Notícies d'arreu del món

Notícies d'arreu del món
Vallnord estrenarà nous remontadors, Skiwelt "ensenyarà l'esquí" als nens de dos anys, nou telecabina a Les Menuires, Val d’Isere posa canons al glaciar de Pissaillas, Vail considera fer servir energia eòlica.

Vallnord afegeix nous remontadors

Vallnord Pal-Arinsal estrenarà dues noves cadires, una de sis places que substitueix a la cadira de "Les Fonts" i de quatre places que substitueix al telesquí de "La Tossa". També s'han instal.lat a Pal 14 nous canons per a la fabricació de neu artificial.

L'àrea de debutants d'Arinsal ha estat reorganitzada i s'ha afegit una nova cinta transportadora i s'ha augmentat en gairebé un 50%.

Al sector Pal s'ha de destacar que a La Massana hi haurà un nou aparcament amb capacitat per a 600 cotxes al costat de la sortida del telecabina. S'ha instal.lat un nou Baby-club (1 a 4 anys) i s'ha ampliat l'escola d'esquí i snowboard. Tambè s'ha comprat una nova ratrac amb cabestany.

Tambè s'ha instal.lat el sistema mans lliures a tots els sectors de VALLNORD.

Esquí sense botes per a menors de dos anys a l'Skiwelt

El "Children’s Kaiserland" a Scheffau a l'SkiWelt austriac ha creat un pista especial per nens de dos anys fent servir uns esquís amb els que no calen botes d'esquí..

Aquestes classes tant especials que ofereix el Pingüí Bobo tenen una duració de 45 minuts diaris entre les 12:05 i les 12:50 amb un cost de 20 Euros per nen amb un màxim de 3 nen per cada tres nens.

A més a més els nens de fins a sis anys tenen accès gratuit a d'altres activitats com ara el Children’s Kaiserland Ski, el tubing, kite flying, ski carousel, mini-lift, kiddie express, la catifa màgica, .....

Aquesta nova àrea es troba a una àrea sense problemes de neu (1.650 m), i els pares o avis que vulguin veure els seus fills o nets a la neu poden pujar adquirint el "Mountain and Valley Ticket" (El cost perr 1 mountain and valley trip per 6 dies és: mountain rails Ellmau and Scheffau EUR 45 per persona. / mountain rails Brixen EUR 40 per persona).

Nou telecabina a Les Menuires

SEVABEL, companyia explotadora de Les Menuires a les 3 Valls està completant l'instal.lació d'un nou telecabina "Le Roc des 3 marches". Aquest nou giny substituirà a la cadira de "Les Combes" i a l'antic telecabina "Mont de la Chambre", incrementant la capacitat fins a 3200 pers/h a més a més de traslladar als usuaris més ràpidament entre els 1800m i els 2296m.

Després de l'instal.ació de la cadira "Les Granges" al 2004 la pista Grand Lac ha rebut canons de neu.

Els usuaris de Les Menuires es beneficiaràn de la tecnologia "mans lliures" a totes les 3 Valls amb un sistema que incorpora un xip que es pot llegir sense treure el forfait de la butxaca.

Val d'Isere instal.la canons a Pissaillas per assegurar l'esquí d'estiu

STVI ha instal.lat 30 canons a la glacera de Pissaillas per tal d'assegurar una millor cobertura de neu a les dues principals pistes.

"Som conscients de que hem de preservar la natura, és el futur de Val d'Isère, STVI està fent un a més a més una gran esforç per tal de preservar l'esquí d'estiu amb les mínimes conseqüèncuies pel medi ambient." confirmava un portaveu de l'estació.

Darrerament l'esquí d'estiu a la glacera s'ha vist perjudicat per la pujada de les temperatures i el fet de que la glacera decreix a gran velocitat, de fet hi han hagut anys en que l'esquí d'estiu a Val d'Isère s'ha reduit a tot just una setmana.

S'ha creat una bassa de 36.000 metres quadrats per tal de proveir d'aigua a la planta de producció de neu amb un cost de 3,5 millions d'Euros.

Vail està estudiant aprofitar l'energia eòlica

Vail Mountain porta dos anys estudiant propostes per instal.lar quatre turbines per tal de produir electricitat per al resort. El cost de les turbines sería d'uns 400,000 dol.lars i donarien potència per a tres remontadors, repagant així la seva instal.lació, a més a més de reduir la "factura de la llum".

L'estació ha instal.lat una torre de proves a Ptarmigan Ridge que ha mostrat que és una bona localització i a més a més no ha topat amb cap oposició per part dels residents de Vail.

De qualsevol forma, encara queden moltes passes per donar abans que les turbines es construeixin, si és que s'acaben construint. Entre els entrebancs que es poden trobar és la mort d'ocells per la col.lisió amb elles, tot i així les darreres turbines giren a menys velocitat per tant el problema es veu en part reduit.

Tot i que els beneficis nomes es veuràn a llarg termini Vail està molt a favor de la conservació de la natura, evitant l'impacte ambiental de l'estació i te per costum adquirir energies renovables i ara mirarà de produir--se-les ella mateixa.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


  Escriu el teu comentari

   

  Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
  AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

  Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.  Lo más leído:

  Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia y nuestros servicios analizando la navegación en nuestra web. Si continúas navegando, consideramos que aceptas la Política de Cookies x