Cent anys d'esquí a Catalunya

Cent anys d'esquí a Catalunya
Aquesta temporada que comença serà de celebracions, apart de que per primera vegada la Copa del Món d'esquí trepitjarà sól català a la Molina hi ha un altre fet molt important per celebrar, el centenari dels esports de neu a Catalunya, aquest desembre es compleixen cent anys de la que els historiadors consideren que va ser la primera esquiada a les muntanyes catalanes, concretament a les pendents de la ara tancada Rassos de Peguera.

La temporada d’esquí d'aquest any es caracteritzarà per un seguit d’actes que commemoren els “Cent anys d’esquí a Catalunya: 1908-2008”, i que seran organitzats pel Comitè del Centenari, format per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i el Centre Excursionista de Catalunya, juntament amb la Secretaria General de l'Esport.

Entre els primers actes previstos destaquem l’exposició de la vall de Núria “100 anys d’esquí inaugurada el passat mes de juliol i que es podrà visitar fins el proper mes de novembre. El visitants podran fer una repassada a la història de l’esquí en una exposició que commemora l’arribada d’aquest esport a Catalunya, tot mostrant l’evolució viscuda durant aquest segle.

L'ermita del Xalet del CEC a la Molina
L'ermita del Xalet del CEC a la Molina

Paral·lelament, el Centre Excursionista de Catalunya farà una exposició de cartells d’esquí antics que es podrà visitar a la sala Gordon de l’entitat a partir del dijous 4 de setembre, i fins el 31 d’octubre. Les reproduccions a escala 1:1 pertanyen a cartells històrics d’esquí que es conserven al CEC. Els originals han passat recentment un procés d’acondicionament, on també s’han restaurat els malmesos i tots ells, han estat emmagatzemats en condicions de conservació després d’haver-los digitalitzat. A partir dels fitxers s’ha realitzat un tiratge en paper fotogràfic i s’han emmarcat les reproduccions per tal de poder-les exhibir. A més tot aquell que vulgui còpies les podrà obtenir a l’Arxiu Fotogràfic de l’entitat.

Notícia extreta de la plana de la FEEC.

Artículos relacionados:

  • La Molina: On la neu ha fet història Publicado el 15/12/2011
  • La Molina: Un passeig per l'història Publicado el 27/12/2007

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    12/02/2009 19:00
    #1
    Perdoneu, estic fent un treball per a clase, i em pregunten a on va ser la primera esquiada a catalunya.

    Gràcies :D

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    13/02/2009 00:07
    #2
    La primera esquiada "documentada" va ser als Rasos de Peguera ... la primera de veritat ... ni idea, ningú no ho sap del cert.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: