La FAE i Grandvalira volen portar la Copa del Món

La FAE i Grandvalira volen portar la Copa del Món
Tal com ja s'anunciava ahir la FAE està molt interessada a promocionar el pais de cara a l'exterior amb la cel.lebració d'una prova de la Copa del Món femenina. Tornarà la Copa del Món al Pirineu? Esperem que aquest projecte o el de la Molina tirin endavant. La FAE presentarà el seu dossier el proper mes de maig.

La FAE i Grand Valira, l'estació candidata a acollir la prova de la Copa del Món femenina, encapçalaran un projecte "de país", segons definia ahir Coma, satisfet de com s'evoluciona en el treball per tenir una cursa del circuit més prestigiós de l'esquí mundial i responsabilitzat per una tasca que tot just s'ha iniciat i en la qual cada vegada es treballarà amb més intensitat. El dossier inclourà tota la informació sobre les modificacions que s'han de fer a la pista de l'Avet per acollir una cursa d'aquestes categories i detallarà per complet els requisits que es demanen per fer front a una prova d'aquestes característiques – accessos, allotjament. . . – . Aquest informe servirà per enfortir una presentació oficial de la candidatura andorrana, que ara només s'ha posat sobre la taula de la Federació internacional i que anirà prenent forma en els mesos vinents. "No esperàvem que la visita d'Skaardal arribés tan aviat i a la vegada hem vist una persona que ens parlava sempre des del vessant positiu i ens apuntava, per exemple, la possibilitat de fer un eslàlom i un gegant, no només una cursa. Això encara ens dóna més il·lusió per seguir treballant" , afegia Coma. El president de la FAE opina que "les institucions s'han d'implicar en aquesta candidatura, que és d'Andorra".

Skaardal, president de la comissió de la Copa del Món femenina, va cloure ahir la visita a les pistes del país amb un missatge positiu, però exigent a la vegada. "Hi ha potencial i crec que en el futur podrem veure una Copa del Món a Andorra. És aviat per donar una opinió final i per mi el proper pas és treballar en el pla de construcció" , comentava Skaardal, segur que el traçat de l'Avet és el més adequat per acollir la Copa del Món. Entre les remodelacions de tipus tècnic que necessita la pista, Skaardal parlava de condicionar l'arribada i fer-la molt més àmplia per garantir la seguretat dels esquiadors, però també per allotjar el públic i l'estructura televisiva de la competició. El noruec va afegir que al costat de les qüestions tècniques cal pensar en "un pla de màrqueting, perquè no només hi ha la competició sinó tot el que l'envolta" i va parlar de reunir inversió i inversors.

Després d'exposar totes aquestes recomanacions i línies que cal seguir, Skaardal va deixar clar que Andorra no s'ha assegurat res amb la candidatura i ni tan sols amb el treball que ha d'iniciar. "Aquest és un projecte a llarg termini, cal invertir molt i ara mateix no es pot afirmar res. El calendari de la Copa del Món ja està confeccionat per a la temporada vinent i també per al 2007. No és segur per al 2008 ni per al 2009 ni per al 2010 i potser mai no s'arriba a tenir la Copa del Món, però a la vegada sóc positiu i ajudaré en tot el que se'm demani en aquest projecte des de la FIS" , reiterava.

Blanch diu que a un projecte com aquest li cal el suport institucional

El mateix dia en què els responsables de les estacions d'esquí del Principat criticaven que el ministeri de Turisme hagi eliminat la promoció a través de les manifestacions esportives – algunes a Grand Valira i Vall Nord– , el president d'Ski Andora, conseller delegat de Grand Valira i director general de Soldeu-el Tarter, Conrad Blanch, parlava del paper de l'estació en el projecte de la Copa del Món femenina, que podria ser una realitat a partir del 2008. "Hi ha interès per posicionar-nos en un esdeveniment d'aquesta envergadura i tenir una prova de la Copa del Món, però no és fàcil obtenir-ho i s'han de valorar les possibilitats que hi ha en l'àmbit d'inversió" , indicava Blanch, que té clar que "hi ha d'haver un suport institucional claríssim. Si ens donen l'oportunitat ho hem d'estudiar, però és prematur parlar de com es farà la inversió".

El director general de Soldeu-el Tarter afegia que s'ha de tenir clar que "les inversions que es fan en una estació d'esquí han de tenir un sentit per a l'estació, i en aquest cas la prova s'adapta a l'estació i no l'estació a la prova" . Per Blanch, prudent sobre tot allò que es necessitaria per adequar una pista com la de l'Avet i reservat sobre quines responsabilitats podrien correspondre al Govern, els comuns i l'estació, totes les estacions tenen un pla de desenvolupament i "si dins del pla de desenvolupament es fan quadrar projectes per tenir una Copa del Món, es pot parlar que es faria una inversió assumible i que seria positiu encarar aquesta inversió cap aquí en els anys vinents".

Tant Blanch com el director general de Vall Nord, Miquel Medina, van coincidir ahir en la presentació de la temporada d'Ski Andorra que esdeveniments com el de la Copa del Món d'esquí promocionen el país més que una estació en concret i que per aquest fet cal que les institucions s'hi aboquin.

Notícia extreta del Diari d'Andorra

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: