Kästle: El retorn d'un clàssic

Kästle: El retorn d'un clàssic
La darrera edició de l'ISPO ens va deixar una grata notícia, el retorn d'una marca històrica com Kästle, la marca de l'Arlberg torna aquesta temporada amb renovades il.lusions i amb un producte d'alta qualitat del que ja podrem gaudir a les nostres muntanyes.

Història de Kästle

Tot i que amb aquests articles pretenem ensenyar-vos que ens preparen les marques per a la propera temporada en aquest cas no podem estar-nos de fer una petita aturada per mirar enrerra, si normalment sentim que tal o qual marca tanca o és absorvida per aquella altra en aquest cas parlem del reneixement d'una marca que forma part de l'història de l'esquí i per aixó li dedicarem aquest petit homenatge.

Antiga imatge de marca

La marca austriaca ha canviat de seu i ha passat de l'Arlberg al Veneto italià, a Montebelluna prop de Venècia, tot i que el seu centre de Recerca+Desenvolupament segueix estant a terres austriaques. La marca va nèixer a l'Arlberg, concretament a Hohenems, i sota el nom d'Arlberg la fabrica d'esquís de Hohenems va prodruir l'esquí 'Kästle' des de 1924, que era sinónim de "qualitat austriaca".
Amb aquests esquís la companyía Kästle es va assegurar una bona reputació, particularment amb els corredors de descens de l'Equip Nacional Austriac, com ara Trude Jochum Beiser, Tomar Schneider, Otto Linher o Hans Nogler que van assolir grans èxits.

Trude Jochum Beiser. Extreta de www.olympiaclub.de

Els jocs d'Oslo van marcar una època per Kästle. Imatge extreta de la plana del COI.Els Jocs d'Oslo vaig significar per a Kästle una pluja de medalles assolint dos ors en eslàlom masculí a càrrec d'Othmar Schneider i en descens femení per a Trude Jochum Beiser. També tres medalles d'argent: per a Othmar Schneider al descens masculí, Christian Pravda a l'eslàlom gegant masculí i per Dagmar Rom a l'eslàlom gegant femení. I dues de bronze: per Christian Pravda al descens i per Toni Spiess a l'eslàlom gegant masculí.
Encara l'esquí s'anomenava Arlberg, peró al 1956 es va substituir el nom de la companyía pel de Kästle adoptant també un nou logo.





Cartell conmemoratiu de les medalles obtingudes per Kästle

Cartell conmemoratiu de les medalles obtingudes per Kästle

Anton Kästle va començar a fabricar esquís a casa seva i entre d'altres fins tot va fabricar esquís per la Wermacht (Forces Armades).
Durant els anys 50, Kästle tenía una gran reputació com els més fins esquís de competició - els seus esquís laminats els van fer servir per Andy Lorenzo, Toni Sailer, Buddy Werner i molts d'altres corredors d'alta competició. Billy Kidd i Jimmie Heuga van guanyar les seves medalles olímpiques en eslàlom al jocs del 64, amb els esquís laminats i de fusta d'eslàlom de Kästle.

Després de canviar la construcció i introduïr la fibra de vidre i del metall, Kästle va ser comprada per Fischer i va formar part del grup Sport AG. Esquiadors de Copa del món d'alt nivell com Andreas Wenzel o Pirmin Zurbriggen han estat esquiadors de Kästle. Posteriorment va ser Benetton qui va es va fer amb Kästle i després va arribar el tancament de la fàbrica austriaca. La marca va desaparèixer quan Benetton va substituir la marca pels esquís Nordica construits a Itàlia i Eslovènia. Benetton llavors es va desfer de Nordica venent-la al grup Tecnica-Marker-Volkl-Dolomite, i tot el rastre d'indentitat de Kästle va desaparèixer.
Finalment, la marca va reaparèixer a l'ISPO'06 de la mà de la seva directiva, de dreta a esquerra: Angelo Bianchini (President), Fabio Serafini (Director Comercial) i Marco Giani (Product-manager), que va ser cap de màrqueting i comunicació de Nordica.

D'esquerra a dreta: Marco Giani (Product-manager), Fabio Serafini (Director Comercial) i Angelo Bianchini (President)

Darrera de la recuperació de la marca hi ha el grup New Sport Company que està instal.lat a la meca de les botes d'esquí, Montebelluna (On està instal.lada també Dalbello).

Els esquís Kästle es fabriquen en tres diferents fàbriques, els models de taller, RX NT GS, RX NT SL, RX NT SG, es fabriquen a una petita fàbrica a la República Txeca. Aquesta fàbrica està especialitzada en esquís per corredors de la Copa del Món i Copa d'Europa. El model SPEED 72, també es fabrica a una altra fàbrica de la República Txeca.
Els models RX NT RC, RX NT SC, Grand Prix 70, Hyperski 71, Highlander, Highlander New Sschool, es fabriquen a Aústria, a una fàbrica de gran renom.

Entre aquells temps i ara moltes coses han canviat, la tècnica dels esquís ha canviat moltíssim i la seva línia i desenvolupament, fa que no s'assemblin de res als seus antics parents. Només els models de taller RX NT GS i SG per la seva finalitat específica, mantenen quelcom de la antiga línia.

Kästle RX, un model mític de la marca

Això si, els dissenys i colors mantenen aquell aire retro que ens fa recordar els antics models que varen guanyar moltes medalles a la Copa del Mon i al Jocs Olímpics.
És clar que la seva filosofia no ha canviat gaire, només hi ha un detall que fa d'aquesta nova època de Kästle diferent a la anterior, la clara aposta per la qualitat en tots els seus models sense distinció.



La nova col.lecció 2006/07

I així, un cop presentada la marca passarem a presentar-ne la col.lecció per aquesta "primera" temporada.

Si presentant l'història de la marca no podiem deixar de parlar de la competició per aquí començarem el repàs a la seva primera col.lecció d'aquesta nova etapa.

RX National Team GSLa gama de competició es composa d'un esquí de gegant i un d'eslàlon, l'RX national team GS i l'RX national team SL. El gegant es fabrica en les següents mesures: 176-181-186-189, amb un radi de més 21 metres, les cotes són secret d'estat per a aquests dos esquís construits en sandwich i amb la sola de grafit i placa Vist WC. L'esquí d'eslàlon el podeu trobar en 155 i 165 cms.

RX national team SCPer sota de la gama de competició trobem la col.lecció de Race Carve, amb l'RX national team RC i el RX national team SC. El RC amb radi de gir d'uns 18 metres es fabrica en mesures 164,171 i 178 amb cotes 108-66-94. Ambdos models estàn construits en sandwich amb carboni i placa Vist x.step. L'SC té un radi de 11,5 metres i es pot trobar amb mesures 159,164 i 169 i tots dos munten fixacions Vist 3/11.
Tots els models de la gama Kästle també poden montar fixacions Tyrolia.

La següent gama de la reaparició de Kästle és l'anomenada Super Crossover Ski, un esquí polivalent pensat per a tot tipus d'esquiadors, els tant de moda skicross. I que podem trobar en tres models diferents.
CPM Grand Prix 70 El CPM Grand Prix 70 amb un patí de 70 mm i un radi de 14,8 metres és un esquí que es defensarà bé en tot tipus de situacions, aquest model que com tots el de la gama construit en sandwich i amb unes mesures de 160, 167 i 174 cm amb placa Vist slok i fixacions Vist 4/12.
Tot seguit trobem el CPM Hyperski 71 amb mesures de 163, 170 i 177 cm i unes cotes de 114-68-97 que tenen un radi de 14,6 m, monten placa Vist x.step i fixacions Vist 3/11.
El CPM Speed 72 té un radi de 14,5 m amb cotes 100-66-88 i fabricat en 151, 161 i 171 cm amb placa Vist x pres i fixació Vist 3/10.

HiglanderI per completar la gama complerta en el retorn de la marca Kästle ens ha preparat un esquí de freeride, el Higlander, que es fabrica en 181 i 191 cm amb un radi de 20,7 metres, amb unes cotes de 122-87-112 mm, construcció en sandwich per aquest twin tip que monta fixacions Vist 4/12.
La col.lecció es complerta amb un esquí de freestyle, el Highlander New School, amb cotes de 116-82-110 mm i que es troba en 161, 171 i 181 cm i un radi de 17,8 m per a aquest twin tip construit en sandwich i amb fixacions Vist 4/12.

Highlander New School

4 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    04/07/2006 11:37
    #1
    Bon reportatge,David.Merci.
    Sembla estrany que retorni una marca.Ara que tot és aglutinar marques i fer macro-consorcis.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    04/07/2006 15:11
    #2
    Aconseguir que una marca nova soni és complicat, si tens darrera una història d'èxits com aquesta és més senzill, per cert, avui de nou he tingut esquís Kästle a les mans ... quines ganes que tinc de provar-los!!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    05/07/2006 18:03
    #3
    puñeteeeeeeero

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #4
    Fecha comentario:
    30/08/2006 06:07
    #4
    Molt interessant, francament. Una pregunteta... Tinc uns Nordica W65 "Made in Austria". Teniu idea si van ser fabricats per la antiga Kästle? Hi ha qui diu que la familia Benetton va tancar la fàbrica Kästle i van ser fabricats per Völkl...

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: