar enllestit el 20 de novembre. I és que la temporada està prevista que comenci per al pont de la puríssima.

La nova cadira segons els plaços

El nou telecadira desembragable de sis places d'Arinsal a Vallnord, a Andorra, estarà enllestit a finals de novembre, perquè pugui ser operatiu aquesta pròxima temporada d'esquí. Així ho han explicat els responsables de la instal·lació aquest dilluns al matí, mentre s'estaven col·locant les pilones de la infraestructura, amb l'ajuda d'un helicòpter que pot aixecar fins a 3.800 quilograms de pes. Aquest nou telecadira té un cost de cinc milions d'euros, que correspon a la meitat de la inversió pressupostada per Vallnord per la temporada d'hivern. Aquesta nova instal·lació completarà la resta d'accessos a les pistes, ja que de moment es pot fer amb el telecabina i per carretera.

Notícia extreta de Radio Televisió d'Andorra i l'ACN.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: