Les escoles contra l'intrusisme

Les escoles contra l'intrusisme
Les escoles d'esquí del Pirineu català agrupades a l'Associació Catalana d'Escoles d'Esquí traslladen al Govern la petició de frenar l'intrusisme al sector. Així li han tramés a la vicepresidenta de la Generalitat aquest cap de setmana segons ha informat avui Ràdio Seu. Les escoles denuncien que amb la crisi proliferen les classes no regulades i que això afecta seriosament als seus resultats.

Les escoles d'esquí del Pirineu català volen una regulació més clara del sector. Aquesta és la reclamació que el col.lectiu ha tramès aquest cap de setmana a la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, i al conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, en una reunió celebrada a Barcelona.

L'Associació d'Escoles d’Esquí de Catalunya, han formalitzat la petició que van acordar en la reunió celebrada el mes de març passat al Parador de la Seu d'Urgell. El secretari de l'entitat, Paco Cerdà, assegura que amb la crisi detecten un major intrusisme a les estacions, per part de persones que ofereixen classes d'esquí sense disposar sovint de la titulació ni els coneixements necessaris. Cerdà demana al Govern que protegeixi els monitors titulats.

En la mateixa línia, el nou president de l'AEEC, Jaume Oriol, aposta per aplicar criteris més estrictes en la concessió dels títols de monitor. A les proves fetes aquest any a Espot, s'hi han presentat 216 aspirants, dels quals un 40% han aprovat. Oriol creu que actualment no hi ha feina per a tants titulats nous, i que els professors no només han d'ensenyar a esquiar sinó també conèixer l'entorn i fer agradable l'estada als visitants.

Fuente:

Ràdio Seu

Ràdio Seu

6 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    03/08/2011 12:32
    #1
    A bona hora us adoneu de la idoneitat de criteris per titular, l´excès de centres formatius (alguns d´ells amb subvenció pública),i d´un mercat que s´escarranceix no només per la crisi econòmica sinó per la ineptitut empresarial demostrada per TOTS vosaltres de la maneta de la gran majoria de directius de les estacions.

    El que vosaltres reclameu com a regulació més clara en realitat es tradueix en la imposició, no només dels vostres criteris, sinó de la competència deslleial a la que voleu recòrrer per tal d´ofegar els autònoms que exerceixen la professió de manera lliure (que paguen impostos, que estan registrats al Consell Català de l´Esport, titulats i amparats per la Llei de la Competència Europea).

    Heu de competir, no heu d´imposar-vos. Durant anys i anys, heu tirat de veta. No heu sabut atraure un altre tipus de públic.

    a) Per nivell d´esquí. Enquesta a foros nevasport. Que demostra clarament que els clients de les estacions d´esquí només recorren a les escoles d´aquest esport quan tenen la necessitat imperiosa d´acudir-hi, ja que no s´aguanten dempeus. Quan ja s´aguanten (malament però aconsegueixen tenir el cap més amunt dels 50cm, no tornen). Els encarregats de ser atractius, i d´oferir productes d´acord amb les necessitats dels clients sou vosaltres.

    b) Per procedència. Quin dia vendrem esquí Catalunya al món? Les divises nòrdiques estan fortes, i l´atractiu hivernal que tenim nosaltres és el sol, que ells recordem que tenen mooolt poc durant aquests mesos, malgrat la seva quantitat de neu. Els andorrans ja hi han anat. Nosaltres, apart de fer arribar avions plens de russos a l´aeroport-fiasco d´Alguaire, que aniran amb autocar a Andorra, què collons pensem fer? Mirar-nos-ho i aplaudir?
    Per cert. Degut al nostre altíssim nivell d´anglès ens serà un xic més complicat vendre´ns fora. A quina Españñña ens recorda això?

    c) Per qualitat. Avui dia, qui pot triar en quan a qualitat, i amb quin criteri fàcilment distingible, entre les diferents escoles d´esquí del mercat català? NINGÚ i CAP són les respostes a aquestes dues preguntes. La vostra presència a la xarxa és penosa. La vostra oferta és gairebé idèntica, tant de producte com de preu. Sí es dona el cas que algunes valls, com l´Aran poden tenir un preu més alt degut a la especificitat del seu mercat i la seva idiosincrasia econòmica. Però tots coneixem com s´han "pactat" preus durant anys a reunions entre empresaris.

    D´altra banda la situació dels professionals, moltes vegades i més últimament sotmesa a pràctiques de dubtosa legalitat, com ara treballar sota el Règim d´Autònoms. Anar directament al Règim General, amb contractes de 40 hores crearia igualment una situació perversa. Mireu sinó què succeeix a Andalusia i la seva estació. Sierra Nevada.
    A això hem d´afegir-hi el que ha passat a nivell estatal, amb la disminució de poder adquisitiu. Els preus han estat pràcticament inmòvils o han pujat escassament, de manera que tant el profit de l´empresari, com el sou del treballador, han quedat allà mateix.

    A més podem parlar de les dubtoses pràctiques de l´actual president de l´Aepedi. Per qui no sàpiga què és l´Aepedi, és l´associació espanyola amb un objectiu semblant al de la catalana que és qui subscriu les demandes a la senyora Joana Ortega. Pràctiques que inclouen il-legalitats conegudes per molta gent de la indústria com tenir col-laboradors contractats per donar classes un cop acabat el període transitori de quan es van regular les titulacions. Passat aquell període, tothom havia d´estar titulat per donar classes. I a la seva escola es feien cursos per formar col-laboradors, i és més que probable que aquests exercissin la professió de manera irregular. ÉS més, es publicitaven aquests cursos a la seva plana web. Té nassos! Els mossos farien bé de no trucar abans de les inspeccions i acostar-s´hi a fer-les els caps de setmana que és quan aquestes figures de col-laboradors hi treballaven. És més que probable que avui, ja no quedin escoles on hi treballi aquesta figura. D´altra banda necessària i inexplicablement extingida per decret. Decret absurd i contranatura del propi sector.

    Deixo un parell d´enllaços on hem discutit sobre el tema i jo mateix he sigut el pesat de torn a escriure comentaris a altres webs.

    Malalts de neu "antic":
    http://malaltsdeneu.mforos.com/20523/10262193-regulacio-escoles-esqui/

    Malalts de neu "nou", dins d´aquesta mateixa web:
    https://www.nevasport.com/phorum/read.php?80,2425249

    Comentari a un mitjà públic sota la notícia:
    http://www.naciodigital.cat/viurealspirineus/noticia/294/directors/escoles/esqui/catalunya/reunit/seu

    D´altra banda, és d´obligada lectura l´escrit que recull les diferents explicacions de diversos representants de l´esquí al Senat espanyol quan l´any 2005 es van realitzar unes compareixences per tal de conèixer si calia regular les estacions d´esquí, les escoles, la pràctica esportiva, etc. A destacar les propostes de regulació fetes per Oriol Vidal Font i l´explicació de la seva visió sobre les escoles d´esquí. Podeu anar a trobar-ho cap a la pàgina 109. Regulació i explicacions que recorden temps pretèrits i on l´imposició de certes persones sobre la resta, minvaria la qualitat de la convivència a les valls. Resumint es podria tractar de "Caciquisme a la catalana".

    A més l´escrit dona una idea de què i com és l´esquí al nostre país.
    Enllaç: http://www.senado.es/legis8/publicaciones/pdf/senado/bocg/I0386.PDF

    Enlloc de plorar a la Joana, foteu-vos a treballar.
    Sí, allò de l´Arbeit macht Frei.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    03/08/2011 12:57
    #2
    Per cert David, instrussisme penso que és amb dues esses. ;)

    Jo potser també n´he fotut alguna dins de la totxana... :lol2:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    03/08/2011 13:02
    #3
    #2 Comprobat, amb una ;)

    Gràcies pel teu comentari, un "totxo" mooooolt interessant :+: :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    03/08/2011 13:03
    #4
    #3 Per cert ... amb v i no amb b comprovat ... :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    03/08/2011 13:12
    #5
    Qualsevol dubte David, tens el meu correu. Que és el del meu nick vell, que aquí escric de pirata patapalo.

    Si tens temps, llegeix-te el tema del Senat. Amb dues tardes m´ho vaig ventilar, tot i que són més de cent pàgines, 165 crec... :za!ar:

    És una foto del sector i no només del sector sinó de com s´entèn avui l´empresa, l´Estat i les seves administracions a Españññña i Catalunya.

    Alguna cosa no hem après, alguna cosa no hem fet bé, alguna cosa ens falta. Garantitzat! :lol2:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #6
    Fecha comentario:
    15/03/2013 19:25
    #6
    M'ha agradat molt aquest comentari cawboy, la veritat que començem a estar una mica farts de aquesta justícia imposada per part de les estacions, que intenten fer desapareixer la competència a base de fer-se la seva llei.

    Ja ni ha prou !!!

    Mercat lliure !!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: