El túnel de l'Obaga Negra en obres

El túnel de l'Obaga Negra en obres
Un dels túnels que es van inaugurar el passat desembre de 2005 a la C-14 al tram del pantà d'Oliana s'ha tancat avui fins a finals del proper mes de desembre per culpa de les obres que s'hi han de dur a terme, així la circulació es desviarà per l'antic traçat anomenat ara C-14z.

El túnel de l'Obaga Negra al terme municipal de Peramola és tancat des d'avui fins a finals d'any. El túnel de 792 metres de llàrgaria per 12 d'amplada, que es va inaugurar el desembre de 2005, es veu obligat a tancar per culpa de les obres que s'hi hauran de fer per tal de reparar els desperfectes a causa de les filtracions.

Boca Sud del túnel de l'Obaga Negra

Així un túnel de menys de set anys es veu forçat a tancar per tal de corretgir les patologies que pateix en el seu revestiment com a conseqüència del tipus i la disposició dels estrats del terreny pel qual discorre, uns problemes que la incidència de les pluges que s'han produït en els últims anys han agreujat. Aquesta actuació de millora de la seguretat viària, duta a terme pel Departament de Territori i Sostenibilitat, compta amb un pressupost d'uns 3 milions d'euros.

Aquestes obres que van començar el passat 6 d'agost s'espera que estiguin enllestides abans del començament de la propera temporada d'esquí. Mentre durin les obres la circulació es desviarà per l'antic traçat de la C-14. Es vol acabar així amb alguns talls que s'han anat succeint en el temps per anar apedaçant els desperfectes que s'han anat produint.

Mapa de la C-14 al seu pas pel pantà d'Oliana

A dalt teniu una vista de la C-14 al seu pas pel pantà d'Oliana, la fletxa vermella indica el traçat del túnel tancat, i la groga el traçat alternatiu mentre durin les obres. Per a aquells que coneguin una mica la via es tracta del túnel, que en sentit la Seu, hi ha just abans dels edificis de serveïs que hi han al mig de dos túnels, l'esmentat de l'Obaga Negra i el d'Espluvins de 937 de llargària, els dos més llargs que es van construir a aquesta actuació.

Artículos relacionados:

  • Andorra més a prop: Demà s'inaugura la C-14 Publicado el 01/12/2005

4 Comentaris Escriu el teu comentari

  • RX
    RX
    #1
    Fecha comentario:
    27/08/2012 12:37
    #1
    Pues si que se han lucido con la construcción del tunel...

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    27/08/2012 20:12
    #2
    #1 És justament el que em demano jo... i és que ja porten uns quants tancaments del túnel, el constructor no té cap responsabilitat?? :hein?: :hein?:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #3
    Fecha comentario:
    27/08/2012 21:06
    #3
    #2 Las constructoras tienen un seguro de responsabilidad civil. En caso de que hubiera habido daños de algun tipo el seguro se habría encargado.

    En caso de que la construcción presente deficiencias la administración debería llevar a juicio a la empresa constructora. El problema es que mientras tanto tendrán que licitar la reparación que puede o no realizarla la misma empresa que la lió parda.

    Vamos, que al final pagamos los tontos de siempre.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    27/08/2012 21:55
    #4
    #3 as usual! :grrr!:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: