Nova documentació per a la gratuïtat del túnel del Cadí

Nova documentació per a la gratuïtat del túnel del Cadí
Tal com ja avançavem fa gairebé tres mesos l'empresa concessionària i la Generalitat (Com a propietària, no ho oblidem) volen estrenyer més el cercle i reduïr al màxim aquestes gratuïtats, així podran recaptar diners per exemple per pagar els excessos, perdò voliem dir costos, dels aeroports d'Alguaire o la Seu. Així ara caldrà presentar per exemple documents de l'OTG o el CAP per obtindre aquesta gratuïtat.

Aquest passat dimarts, dia dels inocents, la Generalitat va aprovar la revisió del sistema de descomptes per als usuaris habituals del túnel del Cadí, residents al Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell. La Generalitat com a una de les propietàries que és d'aquesta concessió vigent fins el 2023 ha volgut, un cop més, ajudar a la societat a reduïr el cost d'aquests descomptes. Uns descomptes que la mateixa societat valorava al 2010 com unes pèrdues de poc més de 1,8 milions d'euros sobre el total de més de 25 milions ingressats en concepte de peatges. Aquest nou sistema per a obtenir, o mantenir, la gratuïtat ja entrarà en vigor el dia 1 de gener.

Tot i això, el Govern ha matisat que els 28.000 usuaris, que actualment hi han censats, disporan d'un periode de gràcia de tres mesos per a tramitar la renovació. Així, els beneficiaris hauran d'aportar, abans del final de març, la documentació requerida a la seu del Consell Comarcal que correspongui en funció del municipi de residència. El Govern en boca del seu portaveu, Francesc Homs, justifica l'enduriment dels controls per evitar que en surtin beneficiats per exemple els propietaris de segones residències que s'han empadronat a la zona.

Una de les novetats és que, a banda dels certificats d'empadronament i de l'oficina bancària on es té domiciliat el compte corrent, ara també s'hauran d'aportar documents que demostrin la situació laboral del sol·licitant, si es tracta d'assalariats caldrà presentar un contracte de treball d'una empresa establerta en qualsevol dels municipis de l'Alt Urgell, la Cerdanya o el Berguedà, juntament amb el certificat de la Seguretat Social conforme el contracte és vigent, si per contra es tractés d'un aturat aquests hauran de presentar un document d'alta o de renovació, emès per l'OTG o l'organisme competent de qualsevol de les tres comarques i pel que fa als autònoms, un document emès pel Servei Català de la Salut amb l'assignació del CAP de referència, un document que també serà el que hauran de presentar els jubilats. Pel que fa als estudiants o persones amb fills escolaritzats, s'haurà de lliurar el document que acrediti l'escolarització o matrícula en un centre educatiu de la zona.

Per a tots els sol·licitants caldrà aportar una acreditació d'estar en possesió d'un permís de conducció plenament vigent. Però no pas d'estar en possesió, o usdefruit, de cap vehicle susceptible de circular per poder-se beneficiar d'aquests descomptes.

Fronterers

Finalment, els residents que treballen a Andorra o a França necessitaran un document emès per Salut mitjançant el qual s'assigna el CAP de referència, tal com es fa amb els autònoms. Un cop presentada la documentació, cada Consell Comarcal tramitarà les sol·licituds a la concessionària del Túnel del Cadí, per tal que es pugui autoritzar i començar a fer efectiva la bonificació.

Artículos relacionados:


1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • RX
    RX
    #1
    Fecha comentario:
    30/12/2011 13:28
    #1
    Quina barbaritat!

    Solo faltan las pruebas de ADN y el certificado de bautismo. Parece que no solo es bastante cobrar un peaje bien alto, sino que además quieren apretar también incluso a los residentes estacionales con segunda residencia.

    Vaya con el Govern...

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: