El telecadira de Bagà serà una realitat al 2010

El telecadira de Bagà serà una realitat al 2010
Bagà ultima ja els tràmits per unir Coll de Pal a La Molina amb un telecadira. El projecte és ara en mans de la Generalitat, pendent d'autoritzar els informes preceptius, però amb vista a poder començar l'obra el 2010. Apart de la cadira es podría construïr un nou edifici de serveis a peu de pista i s'espera enllestir tots els informes en mig any per poder-lo estrenar la propera temporada.

L'Ajuntament de Bagà ha fet un pas endavant en la tramitació per poder construir el telecadira que ha de connectar les estacions d'esquí de Coll de Pal i La Molina, després que ha aprovat l'expedient d'ocupació dels terrenys on s'ha d'ubicar aquest equipament. El desenvolupament del projecte és ara en mans de la Generalitat, que ha de dictar l'informe ambiental favorable abans de poder donar el vistiplau definitiu al Pla Especial de Coll de Pal i executar l'obra. Així ho ha explicat l'alcalde de Bagà, Nicolàs Viso, que si bé s'ha mostrat prudent a l'hora de parlar de possibles dates de realització dels treballs, considera "factible" que el telecadira pugui ser operatiu de cara a la temporada 2010-2011.

De fet, la unió del domini esquiable entre les dues estacions ja és possible des que l'hivern passat es van instal·lar canons de neu artificial per fer factible el pas de l'una a l'altra per la pista de Comabella i aprofitant el telecabina de la Tossa. Tanmateix, té un grau de dificultat, sobretot de tornada a Coll de Pal, i es limita a esquiadors amb un cert nivell d'experimentació perquè requereix haver de travessar una pista vermella. En canvi, el nou projecte permetrà una connexió a menys alçada.

Tant els ajuntaments de Bagà i d'Alp com FGC, que és l'empresa propietària de La Molina, han estat treballant aquests darrers mesos en el projecte, que s'ha d'integrar al futur Pla Especial de Coll de Pal com a requisit per poder executar l'obra. L'Ajuntament de Bagà ja va aprovar aquest pla a començament d'any, però es va haver de sotmetre de nou a aprovació per adequar-lo a les normes subsidiàries del 1983, i ara està pendent de rebre els informes favorables de Medi Ambient perquè, finalment, sigui Urbanisme qui li doni el vistiplau definitiu. Un procés que Viso confia que no s'allargui més enllà de mig any, de manera que el 2010 pugui començar l'obra.

Notícia extreta del Diari Regió 7.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: