Com ser professor a Àustria?

Com ser professor a Àustria?
Doncs de la mà de l'amic Esquiator Jr us explicarem que s'ha de fer per fer-se professor d'esquí o surf de neu seguint els passos que marca l'Österreichicher Skiverband i la seva Austria Ski Academy. No us perdeu un article que ens ha fet arribar un català que ha passat per gairebé tots aquests passos per poder gaudir allà d'una professió de reconegudíssim prestigi, cosa que potser aquí no sol passar, i que permet viure de la neu amb sou més que digne, tot i que clar, nomes hi han uns cinc mesos de temporada i s'ha de combinar amb alguna altra feina per completar uns ingresos per viure tot l'any. Espero que us agradi aquest regalet que ens han fet arribar.

Professional de l’ensenyança a Àustria
(Professors d’esquí i entrenadors)

L'Academia a St CristophL'Academia a St Cristoph, al fons de la fotoL’escola d’esquí, l’esport rei a Àustria, i els professors són una part essencial i molt respectada de la cultura austríaca. La formació i les escoles han estat estrictament des de sempre regulades per llei. Degut a aquestes lleis (diferents en cada un dels estats federals austríacs més coneguts com Lands), als alts nivells de formació i exigència durant els cursos i sobretot a la fama mundial d’Àustria i del seu esquí, les formacions austríaques en el tema de la neu estan ben reconegudes arreu del món (Atenció amb França: Imprescindible l’Eurotest o només ets col·laborador). A la inversa però, pot ésser un problema intentar treballar amb una formació estrangera.

Formar-se a Àustria

Arribar a ser professor a Àustria és senzill. El que fa més por és l’idioma, però amb un nivell mínim d’alemany (conversació mínima) i un anglès també mínim podrem fer el nivell 1 i començar a treballar, perquè SEMPRE trobarem una escola: Més de 15.000 professors treballen al país i sempre se’n necessiten més. Tot l’escrit aquí serveix igualment per l’Snowboard, tot i que la demanda de professors d’Snowboard a Àustria és mínima, l’esquí alpí és massa important.

Ski Austria Academy

Sou, horaris i tipus d’escola

Amb un nivell 1 un sou mínim d’uns 900euros/nets + allotjament. Amb el nivell màxim (3 + guia d’esquí ) podem guanyar més de 20.000euros/bruts per temporada (4 ½ mesos de mitja).

A Àustria en general les classes tenen una duració oficial de 4 hores/dia. Mitja hora de Set-up al matí (grups) i 1 hora per menjar amb els clients a migdia. Sempre tindrem entre 2 i 3 hores al dia per esquiar lliure i, si ha nevat força, rebentar pales de neu verge.

El freeride no nomes és per gaudir-lo, també és matèria d'examen El freeride no nomes és per gaudir-lo, també és matèria d'examen

Les escoles a Àustria són privades, algunes estan associades amb altres. A l’estat federal del Vorarlberg, per tradició i per llei, quasi totes les escoles estan formades per professors autònoms, així doncs les escoles tenen un règim de cooperativa: Es reparteix segons el nivell de professor, els anys a l’escola i algunes ho fan també segons la procedència –ésser del poble o no-; es cobra bastant més que a la resta d’Àustria però s’han de pagar impostos i seguretat social per separat.

Per arribar a completar la formació hi ha tres possibilitats (rutes) diferents, explicades al diagrama següent:

Formacions de professors d’esports de neu (esquí i snowboard)

Formacions dependents de les Federacions de professors d’esports de neu dels estats federals: Landesverband.
Formacions dependents de les Acadèmies estatals d’esports (quasi sempre la d’Innsbruck):
Són formacions amb taxes molt baixes o pràcticament inexistents per ésser estatals.

Esquema de la formació
(Feu click per engrandir)

Ski Austria Academy

Formacions dels estats federals (Landesverband)
Requisits per començar

Nivell 1, 10 dies Anwärter: Nivell mínim d’esquí (blaves en paral·lel), d’alemany (conversació mínima) i d’anglès (conversació ).

Nivell de preparació pel nivell 2, 10 dies Landesskilehrer 1: Pistes negres en paral·lel. Qualsevol tipus de neu. Bon clavat de bastó. Jugar amb els bumps. És una preparació pel nivell 2 i el curs d’allaus i fora-pista. També té exàmens.

Nivell 2, 10 dies Landesskilehrer 2: Com l’anterior però a un nivell molt més fort. Bons coneixements en eslàlom gegant. Una mica de free-style i més de free-ride.

Curs d’allaus i seguretat en fora-pista, 7 dies Alpinkurs: Es pot fer amb Snowboard o amb esquís, ja que és el mateix per les dues formacions. Es pot fer abans o després del Landesskilehrer 2. S’ha de tenir un nivell molt decent en fora-pista i tot tipus de neu, i té uns alts requisits en material. La pista no es toca, i sempre es fa en estacions amb moltes possibilitats fora-pista i alts riscs d’allaus; com l’Arlberg, Obertauern o Ischgl.

Pràctiques a l'Alpinekurs I Pràctiques a l'Alpinekurs I

Quasi totes les federacions ofereixen o t’obliguen a fer cursos duals (Esquí-Snowboard), aleshores cada nivell augmenta la seva duració de 10 a 15 dies i al finalitzar-lo obtindrem el Nivell 1 Esquí-Snowboard i així successivament.

Entre cada nivell hi pot haver un mínim d’experiència com a requisit per començar el pròxim nivell (24 dies treballats entre nivell 1 i preparació pel 2 per exemple).

A nivell pràctic el més difícil es el Landesskilehrer 2, és aquí on hi ha més competència entre els Landesverband i tots endureixen l’exigència per donar-se prestigi (sobretot és a veure qui passa més professors al nivell 3). A nivell teòric el curs d’allaus (sobretot per un no-germànic com nosaltres) és el més difícil. Per estrany que sembli el nivell 1 té el nombre més alt de suspensos: Molts Flachländer (gent de països plans com Holanda, Anglaterra, Bèlgica o Dinamarca) fan el seu Gap-Year (any de reflexió abans o després de la universitat) com a professors a Àustria; el 90% de tots aquests només faran el nivell 1 per poder esquiar de forma gratuïta i sobretot molt Après-ski i festa.

Sense ser res de l’altre món, els exàmens de demostració de nivell 1 tenen molts suspensos degut als nervis, però també a les ressaques (com que els exàmens pràctics són l’últim dia, molts surten a celebrar-ho la nit anterior). Com a anècdota queda que “Herminator” Maier va suspendre el nivell 1 en el seu primer intent, en aquest cas degut a la seva duresa a l’alçada de la cintura, sobretot a velocitats lentes (cunya). Això sí, anys després va aprovar el nivell 3 i el guia d’esquí amb bona nota, requisit essencial per poder obrir una escola d’esquí a Àustria: Hermann Maier Team a Flachau, Salzburgerland.

Per treballar està permès de suspendre una part dels exàmens. Protestes de les escoles fa uns quants anys degut a la falta de professors van confluir a que es pugui treballar provisionalment, això sí havent de recuperar la part perduda durant l’hivern si es vol treballar un altre any o fer un nivell superior. Una gran part dels futurs professors tenen contracte de boca amb alguna escola abans de començar el nivell 1, i la resta l’aconsegueixen 2 dies després del curs.

Despeses: En aquests cursos es paguen taxes de formació. Els càlculs totals (taxes, allotjament, forfet, àpats) pugen a entre 700 i 900 Euros per un curs de 10 dies, depenent del lloc i la federació.

Pràctiques a l'Alpinekurs II Pràctiques a l'Alpinekurs II

Cada 4 anys hi ha un reciclatge obligatori de 3 dies de duració per poder renovar la llicència. Si es fa un curs de nivell superior, aquest substitueix al reciclatge obligatori. També serveixen com a reciclatge tots els seminaris especialitzats (Workshops en anglès) que ofereixen quasi totes les Landesverband: Des de seminaris especialitzats en nens, fins a entrenaments específics de gegant, fora-pista o bumps. Aquests seminaris duren entre 3 i 5 dies, tenen taxes obligatòries (30-40 euros dia) i són altament recomanables per a qualsevol professor: És com anar a l’escola però amb uns nivells d’exigència i ensenyança molt superiors, ja que els formadors estan especialitzats en el tema (ex-corredors de copa d’Europa de bumps o gegant per exemple, o directors d’escoles d’esquí de nens).

Per obtenir el títol de Professor d’esports de neu, una formació europea en principi reconeguda (França només la reconeix si es passa l’Eurotest), els Eurocarnets dels quals s’imprimeixen a Chamonix, és necessari tenir una formació nivell 2 Dual (Esquí i Snowboard) a més a més de l’Alpinkurs. Per això algunes federacions només ofereixen cursos Dual.

A més a més amb el nivell 2 s’obté el segell de la ISIA Internacional, que et reconeix a tot el món (molt recomanable per treballar a Suïssa o obtenir descomptes o forfets gratuïts a moltes estacions del món, com per exemple Baqueira o les estacions de la Generalitat –La Molina, Núria, Espot, Port Ainé-). En molts països (per exemple EUA o Chile, per posar dos exemples) aquest nivell està reconegut com el més alt existent.

Formacions de les acadèmies d’esport: Instruktor (a Viena o Innsbruck). Són formacions semblants pel que fa a temari i duració, amb molta més teoria. Només serveixen per treballar a escoles de primària o secundària, tot i que quasi totes les escoles d’esquí les accepten (però no estan obligades). Són cursos estatals (no es paguen taxes de formació ). Si es vol tenir dret a fer la prova d’accés al nivell 3 s’ha de fer l’Alpinkurs en alguna data especial o en qualsevol Landesverband.

L'Schindlergrat; el malson del nivell 3; entrenaments, exàmens...

Nivell 3

El Nivell 3 o Staatliche austríac és una de les formacions de professor d’esquí més exigents que existeix: Pel nivell de la prova d’accés, l’exigència física i psíquica diaris i la seva duració (quasi 70 dies repartits de novembre a abril). L’organitzador és la universitat d’Innsbruck a través de l’acadèmia estatal d’esport de la mateixa ciutat. Al ser universitari (Österreichische Staatliche Diplomierte Skilehrer és la qualificació que s’obté: Professor Diplomat Estatal Austríac) les taxes són baixes i requereix una prova d’accés (pràcticament el més difícil d’aprovar de la formació ).

El quan i l’on

El primer és una prova d’accés a Maria Alm (Salzburgland) de 2 dies al gener pels Professors d’esports de neu Nivell 2 amb Alpinkurs. Els exàmens són pràctics i els mateixos que al nivell 2 (gegant, fora-pista i potència, esquí d’escola). Els seleccionats faran el primer semestre a finals del mateix any.

Pitztal al novembre Palejant neu al Pitztal al novembre, el segon esport nacional

La formació es fa des dels seus inicis a l’any 1928 a l’Arlberg: St Anton, Zürs, Lech, Stuben i St Christoph; seu de la primera acadèmia d’esquí estatal d’Àustria (1926). Per reduir la pèrdua de dies de treball a l’hivern, 20 dies del primer semestre es fan al novembre a alguna glacera (de fa molts anys Pitztal). Després una setmana de teoria a l’acadèmia d’esport i després es trasllada, ara ja sí, a l’Arlberg fins al final de tot. Seran 15 dies al desembre i l’Alpinkurs II al gener (una setmana) per acabar el primer semestre, i després 25 dies dividits en dos parts a final de temporada incloent-hi els exàmens. En total més de 70 dies en què el més important és no posar-se malalt ni lesionar-se (cada any un 20% dels participants han d’abandonar pel segon motiu). Fet això ja només s’hauran de passar els exàmens al final de tot:

Exàmens

Els 4 últims dies d’obertura de l’Arlberg (tanquen a principis de maig normalment) tenen lloc els exàmens finals, teòrics i pràctics: Tot comença amb l’Eurotest (gegant), amb el límit de temps un 18% per sobre del número 1 al rànking FIS (2008 Ted Ligety, 2007 Aksel Lund Svindal, 2006 Benni Raich... etc.). Les dones un 24%. Un no ex-corredor sabrà que és molt difícil passar aquest límit sense entrenar-se fort abans. La resta de pràctics es composen d’un canvi de ritme (quasi sempre fora-pista i amb forta pendent), una llarga pista de bumps enormes (primavera), new school (rail i kicker) i un free-ride. A més les proves de demostració d’escola segons el pla de formació. El millor és llegir el llibre oficial de la formació: Snowsport Austria per tenir-ne un exemple clar.

Els teòrics no varien gaire d’any a any: Coneixements del pla austríac, història de l’esquí, exàmens del bloc comú d’esports (pedagogia, mètodes d’entrenament, biologia de l’esport, primers auxilis, etc.), anglès i altres per completar uns 10 exàmens escrits i 2 orals.

L'estació de l'arlberg (St Anton, St Christoph, Lech, Zürs, Stuben...) és idònia pel nivell 3

Tots els corredors dels equips nacionals austríacs A (Copa del Món), B i C (Copa d’Europa) estan obligats a completar tard o d’hora el Nivell 3 (entren directament a l’Alpinkurs II i al segon semestre). Tot i que alguns comencen sense saber fer una demostració adequada (sobretot per la dificultat de derrapar!) o una senzilla pista de bumps, acaben traient-se el curs amb nota degut a les seves impressionants qualitats físiques i sobretot coordinatives.

Al 2004 Bode Miller (propietari d’una casa a Innsbruck) va contractar a Norbert Geisl, cap de professors de l’Acadèmia d’esquí de St Christoph am Arlberg i formador en cap dels cursos de Nivell 3, perquè li fes un repàs pràctic de tota la formació austríaca durant els dies lliures a l’hivern amb l’objectiu principal de millorar el seu esquí de base. No és l’únic americà que ho fa: Julia Mancuso està actualment també sota les ordres de Norbert Geisl a l’estiu i en moltes les seves visites a Europa per la copa del món.

Guia d’esquí Skiführer

10 + 14 dies (Gener a la Heidelberghütte a prop d’Ischgl i Març al Tirol). El guia d’esquí de muntanya o randonée. Aquesta qualificació estatal obre les portes a portar els teus clients allà on no hi ha estacions d’esquí, per exemple Mer de Glace a Chamonix o Heli-esquí a Canadà. A Àustria és necessària per poder obrir i dirigir una escola d’esquí.

Arlberg - Valluga II Forapista i més forapista

Formació independent de les altres:
Entrenador de competició d’esquí alpí

Llicència D Trainer, per nens i joves (fins a 17 anys): 167,5hrs. 3 setmanes repartides durant una temporada (1 setmana de teoria; bloc comú, i 2 setmanes de pràctica + teoria específiques). Prova d’accés (professors de nivell 2 o superiors no en necessiten).

Llicència C Trainer: 460hrs. 7 setmanes repartides en dos temporades (1 setmana de teoria; bloc comú, 6 setmanes de pràctica + teoria específiques). Després demana un període de pràctiques en un club o equip.

Per accedir al curs hi ha una prova d’accés molt complicada: El més difícil és un eslàlom especial amb temps límit a prop dels 50 punts FIS (a Catalunya a mes de Juliol 2008 només 3 corredors estan per sota d’aquest límit, i els tres formen part de l’equip estatal). No fa falta haver fet prèviament el nivell D, però aquest títol estalvia la part teòrica de la prova d’accés i el bloc comú de teoria durant el curs. Cada any hi ha 20 places i la meitat les ocupen ex corredors de copa d’Europa i del món. La resta se la juguen de 100 a 150 aspirants cada any.

Llicència B Trainer: No és un curs en si mateix, només una denominació d’un entrenador amb llicència C que es guanya la vida (feina principal) com a entrenador d’esquí (pràcticament només és possible com a cap d’un club o entrenant un equip nacional). La dóna la federació austríaca (ÖSV).

Llicència A Trainer: És la denominació que s’obté quan es treballa com entrenador de l’Equip Nacional Austríac (ÖSV).

Descans després dels exàmens a l'acadèmia

Enllaços i bibliografía

Portada del llibre Snowsport AustriaSnowsport Austria. Editorial Hollinek. En alemany. El pla sencer de formació austríac amb tots els esports del professor d’esports de neu i discapacitats: www.hollinek.at

Per informació de dates dels primers nivells de professor i seminaris, amb enllaços a totes les federacions d’estats federals o Landesverband i cursos: www.skilehrer.at
Les pàgines de les Landesverband tenen bosses de treball molt grans per la temporada sencera o només temporada alta (Nadal i cap d’any, febrer i setmana santa.

Entrenadors d’esquí alpí o qualsevol altre tipus d’entrenador (inclòs Snowboard). A més informació sobre els cursos de professor d’esquí per escoles Instruktor (primària i secundària): www.diesportakademie.at
Pels més curiosos o fanàtics, informació dels cursos estatals de nivell 3, guia d’esquí o guia de muntanya (aquest últim inclou el guia d'esquí sense necessitat de passar per la formació de professor d'esquí ), acadèmia d'esports d'Innsbruck: www.diesportakademie.at/innsbruck

Agraïments

Aquest article ha estat escrit per un amic de la plana, l'Esquiator Jr, i per a ell a comptat amb la col.laboració de: Gigi, Ster, “Osqui” Sosa, Gerhard Loitzl, formadors de Nivell 3 temporada 2007/08 i Wolfgang Pfeifhofer (Formador de Nivell 1 d’en Herman Maier). A tots ells ... gràcies per un article, que és lleig que ho digui jo peró, que és del millor que s'ha pogut llegir per aquesta plana.

El freestyle també està dintre del programa de formació

 

Si vols traduir aquest article selecciona aquí el teu idioma!!

Artículos relacionados:

  • Com ser professor a França? Publicado el 06/11/2012

23 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    21/07/2008 19:39
    #1
    Y la versión en castellano??? así no hay quien lo entienda.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    21/07/2008 20:13
    #2
    Versió en castellà? No n'hi ha, aquest espai és en català. Gràcies.

    karma del missatge: 10 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • uno
    uno
    #3
    Fecha comentario:
    21/07/2008 20:29
    #3
    Ahora me he dado cuenta. Al mirarlo pensaba que era portugues... Je, je. De verdad. Pero sin ánimo de insinuar nada ¡Eh! Claro que si. Los catalanoparlantes deben tener su espacio. Por supuesto.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #4
    Fecha comentario:
    21/07/2008 23:33
    #4
    Hola David, he intentado meter la url en http://internostrum.com/ pero no funciona ¿podrías hacer el artículo para que internostrum la pueda leer?

    Hay muchom curro en este artículo y me parece interesante. Me gustaría leerlo pero no he podido (y lo he intentado).

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #5
    Fecha comentario:
    21/07/2008 23:37
    #5
    Sapmky, mira aquesta URL.

    I opentrad.org ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #6
    Fecha comentario:
    22/07/2008 08:29
    #6
    Moltes gràcies a David i a tots els que han fet possible aquest article.

    No és que estiguem a anys-llum d'ells, és que estem a eres-llum.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #7
    Fecha comentario:
    22/07/2008 11:10
    #7
    Hem inserit un enllaç a la pàgina (encara en construcció) del Casal Català de Viena. Qui ha escrit l'article? És realment interessant.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #8
    Fecha comentario:
    22/07/2008 11:24
    #8
    Moltes gràcies per aquest article, molt interessant. I encara mes perque està escrit en CATALÀ!!! que n'aprenguin...jejeje
    Salutacions

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #9
    Fecha comentario:
    22/07/2008 11:36
    #9
    Amics del Casal, si voleu podeu contactar amb mi per donar-vos més indicacions sobre l'autor, en qualsevol cas l'avisarè per a que el vegi enllaçat a la vostra plana.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #10
    Fecha comentario:
    22/07/2008 17:45
    #10
    Buen trabajo David! luego te haré unas preguntillas....

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #11
    Fecha comentario:
    22/07/2008 21:11
    #11
    Moltes gràcies , molt interessant .

    Un excelente articulo David

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #12
    Fecha comentario:
    22/07/2008 21:25
    #12
    muxes gracies,

    David, la próxima en bable, que no veas lo que me cuesta iro traduciendo sobre la marcha al astur.

    ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #13
    Fecha comentario:
    27/07/2008 09:57
    #13
    Bon article David,
    Sé de què parles i l'escrit és prou descriptiu. Sóc professor d'esquí per l'Escola Austríaca d'Esquí i agraeixo que de tant en tant es faci referència a Austria com a referent de l'esquí.
    Estic d'acord amb tu amb el respecte i la bona imatge dels professors d'esqui a Austria. Només un consell, el nivell de conversació pot ser no suficient per fer front tant a les classes pràctiques com a les teòriques. Vaig compartir curs man holandesos i japonesos i no s'en van sortir per l'idioma. Un consell si em permets: Abans d'inicar el cicle formatiu a Austria tingueu per anar bé un Nivell 2-3 d'Alemany i si podeu arribar al Zertifikat Deutsch al Fremdsprache millor que millor.

    Shilherer cat

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • pau
    pau
    #14
    Fecha comentario:
    23/03/2009 19:12
    #14
    Si et treus la carrera d'inef aki a barcelona també et compta x saltarte els dos primers pasos?

    gracies

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #15
    Fecha comentario:
    24/03/2009 14:35
    #15
    Pau, no puc assegurar-te el que al respecte d'aixó que demanes, en principi hauria de ser així ... peró millor demana-ho a l'universitat o a l'escola austriaca, més que res per evitar sorpreses ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • pau
    pau
    #16
    Fecha comentario:
    31/03/2009 19:46
    #16
    bueno, no hi ha presa, encara em keda un parell d'anys x acabar l'universtita jeje ja tindrem temps x mirar-ho.

    merxi david

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #17
    Fecha comentario:
    28/04/2009 12:45
    #17
    La carrera d'INEF a catalunya és igual de vàlida que l'austríaca. En tot cas et convalida el bloc comú de les formacions Nivell 3 i Trainer.
    Per poder accedir al nivell 3 (a l'Alpinkurs i segon semestre) però, has de fer dos cursos de 5 dies específics (Skilauf 1 i Skilauf 2) que fan a les acadèmies de esquí de St Christoph o Kitzsteinhorn i una prova d'accés que no és gens fàcil, perquè són més o menys els mateixos exàmens de nivell 2 però només et permeten treure excel.lents i notables (uns i dosos). Treure un Bé (un 3) en alguna nota ja et desqualifica.
    En tot cas és molt difícil pels austríacs mateixos.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • pau
    pau
    #18
    Fecha comentario:
    12/06/2009 15:37
    #18
    merci crack, quan acabi la carrera, ja farem un estudi x veure les possibilitats reals

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #19
    Fecha comentario:
    04/07/2012 22:32
    #19
    Impresionate repor que no había visto ¡Gracias! :+: :+: :+: :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #20
    Fecha comentario:
    16/10/2012 11:11
    #20
    Yo tampoco lo había visto y la verdad es que vaya currada. Muy muy interesante.

    Por cierto el que no lo entienda tiene un gran aliado en Google o en el traductor de la Generalitat, pero vamos entenderse se entiende. Creo yo que es cuestión de actitud. Y lo dice uno de Madrid :diable:

    Enhorabuena David.

    karma del missatge: 28 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #21
    Fecha comentario:
    16/10/2012 19:54
    #21
    Jo tampoc l´habia vist fins avui,i la veritat que tot i tenir uns anyets a sigut un gust veure com funciona la formació a Austria.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #22
    Fecha comentario:
    16/10/2012 19:58
    #22
    En breu la versió francesa, a càrrec del mateix amic que em va passar totes aquestes dades :+: :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #23
    Fecha comentario:
    24/12/2012 23:40
    #23
    Alguns canvis que s'han produït en els tres últims anys des de la publicació de l'article al 2008:
    -el guia d'esquí ja no es regeix per la universitat d'Innsbruck, sinó que depèn de les federacions de professors d'esports de neu. La única que, de moment, ho ofereix, és la del Tirol, amb unes taxes de formació de més de 2000euros. Per altra banda, la universitat d'Innsbruck segueix oferint el guia de snowboard (pràcticament sense taxes de formació) per tots aquells que hagin acabat el nivell 3 (staatlicher) de snowboard. Són equivalents.
    -per accedir al C-Trainer, des del 2009 és necessari haver fet el D-Trainer (entrenador nens i joves). Això sumat al decreixent interès (sous d’entrenador baixos) ha fet baixar força el nombre d'interessats en el C-Trainer (que s'obliguen a tenir una formació anterior de més de 150hrs). Com a resultat, el nivell de la prova d'exigència de la prova d'accés ha baixat una mica (si en l'article es diu que és d'uns SL - 50punts FIS, al 2012 el nivell necessari seria d’uns 80-90punts). A més, positivament, s’ha eliminat la taxa d’examen d’accés (que era d'uns 120euros al 2008). Al 2011 per exemple, només hi va haver uns 70 aspirants (al 2008 més de 140) per les 20-25 places que s’ofereixen cada any.
    -I un tema crític, que canvia cada any a resultes de les diferents lleis dels estats federals: A alguns estats (Vorarlberg, Tirol de moment) ja es permet treballar independentment d’una escola, un cop assolit el màxim nivell. Els requisits varien d’estat a estat, i una unificació a la vista no sembla que s’acosti. Millor informar-se bé en cada estat. Tot això s'explica molt bé (en alemany però) a www.ski-instructor.at, una pàgina feta per monitors nivell 3 (staatliche) que protestaven perquè no podien treballar independents tot i ésser titulats màxims (una discordança en comparació amb qualsevol altre ofici o inclús país, ja que a països com Itàlia, França o Suïssa es pot treballar independent sense la necessitat de fer-ho per una escola o cooperativa).

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: