Cerdagne - Puigmal 2900

Cerdagne - Puigmal 2900
L'estació ceretana als peus del Puigmal d'Err. Una estació força desconeguda i tranquila, a més d'un paradís pel freeride.

L'estació del Puigmal és probablement una de les grans desconegudes del nostre Pirineu, però no per això te molt a envejar a les seves veïnes ceretanes. Entre els seus punts febles podrem trobar-ne dos de cabdals: d'una banda ens trobem que fins a la temporada passada era molt difícil conèixer l'estat real de l'estació, fet que ha quedat mig solventat amb l'instal.lació d'un punt d'informació al peu de la carretera principal N116 a la cruïlla de Sainte-Leocadie (RD86, que arriba fins a l'estació ), a més a més allà es poden adquirir els forfaits i arribar a pistes directament a gaudir sense cues. I de l'altre banda ens trobem que és una estació molt exposada al vent i per tant les pistes de les cotes més altes solen tenir neu força dura, sobretot les pistes de "Prat de la Tosse" i "Marmottes" que un dels membres del fòrum va batejar com a "Reflejos I" i "Reflejos II", des d'aquí una salutació.

Entre els punts forts podem destacar que és una de les estacions més barates del nostre Pirineu. Forfait de dia 22 euros, fan descompte amb la RACC Master i amb el carnet d'estudiant 18 euros en temporada alta o 12 en temporada baixa. I per una altra banda que no solen fer-se grans cues excepte al febrer i algún cap de setmana d'alta afluència.

L'estació està dividida en dues zones, que es diferencien apart de l'alçada per les dues zones d'aparcament. Cotzé a la cota més baixa de l'estació (1.830 m) i Les Planes (1.970 m), cada un d'aquests pàrquings està servit per una cadira, tota la resta dels remontadors de l'estació són telesquís, tot i que darrerament els han arreglat per a no ser tan "durs" com fins fa ben poc. Accediu al plànol de pistes de l'estació.

Amb poc més de 30 quilòmetres de pistes no és pas una estació petita com sol creure la gent, de fet conta per exemple amb un recorregut blau de uns sis quilòmetres, que va des de la cota màxima de l'estació (2.700 m) fins a la cota mínima a 1.830 metres, és a dir, gairebe mil metres de desnivell, tot i que a la cota 2.600 s'ha de remontar un telecorda que no ha estat col.locat amb gaire encert per part de l'estació.

Imatge presa des de la cafeteria de les Planes. En primer pla el final de la pista "Dure Neu" (Ja us deia que és una de les característiques de l'estació ), a la dreta l'arribada de les pistes de "Les Myrtilles" i "Les Rhodos", ambdues solen estar plenes de banyeres.

Prat de la Tossa del Pas dels Lladres, la cota màxima de l'estació a la que s'accedeix mitjançant el telesquí de "Montserrat" i des d'on es pot accedir a tres pistes, dues de vermelles que baixen cap al telesquí del Prat de la Tossa i una de blava que retorna a la sortida del telesquí de Montserrat. Apart tenim accès a una gran àrea de freeride al peus del Puigmal.

Un dels reclams de Puigmal és la seva zona de Freeride que podeu veure en la seva part baixa a aquesta foto.

Aquí podeu veure l'estació vista des de els Angles.

Aquí trobareu el per que el nou telesquí s'anomena com s'anomena, tema apart és que a l'estació practicament tothom parla català, cosa que és molt d'agraïr. Aquesta foto és nomes una petita mostra de les vistes, cliqueu aquí per veure les espectaculars vistes que es tenen des de dalt d'aquest nou telesquí.

Puigmal, a més a més ha estat testimoni de moltes trobades de Malalts.

A la plana de l'estació.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


  Escriu el teu comentari

   

  Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
  AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

  Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.  Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia y nuestros servicios analizando la navegación en nuestra web. Si continúas navegando, consideramos que aceptas la Política de Cookies x