Arriba l'`altra´ Copa del Món

La Federació Internacional programa a Vallnord del 20 al 22 de febrer vinent sis curses del circuit mundial de veterans. A més a més es postula com a candidata per al Campionat del Món de veterans del 2011. D'altra banda Vidosa i Mimi Gutiérrez es troben ultimant la seva preparació de cara a la nova temporada de la Copa d'Europa.

Andorra espera amb delit l’arribada de la Copa del Món femenina d’esquí, prevista per a la temporada 2011-2012. Mentre es prepara i segueix superant tests en forma de Copa d’Europa, el Principat gaudirà ben aviat de la visita de l’altra Copa del Món, la de categoria màsters (veterans), que la FIS ha programat per al febrer vinent. Serà al sector d’Arcalís de Vallnord i es disputaran sis curses entre el 20 i el 22 de febrer: dos gegants, dos eslàloms i dos supergegants en categoria masculina i femenina. A banda d’això, la FIS també ha inclòs Andorra en el precalendari del 2011 per organitzar el FIS World Criterium, que vindria a ser el Campionat del Món de l’especialitat, en una localització que encara s’ha de concretar.

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, va confirmar ahir que van demanar acollir la Copa del Món de veterans “després de parlar-ho amb la Federació Espanyola. Faltava una prova per completar el calendari i gràcies a la voluntat de l’estació vam decidir tirar endavant. No hem rebut encara la confirmació oficial, però el fet que surti a la pàgina web de la FIS és ja una garantia que la tindrem”.

Visa va explicar que el circuit de màsters, que inclou 10 proves la temporada vinent amb l’estrena el 13 i 14 de desembre a Patscherkofel (Àustria), està obert als esquiadors que superin els 30 anys i que disposin de la llicència de corredor en actiu. “No cal tenir cap mínim de punts FIS per prendre-hi part i això afavoreix que la participació sigui elevada. En algunes curses de la temporada passada es van apuntar 200 participants, la qual cosa ens fa ser optimistes quant al nombre d’inscrits que podríem tenir”. El director tècnic de la FAE no s’aventura a donar el nom d’alguna figura que pugui elegir Andorra per competir. “La veritat és que com a la FAE no seguim aquest circuit es fa difícil dir qui pot venir. Gent que ha corregut a la Copa del Món? Segur. Alguna estrella? No ho sé. A vegades n’hi pot haver alguna”.

Participació local

Entre els corredors podria haver-hi una àmplia representació local i de participants espanyols. Esquiadors com ara Tomàs Mijares, Santi López o Raymond Mathieson, habituals del circuit de veterans local, tindran l’oportunitat de disputar una Copa del Món. Mathieson, de 66 anys i que ja va competir fa deu anys en el Campionat del Món de màsters a Soldeu, va confimar ahir que la seva intenció és prendre part a la prova d’Arcalís.

Vidosa i Mimi Gutiérrez debutaran el mes vinent a la Copa d’Europa sota cobert

Roger Vidosa i Mireia Gutiérrez estan encarant la recta final de la pretemporada. De fet, si no hi ha canvis de darrera hora els dos esquiadors de la FAE debutaran en la mateixa estació, Amneville-les-Thermes (França), en dos eslàloms que es disputaran sota cobert el 4 i 5 de novembre. Per a Vidosa serà la segona experiència indoor, després de la de l’any passat a Landgraaf (Holanda), on repetirà enguany, mentre que per a Gutiérrez serà el seu debut en aquest tipus de pistes. L’andorrana va comentar ahir que ha entrenat “alguna vegada sota cobert, però mai no hi he competit. Tot és diferent, la neu, el fred... La pista és molt curta i no pots cometre errades perquè tothom està en el mateix segon”. Després d’Amneville-les-Thermes, Vidosa competirà a Landgraaf, on l’any passat va quedar 75è i 62è en dos eslàloms de la Copa d’Europa, mentre que Gutiérrez tornarà a disputar una competició indoor, a Neuss (Alemanya), el 7 de novembre. L’esquiadora de la FAE avança que l’objectiu de la temporada serà “fer-ho bé a la Copa d’Europa i rebaixar els punts FIS. Sóc jove i al Campionat del Món vull agafar experiència”.

El Principat ja ha acollit la Copa i el Campionat del Món

No serà la primera vegada que la Copa del Món de màsters visiti Andorra. Les pistes del Pas van acollir el març del 1988 el circuit de veterans i fa deu anys Soldeu va ser l’escenari de l’International Masters Criterium, el Campionat del Món de l’especialitat. En les dues competicions hi va haver una nombrosa participació de representants del Principat.