Curs de meteorologia de muntanya i allaus

Curs de meteorologia de muntanya i allaus
Un any més, i ja van 25 edicions, l'Observatori Meteorològic de Sort impartirà el seu ja tradicional curs de meteorologia de muntanya i allaus. Un curs d'alló més interesant que vaig poder viure personalment la passada edició i el qual recomano a tots els aficionats a la muntanya. En aquesta edició entre d'altres ponents hi intervindràn el conegut meteoròleg gavanenc Jordi Pons que actualment treballa a Barrabés.com o Ramón Baylina que porta molts anys al capdavant de l'observatori meteorològic de Sort.

El proper 25 d’octubre es celebra a l’Observatori Meteorològic de Sort (Pallars Sobirà) la XXV edició del curs de meteorologia de muntanya i allaus organitzat per l’Ajuntament de Sort. Com en edicions anteriors, està dirigit a totes les persones vinculades a l’entorn de la muntanya i interessades en la ciència meteorològica: des d’alpinistes fins a excursionistes, passant per guies de muntanya o guardes de refugi.

Les jornades compten amb la col·laboració del Servei Meteorològic de Catalunya, l’Agencia Estatal de Meteorologia (Centre Territorial a Catalunya), l’empresa Barrabes.com i Ediciones Desnivel. Enguany, s’inclouran noves xerrades tècniques al programa i s’aprofitarà també per presentar el manual de meteorologia de muntanya Tiempo y clima en montaña (Desnivel Ediciones).

I és que, cada vegada més, el coneixement d’aquesta ciència és de vital importància per al muntanyenc. Així, en aquesta jornada s’impartiran diverses xerrades tècniques relacionades amb la meteorologia de muntanya així com una visita a l’observatori meteorològic de Sort. Alguns dels temes que es tractaran seran la predicció de la cota de neu, el radar meteorològic i la seva aplicació en muntanya, la influència del temps sobre el muntanyenc o els riscos associats a la l’alta muntanya (allaus).

I per concloure la jornada es comptarà amb la presència de Juanjo San Sebastián, alpinista membre del programa “Al Filo de lo Imposible”, de TVE, i el visionat del seu documental “El viaje”(un recull de les seves grans expedicions a les muntanyes més importants del planeta). Les inscripcions al curs poden fer-se fins el proper 23 d’octubre a un preu de 55 € i amb un màxim de 50 assistents. Al següent document trobareu més informació sobre la formalització de les inscripcions així com el temari complert del curs.

Notícia extreta de la plana de la FEEC.

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • sam
    sam
    #1
    Fecha comentario:
    08/10/2008 23:54
    #1
    Buen dato! :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: