Görgl s'apunta el segón gegant de Grandvalira-Soldeu

Görgl s'apunta el segón gegant de Grandvalira-Soldeu
Mentre la seva germana disputa els Campionats del Món l'austríac de 30 anys va superar divendres la seva tercera plaça del gegant de dijous, aconseguint la seva primera victòria a la Copa d'Europa 08-09. Tant els equips com el coordinador de copes intercontinentals de la FIS han admirat el nivell tècnic de l'Estadi Avet, segons van afirmar responsables de la Fis dimecres passat Grandvalira estarà a la Copa del Món femenina el 2012. Aquest segón gegant va tenir color balnc i vermell amb quatre dels cinc primers classificats austriacs.

Els austríacs no han decebut. Després de dominar el podi al gegant disputat dijous a Grandvalira, de nou van tornar a arrasar amb els millors temps en la segona prova d'eslàlom gegant de l'Estadi Avet. Encara que aquesta vegada els pronòstics no es van complir del tot. L'austríac Stephan Görgl es va fer amb el primer lloc al podi superant els temps dels seus compatriotes que partien com a favorits: Philipp Schoerghofer (4t lloc) i Florian Scheiber (5é lloc). L'únic equip que ha aconseguit ficar-se en el podi entre els austríacs ha estat l'italià, amb Omar Longhi en segona posició.

Omar Longhi
Omar Longhi

Els italians arribaven a Grandvalira dimecres passat amb Alexander Ploner al capdavant com equip favorit per emportar-se el major número de punts de les dues proves d'eslàlom gegant de Soldeu. No obstant això, la desqualificació de Ploner a la primera mànega i un Gufler que no ha donat la talla a la segona han trobat la resposta dels austríacs, que han tornat a col·locar-se amb les millors posicions sobre el podi. Per la seva banda, l'andorrà Nil Ruiz ha aconseguit amb tan sols 17 anys una meritòria 35ena posició.

Nil Ruiz
Nil Ruiz

Görgl: "La pista Avet està preparada per acollir la Copa del Món"

El vencedor de la segona prova disputada a Grandvalira-Soldeu ha demostrat una forta remuntada en la classificació general. Ell mateix ha afirmat que ha arribat a Grandvalira-Soldeu amb el seu millor moment físic, i així ho ha demostrat amb la seva tercera posició dijous i rematant divendres amb la posició més alta del podi per sobre dels grans favorits. Les dificultats que ha sofert durant la segona mànega no han afectat la seva puntació final, ja que Görgl havia completat la primera mànega de forma espectacular amb 1:10:68. Ha estat quan s'ha emportat el millor temps de tota la competició, i s'ha col·locat en una posició inassolible per a la resta d'esquiadors aconseguint un temps total de 2:22:80 entre les dues mànegues. Amb aquest resultat s'ha col·locat amb 49 dècimes d'avantatge sobre el seu rival d'avui, Omar Longhi. Görgl ha afirmat després de finalitzar la prova que l'Estadi Avet és un traçat espectacular, molt tècnic i amb tots els ingredients necessaris per a acollir una prova de la Copa del Món. Ha comentat que "aquesta pista està ja preparada per a acollir als campions del món".

Stephan Görgl
Stephan Görgl

"La pista Avet ja està al calendari de la Copa del Món", assegura Wandner

Marcus Wandner, àrbitre de la FIS coordinador de les copes intercontinentals, ha lloat després de la inspecció de l'Estadi Avet la dificulteu tècnica de la pista. Wandner ha declarat que "el traçat de la pista Avet pot sens dubte acollir una Copa del Món. De fet, ja està confirmat per al calendari de la Copa del Món femenina de 2012". A més de destacar la dificultat tècnica, ha remarcat la bellesa d'una pista "que s'articula en un terreny natural, amb espectaculars murs no artificials".

El sabor d'una bona feina

Organitzada per la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) i amb els ex-esquiadors olímpics Ton Naudi de cap de pista i Jordi Pujol com a director, la Copa d'Europa masculina de Grandvalira ha superat les expectatives en quant a l'organització es refereix. Així ho ha assegurat Conrad Blanch, director de Grandvalira-Ensisa, que a més ha fet un reconeixement al treball de l'equip humà que ha fet possible la celebració de les dues proves de la Copa d'Europa. Jordi Pujol, per la seva banda, ha recordat que la pista Avet és tot un repte per als campions del món, doncs a més d'arribar directament al poble de Soldeu, conté set canvis de pendent, un mur natural que arriba al 60% de pendent, i un tram més pla que, a pesar de semblar senzill, ha significat un repte tècnic pels esquiadors, que en algunes ocasions han arribat fins i tot a perdre el traç en aquest tram pla. L'organització de Grandvalira ha fet una valoració positiva de la carrera, ha valorat la importància pel projecte de la involucració del Govern d'Andorra, altres institucions andorranes, la FAE i els clubs. Ara només queda seguir treballant durament per a encarar la recta final cap a la Copa del Món 2012.

Fritz Dopfer
Fritz Dopfer

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: