Andorra guanya per golejada

Andorra guanya per golejada
La candidatura presentada ahir per la Federació Andorra de Muntanyisme va aconseguir convèncer set dels nou membres del Management Comittee de la federació internacional (ISMC). La candidatura andorrana va haver de competir amb la italiana de Bòrmio, amb un pressupost més important. L’altre país que pretenia organitzar el proper Mundial, França i la candidatura d’Albertville, es va retirar.

Dilluns ja ens hem de posar a treballar, ens queda molta feina fins al 2010. Estem molt il.lusionats amb aquest projecte i volem que surti perfecte”. El president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Hèctor Pascó, ja només té una data al cap, el 2010. Tot això perquè l’exposició que va fer durant 20 minuts ahir, a les tres de la tarda davant dels membres del Management Comittee de l’ISMC (Internacional Council for Ski Mountaineering), va servir per convèncer la majoria dels membres amb dret a vot. Andorra va ser escollida per set dels nou votants. Pels volts de les quatre de la tarda, els membres del jurat van comunicar al president de la FAM la bona notícia.

Campionat del Món d'esquí muntanya'04 disputat a la Val d'Aran. Foto extreta de la seva plana: www.ski-mountaineering.net

La candidatura andorrana s’enfrontava només amb la itàliana de Bòrmio, ja que la francesa d’Albertville havia decidit retirar-se. Tot i que el projecte andorrà disposava d’un pressupost molt inferior al de l’italià, la bona reputació de la FAM en el si de la federació internacional així com la qualitat de la proposta van afavorit que el Management Comitee es decantés per Andorra. Segons Carles Mata, vicepresident de la FAM i membre del Management Comittee: “No som un país gran, però des del 92 estem treballant molt. Andorra està vist com un país petit, però molt seriós i que està a l’altura. De fet, van quedar molt contents del Campionat d’Europa.”.

Campionat del Món d'esquí muntanya'04 disputat a la Val d'Aran. Foto extreta de la seva plana: www.ski-mountaineering.net

De la seva banda, el president de la federació, Hèctor Pascó, va destacar la qualitat i la implicació de tots els impulsors de la candidatura, tant a l’hora de convèncer els membres del jurat com a l’hora de posar-se a organitzar l’esdeveniment, “la base ja la tenim feta pel Campionat d’Europa, però ara ho hem de fer més gran. De tota manera, serà fàcil treballar en aquest ambient, perquè tant els patrocinadors com el Govern i els clubs d’aquí a Andorra s’han implicat molt en el projecte. Hi ha molta il·lusió i crec que això es nota”.

Campionat del Món d'esquí muntanya'04 disputat a la Val d'Aran. Foto extreta de la seva plana: www.ski-mountaineering.net

Un altre dels punts que han fet que Andorra sigui escollida com a seu del Campionat del Món del 2010 han estat les distàncies. En el Mundial d’aquest any de Cuneo, els esportistes havien de recórrer fins a tres hores de camí per arribar a l’escenari de la competició. Aquest ha estat un dels avantatges que han afavorit Andorra respecte a la candidatura italiana.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: