Toni Bou ... es passa a Atomic!!

Toni Bou ... es passa a Atomic!!
Bé, no us espanteu, el barceloní no deixa el trial, el campió del món de trial indoor i outdoor va fer la passada setmana una exhíbició a la Molina on per primera vegada va pilotar la seva Montesa a la neu. El campió del món de trial va visitar l'estació el passat 4 de gener on va provar el nou material, esquís i botes, que li va cedir Atomic. El pilot va declarar que l'experiència l'hi havia encantat.

L'estació de La Molina va rebre fa uns dies la visita d'un esportista il·lustre, la del jove pilot de trial Toni Bou. El corredor de Montesa, de 21 anys d'edat i actual campió del món indoor i outdoor i campió d'Espanya indoor, ha aprofitat la seva visita a l'estació gironina per provar el nou material que li ha cedit la marca Atomic –esquís SL 10 i botes Hawx– i practicar un dels esports que més li apassiona: l'esquí. Bou, que curiosament ja esquiava de petit a La Molina, veu moltes similituds entre l'esquí i el trial amb moto, i pensa que l'esport blanc pot ajudar-li a lluitar de nou per a ser un dels millors pilots del món.

Toni Bou a la Molina

“Mai havia fet trial sobre neu”

Si alguna cosa va demostrar Toni Bou amb la moto a La Molina és una gran habilitat de pilotatge i el saber adaptar-se com ningú a les noves situacions. Ja sobre l'esquí va deixar clar que sent una especial devoció per l'esport blanc, però quan es va pujar sobre la moto va demostrar el perquè és l'actual campió del món de trial. El pilot de Montesa, com si fos un snowboarder més, va desafiar tots i cadascun dels mòduls de l’snowpark de La Molina. Va fer baranes, va lliscar pels calaixos i es va atrevir amb els big jumps. El mèrit de Bou és doble, d'una banda haver practicat trial amb moto sobre els mòduls d'un snowpark, davant l'expectació dels esquiadors i snowboarders que visitaven La Molina, que van haver de fregar-se els ulls per donar crèdit al que succeïa davant dels seus ulls. I per un altre per ser la primera vegada que el pilot de Piera pilotava sobre la neu. Al principi va anar amb cautela, a poc a poc, però a mesura que avançaven els minuts el de Montesa es trobava cada vegada més còmode i va gaudir com un nen sobre la neu.
Serveixi la següent entrevista, realitzada només baixar-se de la moto i descalçar-se els esquís, a manera de resum de la jornada viscuda a La Molina.

Toni Bou a la Molina

Entrevista Toni Bou, “sempre m'ha agradat molt l'esquí

Pel que hem vist, no és la primera vegada que esquies.
No, ja havia esquiat de petit. El que passa és que quan tenia 18 anys vaig tenir una lesió –es va trencar el peroné– i això va frenar la meva progressió. Després, a l'any següent ja vaig començar a córrer el Mundial de Trial Indoor i vaig aparcar l'esquí per por a tenir una lesió.

Anaves a esquiar amb els teus pares?
Sí, anava amb ells. Ara ja vaig amb els meus amics.

Que estiguem a La Molina no és casualitat.
No, curiosament sempre he vingut a esquiar a La Molina, estació que alternava amb Font Romeu, sobretot anava a aquesta última quan era més petit.

I què recordes d'aquestes primeres esquiades?
Sempre m'ha agradat molt l'esquí, i esquiar fora pista m'encanta, ja que és molt divertit. També he intentat alguna vegada fer snowboard, en concret en un parell d'ocasions, però em sembla més difícil que l'esquí per avançar tècnicament.

Veus alguna similitud entre l'esquí o l’snowboard i el trial amb moto?
Sí, si que hi ha algunes. Tots els esports tenen la seva relació i més esports com l'esquí i el trial, en els quals es requereix molta coordinació i equilibri.

Com t'has trobat amb la moto a la neu?
Mai havia practicat trial sobre la neu. Ha estat molt emocionant i divertit. Al principi he anat amb cautela, però després ja m'he anat trobant més a gust i al final he gaudit moltíssim.

Ets un pilot molt maniàtic sobre la moto?
No, no massa. Tinc aquesta sort.

Vol dir això que no seràs un esquiador molt maniàtic?
Correcte.

I ets igual de valent sobre uns esquís que com ho ets sobre la moto?
Si. Sóc bastant atrevit i valent en tot. No tinc massa problemes amb no-res. Sóc valent. Amb els esquís no sóc molt bo ni tinc molt nivell, però em llenço per tots costats. Baixo el que sigui.

Doncs a veure si aquesta temporada pots esquiar més que en hiverns anteriors, no?
Sí, això desitjo. L'esquí és un esport que m'agrada molt, que em crida l'atenció. Aniria més vegades o seria més atrevit amb l'esquí sinó em dediqués al trial, ja que sempre he d'anar amb compte. Aquest any espero anar més perquè tinc menys carreres.

Has pensat alguna vegada, o has introduït l'esquí en la teva posada a punt de cara a encarar la temporada en les millors condicions físiques possibles?
No, fins a ara no ho havia fet, però creo que si que ho introduiré, ja que penso que pot ser beneficiós a l'hora d'anar amb moto. Esquiant es treballa molt de cames, i el mateix succeïx en el trial. Penso que en això ambdós esports se semblen, doncs encara que igual no pot semblar-ho, en el trial es treballa molt de cames i el paper dels genolls és molt important.

Comences l'any en la neu, després d'un 2007 fantàstic
Aquest 2007 ha estat un any molt bo per a mi. He canviat de marca –abans anava amb Beta i ara corre amb Montesa– i ha anat millor del que m'esperava, ja que la moto en teoria era molt complicada. Creia que em costaria més adaptar-me; ja que la moto pesa molt poc i s'adapta molt bé al meu pilotatge. L'adaptació ha anat molt ràpida, tant que vaig començar el Mundial Indoor guanyant bastants carreres i al final vaig aconseguir el títol. I després en el Mundial Outdoor em costava fer-ho tant bé amb la moto, ja que la moto patinava més, però al final ho aconseguim. Aquest any he madurat en experiència, i tot ha anat de meravella.

La diferència ha estat, creo jo, en el fet de passar d'una moto de 2T a 4T, no?
Exacte, ja que amb la 4T quan canvies no pots conduir tant per l'oïda, i baix té molta potència. Salta menys en els graons, i amb la 4T costa més de controlar la potència. No només és donar gas a fons, de vegades has de donar menys gas i puges més.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: