Tornarà a obrir Rasos?

Tornarà a obrir Rasos?
Doncs al menys ganes n'hi ha, ja veurem si el projecte tira endavant, peró al menys de moment els actuals propietaris de l'estació tancada ja fa unes temporades, així l'ambiciós projecte, del que es desvetllaven ahir els detalls a El Periòdic d'Andorra, vol possar en marxa un complex turístic, cultural i esportiu tant d'hivern com d'estiu per poder crear així un fluxe de visitants que permeti la fi de l'estacionalitat del turisme de muntanya. Aquest seria un dels millors regals que ens podrien fer als aficionats aquest any que es compleix el centenari de l'esquí a Catalunya, que vaq començar a aquells prats pel nadal de 1908.

Els propietaris de l'estació d'esquí Rasos de Peguera han presentat a diferents departaments de la Generalitat el pla director de la futura estació de muntanya. L'esborrany del projecte preveu el desenvolupament d'un ambiciós complex turístic, cultural i esportiu. La iniciativa, en la qual es treballa des de fa molts mesos, ha estat presentada als ajuntaments de Berga, Montmajor i Castellar del Riu, al Consell Comarcal del Berguedà, a diputats de la comarca i, més recentment, als principals agents econòmics.

La inversió supera els 12,5 milions d'euros. La família Pujals de Berga, propietària del complex hivernal, va començar a treballar en la reobertura de les instal.lacions el novembre de l'any 2004. La intenció dels propietaris era presentar un projecte a la Generalitat amb la voluntat de reobrir i modernitzar unes instal.lacions que havien quedat obsoletes. El mes de maig de l'any 2006, el Govern de la Generalitat va aprovar el Pla Director de les estacions d'esquí de Catalunya, dins del qual hi estava inclosa Rasos de Peguera.

Rasos als anys 90
Feu clic per veure un extens article sobre l'estació a Nevasport

A grans trets, la filosofia del pla és posar fi a l'estacionalitat del turisme de muntanya, generar una oferta per a tot l'any i reorientar la inversió immobiliària cap al sector hoteler. La iniciativa, dotada amb 71 milions d'euros per a cinc anys --el pla és vigent fins al 2011--, preveu la millora d'accessos i carreteres, inversió en innivació artificial, nous remuntadors i equipaments hotelers. En el marc de la proposta de la Generalitat, el primer pas que va demanar el Govern català als propietaris era la confecció del seu pla director.

La família Pujals es va envoltar, per redactar l'avantprojecte, de tècnics d'elevada vàlua. Claudi Racionero, de l'empresa Ecafir, va redactar la part relacionada amb el Parc de Fauna, mentre que Joan Sala, exdirector de La Molina, va preparar la memòria de la futura estació. El pla director de Rasos de Peguera es divideix en dues parts. La creació d'un parc de fauna i flora a la zona dels Rasets, en què també es vol crear una àrea d'esquí nòrdic i de raquetes i un centre esportiu en altitud i l'altra és la recuperació i modernització de l'estació d'esquí i la creació d'un snowpark.

Notícia extreta d'El Periòdic d'Andorra.

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    01/07/2008 17:46
    #1
    personalment em sembla correcte que es facin coses perquè durant l'estiu, primavera i tardor hi vagi gent però la veritat, amb l'alçada que té, penseu que hi farà prou fred com per posar en marxa els canons?

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    01/07/2008 20:10
    #2
    Si que tornin a obrir els Rasos!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: