Neix una entitat de formació en l'àmbit de la neu

Neix una entitat de formació en l'àmbit de la neu
L'entitat s'ha creat a Llívia davant la necessitat de regular la titulació dels monitors d'esquí. L'objectiu a curt termini és fer una part de les pràctiques a les estacions d'Alp 2500 i a llarg termini evitar que els estudiants ceretans hagin de marxar fora per cursar aquests estudis. Entre els professionals del sector que hi formen part trobem a Lluís Breitfust (La Molina) o Maite Martí (Masella).

L'Associació Catalana d'Esports de neu amb seu a la Cerdanya es va constituir divendres. L'entitat s'ha creat a partir dels professionals del sector davant la necessitat de regular la formació i la titulació dels monitors d'esquí segons marca l'actual Llei catalana, informa l'ACN.

La constitució va tenir lloc a Llívia amb la signatura del president, Marcel.lí Cardeña; el vicepresident, Lluís Breitfust; la secretària, Maite Martí; l'alcalde de Llívia, Josep Pous; el d'Alp, Cosme Ruaix; i el president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, Ramon Carreras. Serà el complement pràctic de les titulacions de l'IES Abat Oliba (Ripoll), IES CAR de Sant Cugat, i IES de la Pobla de Segur.

L'objectiu a curt termini és de fer una part de la formació a les estacions d'esquí d'Alp 2500 (La Molina i Masella) amb els seus complements teòrics als equipaments escolars de Llívia. Els alumnes dels IES Abat Oliba (Ripoll), IES CAR de Sant Cugat, i l'IES de la Pobla de Segur seran els que donaran el títol i impartiran la part teòrica del curs a Ripoll, Sant Cugat o la Pobla de Segur; i la part pràctica es farà a la Cerdanya.

A llarg termini, l'objectiu és oferir també la part teòrica a l'IES Pere Borrell de Puigcerdà perquè els alumnes de la comarca no s'hagin de desplaçar a cap altre municipi per cursar aquests estudis. En aquest aspecte, el president de l'ACE s'ha marcat una fita de dos anys perquè Educació atorgui a l'IES de Puigcerdà (l'únic de la comarca) la titulació en Tècnic d'Esports de Neu.

Cardeña va assegurar que l'ACE s'ha format pensant en la qualitat dels formadors i en establir uns programes lectius més durs dels que ensenyen d'altres centres. Per al pròxim curs, l'ACE ja farà les formacions dels tres nivells que hi ha en la titulació. Una de les novetats que es proposa l'ACE és la de fer els cursos al principi de la temporada d'esquí, de manera que els alumnes que hagin aprovat puguin tenir la titulació en plena temporada alta d'esquí.

Notícia extreta d'El Periòdic d'Andorra.

Artículos relacionados:

  • Rectificació notícia FESNEU Publicado el 14/03/2008




    Lo más leído: