Mirant enrere: La Tuca

Mirant enrere: La Tuca
Avui us portem un petit tresor aparegut a Nevasport, de la mà d'en Chema. Una col.lecció de fotos de la Tuca, una crida a la reobertura d'aquesta estació.

Seguim esperant, esperem que no eternament, per poder lliscar de nou per les fantàstiques faldes de La Tuca. Hi han ganes de recordar aquells hiverns blancs de la dècada dels 70 a l'estació. Com a complement dels reportatges de la seva història (Els podeu veure a Nevasport: 1ª part i 2ª part) doncs en Chema ens brinda unes quantes fotos d'aquesta entranyable estació.

En un principi es van projectar dos accesos, el ja conegut des del poble de Betrén i un altre des del mateix Parador Nacional de Vielha fins a la base de l'estació, com ho demostra aquest mapa. En els darrers projectes sobre la reobertura de l'estació es va contemplar de nou la posibilitat d'oferir aquest accés.

Mapa accessos de la Tuca

Corría l'estiu del 76 quan el nucli de Betrén estava en plé desenvolupament com s'observa a aquesta foto de La Tuca des dels afores de Vielha:

El nucli de Betrén en plé desenvolupament

La pista Cumada destacava por la bellesa d'esquiar junt a grans coníferes...

La pista Cumada

Que trist que és veure ara el que en el seu dia va ser el telecadira Cumada, que donava accés als telesquís de la part alta de l'estació...

El telecadira Cumada

A aquesta altre foto podem veure la sortida del telecadira Cumada, una cop arribats a la seva base mitjançant el telecadira d'Artigarix del que veiem l'estació superior al fons a la dreta i que partía de l'Hotel Husa Tuca

El telecadira Cumada

Un cop baixaves del telecadira Cumada es podía gaudir d'aquest maravellos panorama:

Panorama des del telecadira Cumada

Des d'aqui, es podía baixar fins a la base del telesquí Pla de Virgo. La seva cota superior era un xic més elevada que la del telecadira Cumada. A la següent foto es mostra la politja de retorn d'aquest telesquí:

Telesquí Pla de Virgo

Per gaudir de veritat de l'estació i coronar la seva cota màxima calia agafar el telesquí de Cauba:

Telesquí de Cauba

Ascendint pel telesquí de Cauba camí del sostre de l'estació:

Telesquí de Cauba

La següent i darrera foto mostra l'arribada del telesquí Cauba, cota màxima de l'estació i des d'on es contemplava una grandiossa imatge de la Vall D'Aran i Montes Malditos. Des d'aquí, quan hi havía neu suficient, es podía fer un descens d'un desnivell d'uns 1.200 metres, fins a la base del telecadira d'Artigarix situat al costat del pàrquing de l'hotel.

Telesquí de Cauba

I no voldria acabar sense donar les gràcies al Chema per deixar-nos amablement publicar aquestes fotos i sobretot per deleitar-nos amb elles.
¡¡Gracias Chema!!

Artículos relacionados:


3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    30/07/2007 15:59
    #1
    Justament fa poc he començat a llegir les veus del pamano on parlen d'aquesta estacio.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    31/07/2007 12:12
    #2
    Aquest llibre em va agradar, espero que el disfrutis.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    31/07/2007 17:16
    #3
    Quina llàstima, que la TUCA, estigui tancada.! Sembla estrany que amb l'èxit de l'esquí a la Val d'Aran, no hagi sortit cap inversor per actualitzar i explotar el domini esquiable. I la mateixa Baquiera..?

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: