L'accident a Formiguera podria ser causa d'una imprudència

L'accident a Formiguera podria ser causa d'una imprudència
Això és el que es desprén de l'informe al respecte que ha emés la Gendarmerie francesa. Segons aquest els cinc esquiadors implicats a l'accident van saltar-se una senyalització de perill que va acabar amb el trist resultat de dues persones mortes i una més ferida greu. El rescat va ser molt complicat degut a les dures condicions meteorològiques.

La Gendarmeria francesa afirma que els esquiadors morts a Formiguera es van saltar un senyal de perill. El cos policial francés confirma així que els esquiadors morts aquest cap de setmana a l'estació de Formiguera van sortir de les pistes fent cas omís del senyal de perill de la zona on es va produir l'accident. A banda de les dues víctimes mortals Marc Prat i Josep Maria Martínez, veïns de Sallent de 43 anys i de Sant Joan de Vilatorrada de 24 respectivament, va resultar ferida una dona de Manresa de 42 anys que està ingressada a l'Hospital de Perpinyà en estat greu presentant múltiples fractures, tot i que no es tem per la seva vida.

Aquestes són algunes de les conclusions de l'informe que ha elaborat la Gendaremerie amb la col·laboració de Protecció Civil i els Mossos d'Esquadra.

Segons sembla en el moment del sinistre tots cinc esquiadors van caure per unes plaques de gel amb molt desnivell, dos d'ells van sortir il·lessos en poder frenar la seva caiguda i van poder donar la veu d'alarma als equips de rescat, que van haver de fer front a un rescat llarg i complicat degut al mal temps regnant a la zona.

Fins a la vall de Galb, on va tenir lloc l'accident s'hi va desplaçar un helicòpter que malauradament no va poder fer res per salvar les vides dels dos esquiadors que en precipitar-se van topar contra uns arbres.

La direcció general de Protecció Civil ha confirmat que no ha estat fins a aquest mateix matí que s'han pogut fer les certificacions pertinents de defunció i que durant el dia d'avui s'espera resoldre el tràmit de repatriació dels cossos —tasca que està assumint la delegació del Govern espanyol a Catalunya—, fet que permetria realitzar el trasllat avui mateix o demà, a tot estirar. El consolat espanyol ja ha iniciat els tràmits judicials per tal que la repatriació dels cossos es faci en un termini de 24, 48 hores com a màxim.

Artículos relacionados:

  • Accidents d'esquí Publicado el 12/01/2012

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: