Fira "Tast de Neu" a Barcelona

Fira
L’ Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) i l’Agència Catalana de Turisme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, organitzen la fira "Tast de Neu" com a festa d’ inici de la temporada d’esquí 2010-2011. De la fira han estat exclosos, amb força malestar, els minoristes del sector de la ciutat comtal.

S’ha organitzat un event obert al públic, gratuït i d’un sol dia, el dissabte 20 de novembre, en una de les zones comercials més importants de la ciutat, a la Avinguda Diagonal entre els carrers de Numància i d’Entença, davant de l'Illa Diagonal. La fira comptarà amb la presència de les estacions d’esquí alpí i nòrdic de Catalunya. També estaran representades estacions d’àmbit estatal o internacional com Sierra Nevada i les estacions andorranes.

Les millors marques del sector estaran també a la fira mostrant les seves novetats: Atomic, Dalbello, Dynastar, Eider, Elan, Fisher, Head, K2, Lange, Nòrdica, Rossignol, Salomon i Völki, i en alguns cassos organitzant activitats.

El territori estarà representat per les entitats que impulsen el turisme de muntanya i oferiran un tast gastronòmic de l’oferta que es pot trobar a les valls. L’acte es complementarà amb diferents espais d’activitats per als assistents que podran participar en concursos i sortejos de material d’alta qualitat cedit per les marques. La fira estarà oberta des de les 9 del mati fins a les 10 de la nit.

Exclusió dels minoristes del sector

La cita del proper dia 20 de novembre davant del centre comercial L'Illa, una ubicació que, segons alguns "només beneficia a Decathlon". Les botigues creuen que l'organització "tanca el cercle" al no convocar-les, encara que algunes assenyalen que els preus oferts pels detallistes en les fires no beneficien al sector. Els principals detallistes de neu de Barcelona no han acollit molt bé que l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Muntanya (ACEM) organitzi una fira d'"inici de temporada" en la qual no els ha inclòs. Ricard Tarré, propietari d'Esports Ricard Tarré, lamenta que l'associació "ignori" a les botigues. "No els importem gens", assegura, "jo, que estic a peu de carrer i rebut l'opinió de la gent, crec que al consumidor final li agrada anar a les fires per gaudir de les exhibicions i conèixer l'oferta de les marques, però també per poder veure o comprar material d'esquí de la temporada nova i de la temporada passada".

En la mateixa línia, Sergio Mur, propietari de la General Surfera, sosté que "qualsevol activitat de promoció de la neu em sembla molt positiva, però si l'organització entén que les marques i les estacions són part del sector, no sé per què tanquen el cercle a les botigues, el lògic seria que també estiguéssim".

D'esquerra a dreta: Sergio Mur (La General Surfera), Jordi Sagi (Base Esports Sagi), Ricard Tarré (Esports Ricard Tarré) i Víctor Salinas (Sasco)
D'esquerra a dreta: Sergio Mur (La General Surfera), Jordi Sagi (Base Esports Sagi), Ricard Tarré (Esports Ricard Tarré) i Víctor Salinas (Sasco).

Decathlon, única botiga d'esports de la zona

La ubicació de la fira a l'avinguda Diagonal, enfront del centre comercial L'Illa -al qual Decathlon compta amb un establiment amb aparadors al carrer- no ha agradat a alguns detallistes. Víctor Salines, propietari de Sasco, assenyala que aquest emplaçament "només beneficia a Decathlon". Per contra, Sergio Mur no s'oposa a la ubicació de Un tast de neu perquè "Decathlon no és la nostra competència, no compartim públic".

Barcelona, sense fires de neu

Després de la desaparició de Nivalia i la desconvocatoria del Snow Show, les botigues de Barcelona s'han quedat sense fira a la qual acudir a la ciutat. "És una pena haver d'anar-me fora de Barcelona per fer el meu treball i exposar el meu producte. Crec que per tirar endavant hauríem d'anar tots junts". Des de la General Surfera descarten acudir a fires fora de Catalunya. "Les meves botigues estan a Barcelona i el meu públic està en aquesta ciutat, no contemplo exposar en altres llocs. Nivalia va ser la millor fira de neu durant molts anys i és un llàstima que s'hagi perdut".

Article parcialment extret de Correo del Mercado Deportivo.

7 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    10/11/2010 15:56
    #1
    Si, la veritat es que es insultant que no permetin als petits comerços exposar-se en aquesta fira, ja que sense ells, moltes pistes no tindrien tants esquiadors.. I també reivindico que no tinguem, a una ciutat com Barcelona, Nivalia, un espai que desconec perqué s'ha deixat perdre, peró que es una ferida greu per a l'esport d'hivern Català..

    Ski Time

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    10/11/2010 16:01
    #2
    Perque s'ha deixat perdre??? Doncs per amiguismes, ficades de mà allà on no toca, uns que pagaven, altres que no, .... en fi, el problema de deixar la gestió de les coses a fills de la gran ... "noblesa" sense que aquest tinguin ni un dit de front i si masses amiguísmes, tot un còctel que al final va resultar letal per la fira referent :(

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    10/11/2010 16:10
    #3
    El greu es que el sector esquiador o de la neu de Bcn ho hagi permés...
    No s'entén que Barcelona aspiri a uns Jocs d'hivern, sense fira de neu.. (perqué Tast de Neu, sembla més un espai on enseñar pistes i marques i prou.
    No un espai on trobar-nos amants de la neu i la montanya..
    Espero poder anar a Tast de Neu, només per veure com està el panorama....

    Ski Time

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    10/11/2010 16:24
    #4
    Les fires de neu triomfan allà a on no hi ha neu. Per aixó la fira mès gran es la de Londres (sempre parlant de fires de destins). Els suissos o austriacs no monten grans fires per enseyar les estacions als seus esquiadors.

    I passa que a Catalunya tenim molt bones estacions al Pirineu. Per tant, no vindràn de fora a vendre les seves pistes, perque ja les tenim aquí.

    Respecte al material ess altre tema. Si es una fira de destins i material, doncs no es una fira per vendre. A les fires de automoció no es venen cotxes de segona ma, ni a les de motos o barques esportives. Ni tan sols a les de maquinària. Per vendre coses de segona ma, hi han altres tipus de fires, com el del mercat del cotxe d'ocasió.

    La pregunta sería: te Barcelona la capacitat d'organitzar una fira solament per ensenyar estacions i material d'esquí? Doncs home, la informació que es dona de les estacions catalanes es exactament la mateixa, o fins i tot menys que la que hi ha a Internet. Per tant, no necessitem que vinguin a enseyar-nos res.

    I del Material, doncs tampoc es venen tants esquís a Barcelona com per fer una fira. Per tant, s'hauría de fer una fira que fos obertament, Fira d'Ocasió, a la que es convidès las marques gratuitament per atraure mès gent.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    10/11/2010 18:03
    #5
    me agrada el cartel de la fira :)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #6
    Fecha comentario:
    15/11/2010 16:58
    #6
    busco feina per a la temporada d'hivern 2010. Tindra la fira tambe una borsa de treball? captaran a gent en la mateixa fira? que s'ha de fer per ficarme en el mon aquest?

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #7
    Fecha comentario:
    18/11/2010 10:12
    #7
    El mercat de Muntanya Activa de Vic ha sigut un exit. La majoria de visitants eren de Barcelona... Hi ha vida, molta vida, fora de Barcelona.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: