Nous canons a Coll de Pal per garantir l'unió amb La Molina

Nous canons a Coll de Pal per garantir l'unió amb La Molina
Les obres d´instal·lació de canons de neu artificial a la pista de Comabella, que han de permetre una connexió directa de l´estació de Coll de Pal amb el domini esquiable de La Molina, ja estan en marxa, amb previsions que s´acabin aquest mateix estiu i que es pugui estrenar la innivació de la zona de Comabella a l´inici de la propera temporada d´esquí.

Aquest és el primer pas d´un conjunt de projectes que han de convertir Coll de Pal en un parc de neu turístic i unit a La Molina. Precisament, aquests treballs han començat just quan l´empresa a qui es va encarregar la redacció del Pla Especial de Coll de Pal hagi enllestit el document en què es defineixen les línies d´actuació a seguir, i que ara està en mans de l´Ajuntament de Bagà perquè hi doni el vistiplau definitiu. El document s´exposarà demà a la Comissió de Seguiment de Coll de Pal, en què hi ha representats tots els grups polítics municipals, la Diputació de Barcelona, FGC com a propietària de La Molina, l´Associació d´Empresaris i Botiguers de Bagà, i el Club d´Esquí Coll de Pal. La intenció és informar la comissió sobre el contingut del Pla abans de sotmetre´l a aprovació del ple, previst per a començament de mes.

Entre altres coses, el Pla Especial de Coll de Pal preveu la construcció d´un nou edifici de serveis i un aparcament a peu de pistes, possiblement com a propers projectes a desenvolupar després de la innivació de la zona de Comabella, segons ha explicat l´alcalde de Bagà, Nicolás Viso. Tot just s´està redactant el projecte executiu, però la intenció seria iniciar les obres l´any que ve i desenvolupar-les en més d´una fase, amb previsions que es puguin enllestir el 2010. Es tracta d´un edifici de 800 metres quadrats distribuïts en dues plantes, amb l´aparcament exterior, i que acolliria serveis de restauració i pícnic, i un espai per a l´escola d´esquí. De moment, hi ha una subvenció de mig milió d´euros (83 milions de pessetes) del fons Miner, aproximadament la meitat del cost total de l´obra.

El Pla Especial també inclou, entre altres, la reconversió de la pista de Sant Jordi en un snowpark "que no sigui fix sinó amb elements i rampes desmuntables", i també la construcció d´un llac artificial amb capacitat per a 5.000 metres cúbics d´aigua, que s´ubicaria a la zona de la torrentera, i que s´alimentaria d´aqüífers i de l´aigua de la pluja.

Notícia extreta del Diari Regió 7.

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    09/11/2008 18:29
    #1
    Es una gran noticia per a tots els esquiadors del Barcelones, veure aquesta realitat, que tant de temps em esperat.
    Poguer esquiar amb aquestas fabulosas pistas, que eran de domini nomes pasant el tunel i que ara ens permet accediri desde Baga.
    Un estalvi de temps, quilometres i sobretot peatjes del tunel del Cadi.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    09/11/2008 18:34
    #2
    De totes formas ara ja es pot accedi desde Coll de Pal a la Molina, es una gran noticia, encara que esperem que als plans de obras es portin a terma, dons al parkins a Coll de pal es imprescindible i tambe la zona de restaurant i oci.
    Esperem que al 2010 com diuen estigui tot enllestit.
    Aleshores sera molt interesant tenir una propietat a Baga, encara que ja faran paga preus del altre banda del tunel.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: