Tallat l'accés a Andorra pel Pas de la Casa

Tallat l'accés a Andorra pel Pas de la Casa
Alerten d´un elevat risc d´allaus als massissos de la Catalunya Nord, la prefectura dels Pirineus Orientals ha alertat de l'elevat risc d'allau que presenten els massissos de la Catalunya del nord. En concret, existeix un risc de 4 sobre 5 a l'escala europea al Capcir, a Pimorent, a la Cerdanya i al Canigó. A Andorra s'ha tallat l'accés cap a França per l'elevat risc d'allaus a la carretera del Pas de la Casa a l'Hospitalet-pres-l'Andorre.

La neu caiguda recentment, que ha estat desplaçada pel fort vent d'aquests darrers dies, ha provocat acumulacions i plaques assentades sobre bases febles, situació que pot comportar-ne el despreniment, segons concreta la prefectura. Les autoritats demanen que s'extremin les precaucions pels usuaris de les carreteres i els practicants d'esports de neu, tant a dins com a fora de pistes.

Les plaques assentades sobre bases de neu de cohesió feble poden provocar allaus de forma natural, i igualment es poden desprendre a causa del pas d'esquiadors, concreta la prefectura dels Pirineus Orientals en un comunicat emès ahir dimecres.

L'acumulació de neu a Andorra i el fort vent obliguen a tallar els accessos amb França

L'Oficina del Portaveu ha informat que l'accés a França des del Pas de la Casa, a través de la carretera N22, està tallat a causa de la neu acumulada per les darreres precipitacions i pel fort vent, que han provocat un augment del perill d'allaus. L'accés a l'Arieja des de la Cerdanya, a través de la N320, que passa pel port de Puymorens; i a través de la N20, que passa pel Túnel de Puymorens, també està tallat. L'Agència de Mobilitat recomana a la gent que vulgui desplaçar-se a Tolosa, ho faci a través de Puigcerdà, via Montlluís i Perpinyà. Els accessos al Principat des de l'Arieja romandran tancats fins que els tècnics francesos avaluïn una millora de les condicions de la neu acumulada.

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    18/12/2008 15:49
    #1
    Buff!!! Quina por... :frown:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    18/12/2008 20:15
    #2
    Bé, segons sembla ja han reobert el pas

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: