Molta gent pel Pont

Molta gent pel Pont
Les estacions d´esquí viuen un gran començament de temporada, amb milers d´esquiadors a les pistes, una multitud d´esquiadors ha recorregut, aquest cap de setmana, les estacions d´esquí del Pirineu català. El sol i els bons gruixos de neu han fet d´aquest pont un moment ideal per a l´esport rei de l´hivern. Les principals estacions d'esquí gironines fan un balanç més que positiu d'aquests dies festius del pont de la Puríssima.

Gràcies a unes excel·lents condicions de neu i a una meteorologia favorable, les pistes s'han omplert de gom a gom. "Fem una valoració molt positiva, primer per l'afluència de gent i segon perquè hem pogut oferir als esquiadors unes pistes immillorables, amb gruixos d'entre 40 centímetres i un metre de neu", va comentar el director de Vallter 2000, Enric Serra, que calcula que entre dissabte i diumenge a l'estació més oriental dels Pirineus es van vendre uns 5.000 forfets. "I de visitants, podríem dir que han estat més del doble", va afegir.

Els responsables de la Molina esmenten que a l'estació pionera dels Pirineus catalans hi han passat uns 11.500 esquiadors al llarg d'aquest cap de setmana de la Puríssima. I a Vall de Núria hi han esquiat 5.300 persones. Des de la Molina, Montserrat Coronas esperava que «al llarg del pont hàgim acollit fins a 12.000 visitants amb forfet». En aquesta estació del Pirineu gironí dissabte havien arribat a les 4.500 persones, i la previsió per a ahir era «superar aquesta afluència». Coronas va afegir que «la gent està molt contenta del que troba, ja que aquí els gruixos són d´entre 35 i 90 centímetres». D´altra banda, a La Molina esperen més afluència de públic el cap de setmana vinent, arran de la celebració d'una prova de la Copa del Món d'esquí femení.

Terrassa del Pal de Masella
Terrassa del Pal de Masella

A l'estació de Masella hi han passat 18.710 surfistes i esquiadors, 8.800 dissabte i 9.910 diumenge. Aquesta xifra ha igualat el Pont de la Puríssima de l'any passat, ja que en quatre dies hi van passar fins a 19.000 esquiadors. En aquesta estació catalana s'ha pogut gaudir dels 16 remuntadors que hi ha i de 57 pistes obertes per a tots els nivells, que representen 65 quilòmetres oberts de 68 que té el domini esquiable. Segons l'estació de Masella, les darreres nevades de la primera setmana de desembre i la producció de neu, que han deixat les pistes en les millors condicions del pont de la Puríssima de les últimes temporades, han estat clau per aquesta afluència tan destacable.

A Vallter, a partir de les onze del matí era difícil trobar aparcament a la part alta de l'estació d'esquí i molta gent va haver de deixar el cotxe a l'alçada del refugi Pastuira, a uns tres quilòmetres. "El tema de l'aparcament és complicat perquè en dies feiners potser ens en sobra però en caps de setmana tan assenyalats com aquest en faria falta molt més", va reconèixer Serra, que espera que aquest 2008-2009 superi la fluixa temporada d'esquí passada, que es va saldar amb només 45.000 esquiadors.

Una altra estació que era oberta ahir al Pirineu central era Coll de Pal. La petita instal·lació del Berguedà va començar la temporada dissabte, i ahir també va ser visitada per desenes d´esquiadors. «A Coll de Pal hi ve, sobretot, gent del Pirineu i de les comarques de l´interior que fuig de les aglomeracions», segons va explicar a la tarda Joanxo Urbieta des del Club d´Esquí de Coll Pal. Les previsions per a avui en aquesta estació del terme municipal de Bagà també eren «molt positives». Coll de Pal sol acollir habitualment esquiadors novells.

Els ànims al Solsonès eren similars. L´estació de Port del Comte havia acollit 2.500 esquiadors el primer dia de pont, i els seus responsables van assegurar ahir que «se superarà, de bon tros, el llindar de les 3.500 persones». Eren les paraules del seu director, Alfons Ferrer. En aquesta infraestructura esportiva s´havien obert, durant el matí, fins a 28 quilòmetres de pistes d´un total de 40, i els gruixos de neu pols «eren del tot satisfactoris». Ferrer, a més a més, va indicar que «el sol també ha decidit acompanyar-nos, i això afavoreix, sobretot, les moltes persones que ens visiten, però que s´abstenen d´esquiar».

Cap del Bosc a Masella
Cap del Bosc a Masella

Obertura anticipada

"En una temporada normal, en la que s'obre pels volts de Nadal, acostumem a estar en números de 100.000 esquiadors", va recordar el director de Vallter 2000. "Enguany, havent obert ja en el Pont de la Puríssima sense problemes esperem superar la barrera dels 100.000 esquiadors", va avançar Serra, que va enumerar la sèrie de millores que ofereixen als seus clients. "Hem millorat l'embarcament al telecadira Enric Planella i hem creat un parc lúdic amb una nova cinta transportadora i amb la novetat dels tubbies, uns pneumàtics que baixen pel pendent i que esperem que tinguin èxit durant la temporada d'estiu", va assenyalar el director de Vallter 2000. "A part d'això, hem augment la xarxa d'aspersors de neu i hem millorat algunes instal·lacions com les estacions d'arribada dels telecadires o les traces dels telesquí", va afegir.

Segons les estacions de Vallter 2000 i Masella, el tipus d'esquiador que s'apropa a aquestes estacions es pot classificar en dues tipologies diferents. El que té segona residència a la Vall de Camprodon o a la Cerdanya o el que té proximitat a les instal·lacions, com són moltes de les poblacions catalanes. "Aquest és un públic molt fidel, que es pot dir que ve cada setmana", va puntualitzar el director de Vallter 2000.

Entre els nombrosos esquiadors presents aquest diumenge a Vallter 2000, la majoria de comentaris ressaltaven la bona qualitat de la neu. "Les pistes estan en molt bon estat i amb molta neu", va assegurar el barceloní Raúl Porto, que té una casa llogada a Setcases i que també ha destacat la dificultat d'aparcament en una jornada dominical tan assenyalada com aquesta. "Nosaltres no hem tingut problemes per aparcar perquè som gats vells i venim d'hora", va comentar Benjamí Carreras, provinent del Pallars.

Notícia extreta del Diari Regió 7 i del Diari de Girona.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: