Contra crisi baixada de preus

Contra crisi baixada de preus
Aquesta és la política dels gestors d'un dels més grans espais de neu dels Pirineus amb més de 300 quilòmetres de pistes. Fa uns dies llegiem a Nevasport que Vaquèira és l'estació més cara d'Europa o que Grandvalira no hi va gaire enrera, així doncs, veient que venen temps difícils els responsables han decidit que pels que comprin el forfet de temporada de les Neus Catalanes abans del 23 de novembre encara el pagaràn més barat que la passada temporada. Si s'adquireix després del 23 doncs la pujada serà d'un 3,3% respecte a la passada temporada.

A Barcelona les estacions que formen el consorci de les Neus Catalanes es van presentar amb una carta guanyadora a la màniga, és difícil afirmar si aquest pot ser un cas únic al món, el que és ben segur és que si que ho ha de ser per les nostres contrades, a hores d'ara ja sería una notícia significativa una pujada per sota de l'IPC, que també ho han fet, peró una baixada de preus en aquest sector era quasi tant impensable com que poguessim esquiar amb neu natural cada hivern a Barcelona. El forfet de temporada es pot adquirir a les guixetes de les estacions, al renovat lloc web de les Neus catalanes o la Maison de la France de Barcelona.

Que ofereixen les estacions

L'snowpark dels AnglesEls Angles: 800 metres de desnivell amb 50 quilòmetres repartits en 31 pistes. La més gran pel que fa a superfície, un snowpark i un boardercross són un reclam que no pasa inadvertit. Aquesta nova temporada cal destacar la possibilitat de pagar el forfet en tres còmodes plaços i de cara a les famílies comprant 4 forfets de temporada el quart és gratuït. Compta amb 363 canons.

Font-Romeu - Pirineus 2000: 550 metres de desnivell amb 58 quilòmetres repartits en 40 pistes. Una de les estacions històriques de les Neus Catalanes peró tot i així el parc de remontadors és probablement dels millors de la zona. A la zona de la Calma hi trobareu un bon snowpark. Amb 500 canons de neu es garanteix l'innivació del 80% de l'estació.

Cerdanya Puigmal 2900: 900 metres de desnivell amb 40 quilòmetres repartits en 35 pistes. És per excelència el paradís del freeride de les Neus, el telesquí de Montserrat garanteix una zona oberta ideal per iniciar-se en el fora pista o per gaudir de les màximes pendents i pels qui gaudeixen d'esquiar entre arbres a la resta de l'estació podràn gaudir d'ells. No us perdeu les vistes des de la cota alta de l'estació, en dies clars s'hi arriba a veure fins i tot Collserola i la seva torre.

Cambres d'Ase: 800 metres de desnivell amb 35 quilòmetres repartits en 22 pistes. Un reducte de pau i tranquilitat, ideal per anar a gaudir de la neu en família, peró sense descuidar els qui vulguin gaudir de l'esquí més extrem amb zones arbrades que faràn les delícies de tots els esquiadors.

Formiguera: 900 metres de desnivell amb 25 quilòmetres repartits en 20 pistes. La gran desconeguda, aquesta estació força desconeguda pel gran públic és un petit lloc d'aquells que els habituals volen seguir conservant tal com és, no us perdeu tampoc els seus fora pistes entre arbres o el seu boardercross. Sol ser l'opció més adient pels dies de molta afluència a la Cerdanya, dues cadires donen accés a gairebé tot el domini i aixó fa que si aneu a primera hora pogueu gaudir de l'estació fins a les onze del matí amb molta tranquilitat donat que no té allotjaments a peu de pistes.Aigües termals

Porté - Puimorent: 871 metres de desnivell amb 40 quilòmetres repartits en 35 pistes. La nevera de la Cerdanya, una estació freda de veritat i amb aquell caràcter de lo antic, cadires vetustes que demanen una jubilació a crits, tot i aixó no us podeu perdre un dels spots més apreciats de la Cerdanya com és la Mina o les canals que faràn les delicies dels més valents.

Puigbalador: 700 metres de desnivell amb 45 quilòmetres repartits en 21 pistes. L'estació més llunyana de Puigcerdà, el nucli habitat més gran de la zona i cap de comarca, fan d'aquesta estació una altra bona opció per als dies de gentada, una olla molt interessant a la seva zona més alta també farà les delícies dels freeriders, peró si us agrada donar-li tant al freeride com al park aquesta és la millor opció de les Neus Catalanes, un park amb tota l'experiència d'Snowparkdivision bé es val una visita.

La Quillane: Un parell de remontadors i molta il.lusió, així es podria resumir el que és la Quillane, un park molt cuidat fa que sigui ideal pels que els hi agrada donar-se canya als parks.

Aixó no s'acaba aquí...

A totes aquestes estacions hi hem de sumar tota una sèrie de coses que també paguen la pena visitar, podriem citar-ne moltes, peró en destacariem la ciutat de Mont Lluís fortificada entre el 1679 i el 1681 i que és la ciutadela més alta de França que ha estat declarada recentment patrimoni de l'humanitat, els banys termals a Llo, Dorres o Sant Tomàs, la gastronomía de la zona amb uns formatges, carns o mels exquisits, el tren groc, i tot un ventall d'activitats que de per si soles ja justificarien una visita a la zona.

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    27/10/2008 19:39
    #1
    Voldría saber si es certa la noticia que en principi per falta de subvencions les estacions(municipals) franceses excepte Angles i Font Romeu restarían tancades aquesta temporada.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    27/10/2008 22:07
    #2
    Doncs que jo sàpigui no és pas certa, de fet les estacions ja han anunciat fins i tot calendaris de temporada.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: