380 corredors a l'Open Vall Fosca

380 corredors a l'Open Vall Fosca
Degut a l'allau de peticions l'organització ha hagut d'ampliar el nombre d'equips participants de 150 a 190 i es passa així de 300 a 380 corredors inscrits. Amb aquesta s'arriben ja a les 12 edicions d'aquesta prova fortament arrelada ja al calendari català d'esquí alpinisme. La prova és puntuable per la Copa Catalana i “Petits Pirineus” Ski Munt.

L'organització de la Travessa Internacional d'Esquí Alpinisme Open Vall Fosca ha ampliat la participació finalment a 190 equips, és a dir, 380 corredors, en lloc dels 150 previstos inicialment degut a l'allau d'inscripcions rebudes. Aquesta cursa està organitzada pel Club d'Esquí de la Pobla de Segur (CEPS) i se celebrarà el dia 18 de febrer a la zona de la Vall Fosca (Pallars Jussà-Lleida). La celebració d'aquesta cursa aporta un moviment de més de 1.000 persones entre corredors, acompanyants i organització en una Vall habitada per tan sols unes 800 persones. En aquesta edició la travessa serà puntuable per la Copa Catalana i “Petits Pirineus” Ski Munt.

Les inscripcions es van obrir el passat 20 de desembre però es van haver de tancar al cap de 12 hores al esgotar-se les places previstes. Degut a l'èxit, el CEPS ha decidit ampliar la participació de 150 a 190 equips per tal d'acceptar els corredors inscrits en el segon període d'obertura d'inscripcions, entre el 27 de desembre i el 3 de gener.

12a Open Vall Fosca

Les categories de la 12a Open Vall Fosca seran: general, general femenina, general mixta, sub-23 (masculí i femení ), júnior (masculí i femení ), cadet (masculí i femení ) i veterans. Els primers classificats es repartiran 1.400 € de premis en metàl·lic; també hi haurà premi especial a l'ascens i descens més ràpid, al club amb més participants i al participant més jove i més veterà.

L'itinerari concret de la travessa es decidirà la setmana abans de la celebració de la cursa tenint en compte la innivació de la zona, el risc d'allaus i la meteorologia prevista. S'intentarà traçar un itinerari inèdit amb un desnivell d'uns 1.600 metres. Està previst que, igual que en les últimes edicions, hi participin corredors d’altres països, principalment d’Andorra, França i Itàlia.

La travessa serà puntuable per la Copa Catalana d'esquí de muntanya i per la Petits Pirineus, una lliga reservada als esquiadors de muntanya de menys de 20 anys i que pretén fomentar aquest esport entre els més joves.

Una mica d'història

L'any 1995 es va fer la 1a Travessa d'Esquí Alpinisme Pallars Jussà – Vall Fosca amb pocs mitjans i molta il·lusió. Hi van participar 42 parelles. A partir de llavors es va celebrar cada any, amb una aturada del 2000 al 2002, i des de l'any 2006 se celebra de forma bianual.

Els anys 1999, 2006 i 2008 es van aplegar 300 corredors, el màxim permès per l'organització, i va ser rècord de participants del sud d'Europa de curses de les mateixes característiques.

La Vall Fosca

L'Open Vall Fosca aplega més de 1.000 persones durant dos dies a la Vall Fosca entre corredors, acompanyants i organització, una vall on hi viuen tan sols unes 800 persones. La celebració d'aquesta travessa ofereix la possibilitat als visitants de conèixer la vall i dinamitzar el turisme a la zona.

L’Open Vall Fosca està patrocinat per l’Ajuntament de la Torre de Capdella i el de la Pobla de Segur, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), entre d’altres.

Per més informació:
Club d'Esquí de la Pobla de Segur
Open de la Vall Fosca

Artículos relacionados:


3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    17/01/2012 22:16
    #1
    La cursa amb més ambient dels pirineus, esperem que nevi molt i puguin marcar un recorregut espectacular.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    17/01/2012 22:34
    #2
    Ojalá les caiga bien de nieve y puedan disfrutar de una buena carrera.

    Cada año la cosa se pone mucho más interesante y al valle le viene genial. Ahora, que menuda paliza :oh!:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    18/01/2012 10:19
    #3
    Esperem que comenci a nevar ja...

    PD: 3 de març Cursa del Bassiero!

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: