La pista Àliga: "tècnicament ho té absolutament tot"

La pista Àliga: "tècnicament ho té absolutament tot"
Avui hi ha hagut una nova visita dels tècnics de la FIS al nou traçat de competició de la pista del sector del Tarter de Grandvalira. El tècnic argentí de la FIS Janez Fleré deia que “la pista Àliga portarà grans alegries a Grandvalira i a Andorra”. L’expert obre la possibilitat d’acollir els Campionats del Món Júnior al 2017.

Grandvalira ha rebut aquest matí la visita dels tècnics de la Federació Internacional d´Esquí (FIS). L'argentí Janez Fleré i l'italià Markus Waldner, coordinadors tècnics de la Copa d’Europa d’esquí alpí femení i masculí, respectivament, han inspeccionat l´estat del treballs d’acondicionament de la pista Àliga, situada al sector El Tarter, fent palès el seu optimisme i satisfacció amb el nou traçat.

Fleré ha expressat: “estic satisfet que, d’una vegada per totes, puguem treballar en una pista de descens a Andorra. És una pista impressionant, una obra de gran envergadura que m’agradaria poder veure amb neu”. I ha afegit: “tècnicament ho té absolutament tot: salts, llargada, pendent, plans i murs”. L'ex-corredor de supergegant argentí ha comentat que la pista és esplèndida a nivell turístic. Respecte al seu traçat ha comentat: “m’agrada perquè el principi de la pista és senzill i poc a poc, el grau d’exigència augmenta. El final és excepcional, els esquiadors hauran d’estar físicament molt preparats per treure’n rendiment a la competició”. Fleré ha conclòs: “Aquesta pista portarà grans alegries a Grandvalira i a Andorra”.

La pista Àliga a Grandvalira

A la visita també s'hi ha sumat el president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Albert Coma, qui ha afirmat: “és un somni fet realitat que Andorra pugui tenir una pista de descens. Aquest projecte és un bé pel país i pel nostre futur”.

Per la seva banda, Conrad Blanch, director general de Grandvalira-Ensisa, ha comentat que “l’objectiu és acollir el supergegant així com la prova de descens femení i, en un futur, no descartar aquestes proves en categoria masculina”.

Campionats del Món Júnior 2017

Al calendari de la FIS està previst que, al febrer de 2014, Grandvalira aculli la Copa d’Europa d’esquí alpí femení amb dues proves de supergegant. Aquest serà el primer test d’aquesta pista de cara a competicions de primeríssim nivell. Existeix la possibilitat que també es disputi, en aquesta ocasió, una prova de supercombinada. A més, Fleré ha anat més enllà i ha obert la porta a la possibilitat que Grandvalira organitzi els Campionats del Món Júnior de l’any 2017.

Tant Fleré com Walder han destacat l’avançat estat de les obres del traçat de la nova pista, que acollirà la Copa d´Europa de supergegant la temporada 2013-2014. La primera fase de l’obra, amb un cost d’1,5 milions d’euros, està pràcticament acabada. La segona fase tindrà lloc l’estiu vinent i consistirà en la instal·lació de canons de neu i proteccions de seguretat. Està previst que el proper estiu la FIS procedeixi a l’homologació de la pista Àliga.

La FIS visita la pista Àliga a Grandvalira

Els experts de la FIS

Janez Fleré, tècnic alpí de la FIS des de 2002 i coordinador de la Copa d´Europa femenina, parla sis idiomes i és un apassionat de la seva feina. Nascut a Argentina, ha estat campió nacional durant els anys 1978 i 1979, ha competit en supergegant i eslàlom al Campionat del Món d´esquí a Garmisch Partenkirchen i ha participat als Jocs Olímpics d’Hivern del 1980 a Lake Placid (Estats Units). Fleré ha estat membre del comitè organitzador de la Copa Sud-americana, entre d’altres esdeveniments. Actualment també s’encarrega de la formació de nous delegats tècnics.

Per la seva banda, Markus Waldner és coordinador de la Copa d´Europa masculina i organitzador de la Copa del Món de la FIS. D’origen italià, Markus parla quatre idiomes, ha estudiat esports a Innsbruck i ha treballat com a seleccionador nacional d´esquí alpí a Itàlia i Liechtenstein. A part de la seva funció organitzativa, Waldner també s’encarrega de donar suport als atletes que s’estan recuperant d’una lesió per a tornar a competir.

Artículos relacionados:

  • I ara? Una pista de descens! Publicado el 16/02/2012

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: