FIRASKI 2010, CEPS

FIRASKI 2010, CEPS
Una fira que cada any va a més, la fira d'esquí més important del Pallars, organitzada per el CEPS a La Pobla de Segur. Un espai on trobar material de segona mà, conèixer l'activitat del club, les pistes properes, activitats de muntanya i formació del Institut de la Pobla.
*Versión castellana más abajo.

Firaski es va començar a celebrar ara fa 14 anys, aquesta va ser la XIV edició i és el primer any que es fa al poliesportiu; fins l'any passat es feia al gimnàs de l'IES La Pobla.



L'eix de la Firaski és el mercat de segona mà, amb el qual el CEPS, Club Esquí Pobla de Segur proporciona un espai per a que el món de l'esquí i la muntanya sigui una mica més accessible i popular. D'això se'n beneficien novells, gent que vol provar especialitats noves, canalla que està en edat de creixement (les botes per a nens és la cosa que més sortida té), i en menor mesura esquiadors i muntanyencs experimentats.



Imagen del primer dia, s'ha de destacar la rapidesa amb que es va vendre tot el material.

Per altra banda, el venedor dona possibilitat barata al comprador i fica el preu (allà ell si es vendrà o no).

Tuga Wear



El Club no s'emporta cap comissió sobre el preu si el venedor és soci. Si no és soci és cobra un 10% del valor de l'article, que es destinat a sufragar costos derivats de la Fira.

DADES d'enguany del mercat de segona mà:

Articles entrats: 237, amb un valor de 10.203€, del qual n'han sortit (venut), 148 amb un valor de 6.053€.

-->Els esquisos i les botes tenen més percentatge de sortida, sobretot en edat de creixença.Amb percentatges pròxims al 70%.

-->La roba i els articles de muntanya (arnesos, portaesquis, accessoris...) tenen menys sortida tradicionalment però augmenta la venda i aquest any ha arribat a ser del 50%.

Brifor



Els alumnes de quart d'ESO recaudant per al viatje de final de curs.



Imagenes de la recepción del material de 2a mano.



Al mateix temps, el club exposa els cursets, del grup de tecnificació, de la secció de muntanya i dels avantatges de pertanyer al CEPS en general.

També hi han expositors de botigues d'esport de muntanya, material d'esquí, cursets de técnics esportius que ofereix l'IES Pobla de Segur; excursionisme, alta muntanya, escalada, esquí alpí, snowboard. Una zona d'activitats lúdiques per a nens que arrossegava a molts pares a assistir a la Firaski 2010, bar, no entenc com Gran Pallars tenia només 10 fulletons i ningú que expliqués les novetats de les pistes.

Aquest any s'ha realitzat una xerrada sobre allaus i s'ha mostrat un documental sobre esquí extrem.

CEPS, Club Esquí Pobla de Segur

*Versión castellana:

Firaski se empezó a celebrar hace 12 años, esta fue la XII edición y es el primer año que se hace en el polideportivo, hasta el año pasado se hacía en el gimnasio del IES La Pobla.

Imagen de la tienda Patagonia.



El eje de la Firaski es el mercado de segunda mano, el CEPS, Club Esquí Pobla de Segur proporciona un espacio para que el mundo del esquí y la montaña sea un poco más accesible y popular. De ello se benefician noveles, gente que quiere probar especialidades nuevas, chavales que están en edad de crecimiento (las botas para niños es lo que más salida tiene), y en menor medida esquiadores y montañeros experimentados.

DATOS de este año del mercado de segunda mano:

Artículos entrados: 237, con un valor de 10.203 €, del que se han vendido 148 con un valor de 6.053 €.

-> Los esquís y las botas tienen más porcentaje de salida, sobre todo en edad de crecer. Con porcentajes cercanos al 70%.

-> La ropa y los artículos de montaña (arneses, portaesquís, accesorios ...) tienen menos salida tradicionalmente pero aumenta la venta y este año ha llegado a ser del 50%.

Al mismo tiempo, el club expone los cursillos, del grupo de tecnificación, de la sección de montaña y de las ventajas de pertenecer al CEPS en general.

También hay expositores de tiendas de deporte de montaña, material de esquí, cursos de técnicos deportivos que ofrece el IES Pobla de Segur; excursionismo, alta montaña, escalada, esquí alpino, snowboard. Una zona de actividades lúdicas para niños que arrastraba a muchos padres a asistir a la Firaski 2010, bar, no entiendo como la estación Gran Pallars solamente disponia de 10 folletos y nadie que explicara las novedades de la estación.



Este año se ha realizado una charla sobre aludes y se mostró un documental sobre esquí extremo.

CEPS, Club Esquí Pobla de Segur



Artículos relacionados:

  • 8/12 Espot i Port Ainé inicien temporada! Publicado el 06/12/2011

0 Comentarios Escribe tu comentario


    Escribe tu comentario





     

    Si este mensaje tiene un solo insulto, no te molestes en enviarlo, porque será eliminado.
    AVISO: La IP de los usuarios queda registrada

    Los comentarios aquí publicados no reflejan de ningún modo la opinión de Ski time. Esta web se reserva el derecho a eliminar los mensajes que no considere apropiados para este contenido. AVISO: La IP de los usuarios queda registrada, cualquier comentario ofensivo será eliminado sin previo aviso.



    Lo más leído: