SCIJ-Spain: nova presidència, nova temporada

SCIJ-Spain: nova presidència, nova temporada
L'història de l'SCIJ es remunta a la Guerra Freda, quan allà pels anys 50 un periodista francès va decidir crear aquesta associació de periodistes esquiadors per tal d'aconseguir que periodistes d'ambdòs costats del teló d'acer es reunisin cada any per tal de compartir uns dies gaudint una de les seves passions: l'esquí. Així va nèixer l'SCIJ: Ski Club International des Journalistes.

El Club de Periodistes Esquiadors d'Espanya (SCIJ-Spain), la secció espanyola del SCIJ Internacional, un club que compta amb més de 30 països dels cinc continents, comença una nova etapa de la mà del recentment triat president, el periodista Goyo Prados.

La història d'aquest club és apassionant. A principis dels anys 50, en plena Guerra Freda entre Europa de l'Est i de l'Oest, un jove periodista francès anomenat Gilles De La Rocque va tenir la idea de buscar punts en comú entre els dos bàndols del continent a partir de les seves passions: periodisme i esport. Amant de l'esquí, De La Rocque va impulsar el projecte de reunir anualment a professionals de la comunicació de tots dos blocs en una estació d'esquí per rastrejar d'alguna manera assumptes periodístics i polítics d'interès general, combinant-ho amb competicions de l'esport blanc. L'any 1955 es va fundar el Ski Club International des Journalistes (SCIJ), la primera trobada del qual va reunir solament a 65 periodistes de 8 països diferents entre l'Est i l'Oest, en l'estació francesa de Meribel. Començava d'aquesta manera un trajecte que, lluny ja d'aquella tensió europea, ha celebrat 58 trobades anuals en muntanyes de països del Vell Continent, nord i sud Amèrica, Àsia i Àfrica, i que actualment ja reuneix a més de 300 periodistes del planeta.

Des de la nova direcció de l'SCIJ-Spain es vol assumir nous reptes per potenciar el periodisme espanyol a nivell mundial, més enllà de les seves fronteres, segons les directrius internacionals de l'entitat, cada vegada més professionals.

SCIJ-Spain: Trobada a Vallnord
SCIJ-Spain: Trobada a Vallnord

Artículos relacionados:

  • Baqueira acollirà el campionat del món de periodistes Publicado el 09/03/2012

3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    16/11/2011 20:57
    #1
    Ostia David! Gràcies per l´article.

    Tot i que em sona la història, ara no recordo d´on. Si d´aquí o alguna cosa que havia llegit porai.

    A veure si es pot ampliar el tema i tal.

    :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    17/11/2011 09:40
    #2
    #1 Hi ha a la plana internacional de l'SCiJ una completa història de com va nèixer el grup :+:

    http://www.scij.info/HistoryB2011.html

    karma del missatge: 14 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    17/11/2011 10:32
    #3
    Sí, sí. Ahir vaig estar xafardejant. :lol2:

    :+:

    Que jo tot ho remeno. Bueno, tot, tot, no. :lol2: Gairebé tot. :+:

    :lol2: :lol2: :lol2:

    Em vull fer periodista de neu. Em sembla que no n´hi ha cap nacional amb un to com el meu. Però em sembla que ràpid em quedaria sense notícies... :lol2: :lol2: :lol2:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: