Convivència a les estacions

Convivència a les estacions
Després de dos caps de setmana no consecutius de competicions, i degut a un seguit de feedback dins l'estació, exposaré unes qüestions sobre les competicions i els usuaris de l'estació habituals.

En primer lloc, les competicions aporten riquesa als hotels, a l'estació donant llocs de treball com els controls, i als restaurants de la zona. Seguidament, els usuaris habituals de l'estació es troben que nois i noies, en molts casos temeraris, passen a velocitats altes per pistes blaves o on hi ha una concurrència alta d'usuaris, sense adonar-se'n de que els usuaris poc habituats a l'esport s'espanten.

Per altra banda, donent ambient a l'estació, els nens i nenes petites tenen idoletrats els competidors. Tant és així, que quan els veuen tant baixar per pista com en competició, els animen i es queden bocabadats, prenent-los com a referència. Aquesta emoció i sentiment que tenen cap a ells, va contrastada per un abús en les cues dels remontadors com el telearrossegador, on per motius que es consideren “prioritaris”, tenen el dret de passar davant de tothom qui hi hagi allà. Essent un motiu de tensió i crispació que condueix cap a una convivència díficil per part de tots els qui decideixen passar el cap de setmana practicant el seu esport preferit.

Així doncs, exposats els motius que estàn dificultant la convivència, ens preguntem si hi han solucions per que tant usuaris com competidors puguin continuar essent els protagonistes dels dies d'esquí. Per exemple, en altres estacions el que es fa es tenir una cua “per omplir cadires” i en el cas del telearrossegador, respectar les cues tal i com els clubs transmetren als seus esportistes.

Queda la porta oberta per a l'exposició d'opinions tant d'esquiadors, surfers, competidors, clubs, personal...

Gerard Rosell.

5 Comentarios Escribe tu comentario

  • #1
    Fecha comentario:
    24/02/2012 11:27
    #1
    ...Suposo que es mès una qüestió de civisme....Si els clubs son capaços de transmetre als seus socis aquest respecte cap als demes usuaris, no crec que fos massa complicat que els entrenadors fessin els mateix amb els corredors...
    De totes maneres he de dir que vaig coincidir a pistes amb una competició, i no va haver cap problema ( a part d'un parell de "KamiKaces" baixant per una blava...)tot el contrari, per tant... ENHORABONA als organitzadors!! ;)

    karma del mensaje: 16 - Votos positivos: 1 - Votos negativos: 0

    • Gracias!
  • #2
    Fecha comentario:
    24/02/2012 23:52
    #2
    Amb això podem veure si alguns clubs estàn treballant en formar persones, ademés de esportistes... :+:

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

    • Gracias!
  • ec1
    ec1
    #3
    Fecha comentario:
    25/02/2012 20:39
    #3
    Completament d'acord però s'hauria de potenciar més( que ja s'està fent en algunes estacions) les files únicament per corredors perquè molts cops aquestes presses són perquè arriben tard. I aleshores direu doncs que siguin més puntuals, en part sí i en part no, però clar un corredor en dia de carrera no és molt conscient del que pot trigar en pujar i estar més concentrat en fer totes les baixades d'escalfament que pugui!

    karma del mensaje: 16 - Votos positivos: 1 - Votos negativos: 0

  • #4
    Fecha comentario:
    27/02/2012 12:50
    #4
    No sabia que en altres estacions ho estaven fent, pot ésser una proposta a nivell organitzatiu per a que en les hores crítiques disposin d'una cua específica. :+:

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

    • Gracias!
  • #5
    Fecha comentario:
    09/03/2012 19:35
    #5
    Aviam, vaig esquiar a Espot un dels caps de setmana de les competicions i és cert que hi havia molt "desmadre" a la cua de la cadira de la Pala. També és cert que els que esquiem a Espot no estem acostumats a gaire gent.

    No obstant, el que ens va cridar l'atenció va ser la nul·la capacitat de l'estació per afrontar un increment important del nombre habitual d'esquiadors. Varen ser incapaços d'organitzar la cua d'aguna manera, fent passadisos en ziga-zaga com és habitual a tot arreu. El resultat va ser que hi havia una immensa cua en forma d'embut totalment desorganitzada. A més, el personal no s'esforçava el mínim en que les cadires pugèssin plenes, a altres llocs veus que no ho permeten. O bé es fa funcionar la cua d'un, els que van sols i omplen forats, només cal anar a BB i veure com s'organitza una cua.

    Suposo que és la manca d'hàbit ja que, com dic , això a Espot no passa gairebé mai, però quan passa haurien de saber respondre,serveixi de lliço pel futur.

    Salut

    karma del mensaje: 16 - Votos positivos: 1 - Votos negativos: 0

    • Gracias!

Escribe tu comentario





 

Si este mensaje tiene un solo insulto, no te molestes en enviarlo, porque será eliminado.
AVISO: La IP de los usuarios queda registrada

Los comentarios aquí publicados no reflejan de ningún modo la opinión de Ski time. Esta web se reserva el derecho a eliminar los mensajes que no considere apropiados para este contenido. AVISO: La IP de los usuarios queda registrada, cualquier comentario ofensivo será eliminado sin previo aviso.



Lo más leído: