Descobrint Les Menuires i Belleville

Descobrint Les Menuires i Belleville
A la Savoia hi trobem una de les valls més impressionants i recomanables de visitar per a tots els amants de la neu, parlem de la vall de Belleville, una vall que neix a Moutiers i puja fins a les glaceres de Peclet i Thorens. Aquesta és una de les tres valls que formen i donen nom a un dels dominis esquiables més grans del món: Les 3 Vallees. A les Menuires cal destacar l'important esforç que estant fent els seus responsables per millorar l'imatge de l'estació que per molts va ser considerada la més lletja estació esquí del món, peró de tot s'aprén i aquí al menys fan propòsit de millora que ja és més del que es fa a d'altres parts del món.

A les Menuires podem gaudir de les dues vessants de la vall, una plena de remontadors ideal per als qui agrada gaudir de les pistes excel.lentment tractades i una altra més salvatge i amb moltes hectàrees per gaudir del fora pista, de fet aquesta banda de la vall permet fins i tot accedir a la següent vall i tornar a la de Belleville sense treure'ns els esquís, una mica més endavant us expliquem com ho heu de fer.

L'urbanització i les pistes baixant de la Pointe de la Masse Els fora pistes vists des de l'urbanització
Pistes Fora pistes

La qualitat de la neu i la quantitat estàn garantides, allà tenen el que ells venen a anomenar la Neige Garantie, que no és res més que un contracte de satisfacció amb el client relatiu a la quantitat i qualitat de la neu.

Baixant de la Pointe de la Masse cap a l'urbanització
Descens per la Pointe de la Masse

On allotjar-se?

Aquesta és una qüestió ben resolta, hi ha una amplíssima oferta d'allotjaments adients per a tots el gustos i butxaques, des d'apartaments a l'estil francés, és a dir petits, fins a xalets de tamanys més adients als temps que corren en que l'usuari demanda un espai apropiat per a la seva estada vacacional, passant per multitud de preus i qualitats (Més de 20.000 llits). Pel que fa a l'oferta hotelera tampoc no és curta (1.800 llits), peró no hi espereu grans hotels de luxe(Només un quatre estrelles i 3 de tres estrelles), aquí no n'hi han, cosa que fa que els turistes rusos a les 3 Valls prefereixin destinacions més exclusives com Courchevel, cosa que, tot sigui dit, és molt d'agraïr. Tampoc hi trobem masses britànics com a Meribel o Val Thorens, per aixó sempre l'he considerada la millor zona per allotjar-se a les 3 Valls. Evidentment aixó fa que l'ambient nocturn sigui practicament inexistent.

Un altre punt a destacar és el fet que la mancomunitat de municipis està fent des de 2003 importants esforços per millorar la qualitat dels seus allotjaments (Aquesta temporada s'han renovat més de 2.000 llits) així com de millorar l'efecte visual d'aquests, i la veritat és que després d'uns anys d'haver-hi estat per primera vegada aquest canvi comença a fer-se evident, a poc a poc els monstres del passat van millorant la seva imatge tot i que no poden canviar el seus monstruós tamany, peró s'ha de reconèixer que l'esforç paga la pena i que és gran i per tant s'ha d'agraïr aquest canvi de línea.

Jo he vingut a esquiar!!

La vall de Belleville des de la seva capçalera a Val Thorens
300 kms de pistes:La vall de Belleville al complet

Si ets d'aquesta mena de turista no has de patir, tant els 600 kms de pistes del domini sencer com els 300 kms de la vall (St Martin de Belleville, les Menuires i Val Thorens) donen de si per no avorrir-se i poder esquiar tot el dia a pista o a fora, gaudir d'uns parks molt ben cuidats o emular els esquiadors dels Jocs Olímpics d'Albertville. Amb un parc de remontadors de primera cada any hi han actualitzacions (60.000.000 € invertits els darrers anys) que fan que aquesta vall sigui per mèrits propis dintre dels millors catàlegs d'esquí dels tour-operadors.

Centre neuràlgic de les Menuires: La Croisette Centre neuràlgic de les Menuires: La Croisette
Centre neuràlgic de les Menuires:La Croisette

Si t'agrada pistejar tens pistes de tots els nivells, tot i que s'ha d'anar al tanto en anys de poca neu, estàn treballant per millorar la seva innivació peró com que no estàn gaire acostumats els hi falta aquest punt d'experiència com el d'estacions més donades a aquestes manques com les pirinenques (Tot i aixó, el 40% de les pistes són innivades artificialment). Si pel contrari el que t'agrada és el fora pista doncs tampoc no hi ha problema, des del coneguidíssim descens de la Pointe de la Masse per tornar a les Menuires o fins i tot a la vall veïna d'Escombres hi ha multitud de possibilitats per gaudir de la neu lluny de les pistes, per sobre de tot destacariem un descens que ens vam quedar amb les ganes de fer, sortir des de la Pointe de la Masse cap a la vall d'Encombres per anar a le Châtelard on abans s'ha de quedar amb l'amo d'algún dels restaurants de St Martin de Belleville que et recullen i et porten a dinar tranquilament per acabar un dia d'esquí tal com s'escau, és a dir, gaudint de l'excel.lent gastronomía de la zona.

Vallée des EncombresVallée des Encombres
Una vall per gaudir:Vallée des Encombres
El poble principal: Saint-Martin-de-Belleville El poble principal: Saint-Martin-de-Belleville El poble principal: Saint-Martin-de-Belleville
El poble principal:Saint-Martin-de-Belleville

I després d'esquiar?

No ens enganyem, les Menuires no serà mai considerada capital de la marxa nocturna apreski, peró clar, aixó té els seus aventatges, per a l'esquí familiar o per una escapada romàntica o tranquila és una molt bona opció, aquesta tranquilitat s'agraeix i si volem una mica d'ambient hauren d'esperar al cap de setmana quan hi pujen els veïns de poblacions properes, llavors si que hi ha ambient, fora d'aixó potser al febrer n'hi haurà. Aixó no vol dir que després d'esquiar ens haguem de tancar a l'apartament, ni molt menys, des de visites culturals, fins a esquí nocturn, passant per un nou Aquacenter les opcions són diverses i adients per a tots els públics i gustos.

Bérenger Bérenger Bérenger
Una bonica vil.la tradicional:Bérenger

Pel que fa a la restauració també hi ha una extensa oferta, des de restaurants amb encant per gaudir dels plats tradicionals com la tartiflette o la raclette fins a restaurants de tall més modern on poder dedicar-li al paladar uns gustos més refinats com ara foies o d'altres delícies de la reconeguidíssima cuina francesa.

A peu de pistes també podem gaudir de les delícies de la cuina francesa i internacional o d'un mos ràpid sense treure'ns les botes per poder seguir gaudint de la neu. A les Menuires hi han 14 restaurants a pistes que conformen un ampli ventall des de petits bars fins a restaurants en tota regla, a aquests s'han de sumar una gran quantitat d'establiments a les cotes baixes de l'estació i als que s'accedeix directament des de les pistes.

El 'cap' dels Alps El 'cap' dels Alps
Unes vistes espectaculars:El Montblanc presideix també aquesta estació
Baixant de la Pointe de la Masse La Pointe de la Masse
Baixant de la Pointe de la Masse La Pointe de la Masse
Val Thorens Roc des 3 Marches
Val Thorens des de la Pointe de la Masse Roc des 3 Marches

8 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    25/11/2008 22:36
    #1
    Si tot va bé... Aquest hivern jo també ho cataré! :D

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    25/11/2008 23:01
    #2
    Doncs t'asseguro que és tot un encert ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    25/11/2008 23:47
    #3
    ja es veu ja que hi havia poca neu.... :oh!: :oh!: :oh!:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    25/11/2008 23:59
    #4
    Nosaltres segurament acabarem allotjant-nos amb els "russos" a courchevel perquè hi hem trobat una oferta collunuda. Som un grup de 9 i hem trobat una oferta a mp més barata que la majoria d'apartaments.

    L'accés d'una punta a l'altre de 3 valles que tal és? Es viable sortir de courchevel i acabar a les meuniers o millor agafar el cotxe?

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    26/11/2008 06:59
    #5
    La pitjor opció és el cotxe, i ha una volta de coll*ns. Està lluny, peró tampoc tant, s'hi pot anar peró no us encanteu amb les hores quan toqui tornar ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #6
    Fecha comentario:
    26/11/2008 15:06
    #6
    Creus que es una bona opcio allotjar-se a algun dels pobles de la vall i anar cada mati amb cotxe fins a St. Martin Belleville?
    Hi ha parking gratuit en aquesta estacio?
    Gracies.
    Molt guapo el report

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #7
    Fecha comentario:
    26/11/2008 19:59
    #7
    No hi ha gaire aparcament gratuit, la veritat. Peró si vols fer vida a un poblet St Martin ho és i tens allotjament a peu de pistes.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #8
    Fecha comentario:
    02/12/2008 15:29
    #8
    Ya era hora ;) Por cierto yo salgo en la foto nº 10

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: