70 esquiadors per setmana?

70 esquiadors per setmana?
És aquesta una quantitat suficient per justificar la despesa de funcionament d'un aeroport com el d'Alguaire? Amb tots els respectes a dia d'avui hi han forats negres més interesants on possar-hi els nostres impostos. Crec fermament en l'inversió pública, però no crec en al cultura de la subvenció a la que vivim instal.lats des de fa molts anys en aquest pais. Menys samba i més treballar!! Si li va anar bé al Barça fent fora a Ronaldinho o Deco segur que al pais tampoc no li anirà malament si treballem una mica i no esperem que papa estat ens ho arregli tot.

El sector turístic de les terres de Lleida reclama una estratègia concreta per rellançar-se al mercat i poder fer front a la forta competència de l'oferta del Pirineu d'Osca. En aquest sentit, representants del sector han considerat que a Catalunya les institucions prioritzen el turisme de costa així com també el de ciutat a Barcelona. El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, va assenyalar ahir que ja han concertat una reunió amb el conseller d'Empresa i Ocupació per posar damunt la taula aquesta situació. Serrano va dir també que aquest any només està previst que 70 esquiadors a la setmana arribats des de l'Aeroport d'Alguaire vagin a les pistes del Pirineu de Lleida.

A finals d'agost els resultats turístics donaven a la costa catalana i a Barcelona un creixement d'entre el 6 i el 10% d'ocupació. El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida va lamentar que això no s'hagi reproduït al turisme de les terres de Lleida ja que al juliol es van perdre 4 punts, l'agost es va mantenir i el setembre «s'haurà de veure». Serrano i el sector en general considera que l'Administració presta més atenció al turisme de costa i de Barcelona i reclamen «una part d'aquest pastís», informa l'ACN.

En aquest sentit, van alertar de la forta competència del territori veí del Pirineu d'Osca. D'aquesta manera s'han aportat dades que indiquen que entre el 2010 i el 2011 a Osca ha augmentat en un 6% el nombre de viatgers mentre que a Lleida només un 2%. És una tendència però que es reprodueix en la darrera dècada, ja que del 2001 al 2010 l'augment a Osca va ser del 18% i a Lleida del 9%. La tendència també es reprodueix en les dades sobre el creixement en nombre d'establiments i places hoteleres ja que del 2001 al 2010 Osca va passar de 296 a 362 establiments (un 22% més) i Lleida de 302 a 341 establiments (un 13% més).

Serrano va insistir en què el sector vol plantejar una estratègia per capgirar les xifres. Creu que el sector a Lleida s'està mantenint i no estan en una situació «catastròfica» comparat amb altres àmbits, però va remarcar que «van a la baixa». A més a més, va dir que de vegades no són conscients del potencial que hi ha a les terres de Lleida i que cal «creure-s'ho» per poder sumar. En aquest sentit, es va proposar la creació d'una taula estratègica amb membres del sector i de fora que es reuneixi periòdicament per analitzar la situació i buscar solucions.

Per capgirar la tendència a la baixa s'aposta per canviar radicalment la cultura comercial, millorar la qualitat del servei i instar a les administracions a fer una aposta ferma per les infraestructures. En aquest sentit, han reclamat des de l'autovia A-2 vies ràpides als tres eixos del Pirineu: Viella, Esterri d'Àneu i la Seu d'Urgell. Al mateix temps, que aquests tres punts estiguin units per una altra via ràpida de manera que la distància màxima entre ells fos d'entre una hora a una hora i quart.

A Andorra

Pel sector turístic, aquesta xarxa seria el millor aliat de l'aeroport de Lleida-Alguaire ja que és molt complicat vendre una destinació amb avió que està a més de dos hores de l'aeroport. Respecte a aquesta infraestructura Serrano va comentar que dels 23.000 turistes britànics i russos que està previst que vinguin la propera temporada d'esquí, només 70 a la setmana aniran a les pistes del Pirineu de Lleida, en concret a Vaquèira-Beret, ja que la resta tenen paquets turístics amb el Principat d'Andorra.

Un altre dels punts febles que el sector considera remarcable millorar és la senyalització dels atractius turístics a les carreteres. Tot plegat fa que en eixos tant importants com l'AP-2 hi hagi una indicació de Torreciudad, situada a 98 quilòmetres de Lleida, i s'obviïn el parc nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici o el Patrimoni de la Humanitat de la Vall de Boí.

Artículos relacionados:


10 Comentaris Escriu el teu comentari

  • RX
    RX
    #1
    Fecha comentario:
    29/09/2011 16:33
    #1
    Parece que nuestros políticos no se dan cuenta de que no solo se trata de hacer infraestructuras. No se trata de crear aeropuertos, sino de invertir en el desarrollo de las regiones y en base a ello, y con cabeza, idear unas infraestructuras que se ajusten a las necesidades.

    ¿Sería suficiente crear un aeropuerto en el desierto de los Monegros para que la gente acudiera como loca?

    Lo más surrealista de todo es que ahora mismo con aeropuertos como los dos de Pirineos, Ciudad Real y Castellón sería más rentable detonarlos con explosivos y pagar a sus trabajadores para que estuvieran en casa que mantener las instalaciones funcionando. Incluso saldría más rentable regalar todas las semanas a esas 70 personas vuelos a aeropuertos como el de Barcelona y pagarles el autobús que mantener el aeropuerto d'Alguaire funcionando.

    Es más aprovechable para el desarrollo hacer 10 pequeñas inversiones con cabeza que una megainversión con poco sentido. Con lo que cuesta ganar el dinero y lo facilmente que lo gastan algunos.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    29/09/2011 16:42
    #2
    #1 El gasten per que no és el seu ... amb seu sou no fotrien aquestes collonades, t'ho asseguro :grrr!: :grrr!: :grrr!:

    karma del missatge: 16 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    29/09/2011 17:35
    #3
    Anem a veure. Possa't en la pell d'un esquiador anglès, que li possen devant les estacions de Lleida i las molt conegudes de Grandvalira i Vallnord ¿quina agafarà abans? Doncs aixó.

    Encara gràcies que hi ha Baqueira, que es una mica mès coneguda, i algún se'n va cap allà, peró la feina que han fet les estacions andorranes durant mooooolts anys a la Fira de Londres no li poden pendre las de Lleida pel simple fet de montar un aeroport.

    De fet, els esquiadors aterran e Lleida perque es mès fácil arribar a Andorra desde Alguaire que desde Tolousse!

    S'ha de fer feina, s'ha d'anar a Londres, i s'ha de fer una oferta que competeixi amb Andorra, i per aixó falta una bona població a peu de pistes o a prop, i sobretot molts hotels. I em sembla que tot aixó a Lleida solament o te Baqueira. Així que ara queda molta feina en promoció, i desenvolupament de llits d'hotel

    karma del missatge: 16 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #4
    Fecha comentario:
    29/09/2011 17:58
    #4
    Yo sigo pensando que el cliente en el que más tienen que pensar las estaciones pirenaicas es en el nacional o el del sur de Francia. Está muy bien que se abran mercados extranjeros, pero Lérida se está quedando tonta viendo como Aramones y Formigales le quitan mercado a base de recortar horas de carretera con carreteras y autovías sensacionales. Ahora mismo desde Valencia debería tener a la misma distancia o incluso más cerca las estaciones Leridanas, pero la realidad es que en Formigal me planto en una hora menos y sin sangrar por los peajes.

    ¿Dónde está el arco mediterraneo?

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    29/09/2011 19:40
    #5
    NUNCA, Nunca se debió contruir este aeropuerto. Esa es la cruda realidad, ahora algunos se tiran de los pelos de tenerlo vació, yo me tiro de los pelos de pensar la de dinero estúpido invertido en un aeropueto avocado a su cierre quieran o no.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #6
    Fecha comentario:
    29/09/2011 23:13
    #6
    #3 Ivàn, confons les coses, una cosa és que Andorra ha fet una excel.lent feina de promoció i una altra de mooooooooooooooooooolt diferent és que s'estigui subvencionant amb diners d'aquí el fet que aquell aeroport s'estigui fent servir com a porta d'entrada per a un turisme que no deixa ni un euro a dins les nostres fronteres.

    El fet realment important, que com bé apunten, és que no s'havia d'haver construït maï (Així com moltes infraestructures d'aquest pais).

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #7
    Fecha comentario:
    29/09/2011 23:46
    #7
    Que no s'havía d'haver construit es una cosa. Peró pretendre que el primer any, sense promoció ni res, un anglès prefereixi anar a pasar les vacances a les pistes d'Espot en contes de Grandvalira, doncs es força impensable.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #8
    Fecha comentario:
    30/09/2011 00:00
    #8
    Espot es una de mis estaciones favoritas. Pero si fuera inglés y tuviera que coger un vuelo, creo que tendría demasiados sitios donde escoger antes que Espot. Es ahí donde está el problema. Hacer un aeropuerto con vuelo directo Londres - Tavascán no te llena las pistas y es matar moscas a cañonazos.

    En cambio, si conectas bien por carreteras y vias rápidas sin altos peajes el Levante y Centro de la Península puede que la zona de Pallars pudiera estar algo más desarrollada.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #9
    Fecha comentario:
    30/09/2011 09:57
    #9
    #7 Ivan, a veure, que no ens entenem, que omplir pistes a Andorra amb subvencions atorgades per la Generalitat és del genero idiota, així sense més. Que Andorra ha fet una excel.lent feina de promoció i que Baqueira és l'única destinació possible (Juntament amb Alp2500 però això via BCN) és una cosa.

    Que es subvencioni el funcionament d'un aeroport per tal d'atreure turisme i que aquest turisme marxi a un altre pais ... no m'atreveixo a qualificar-ho perque jo mateix m'haure de moderar el comentari :lol2: :lol2: :lol2:

    karma del missatge: 30 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #10
    Fecha comentario:
    30/09/2011 09:59
    #10
    Tanto el aeropuerto de Huesca-Pirineos como el de Lérida son una muestra del despilfarro y la irresponsabilidad de los políticos situados a ambos lados de la "francha", es decir, los de Marcelino Iglesias y los de Montilla. Ninguno quiere perder "soberanía" en sus infraestructuras y, como tiraban con pólvora de Rey, daba igual. ¿En qué cabeza cabe que dos aeropuertos, distantes entre si algo mas de 100 Km, se hagan la competencia para llegar casi a los mismos sitios? Esto es el mejor ejemplo de ineptitud y falta de planificación. Luego hay que añadir la competencia por las Olimpiadas, las trabas administrativas en según que lugares y otras cosas derivadas del Estado Autonómico. Si solo nos dedicamos a mirarnos el ombligo de nuestras "fronteras", pasan estas cosas y otras peores. Mientras no haya una política comercial común para todo el Pirineo, dirigida tanto al mercado exterior como al interior, seguiremos peleándonos por cuatro perras gordas mientras los grandes dominios franceses, italianos y austriacos se llenan los bolsillos.

    karma del missatge: 34 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: