50 anys del Pas: La realitat d'un somni

50 anys del Pas: La realitat d'un somni
Amb motiu dels cinquanta anys de la creació de Pas de la Casa-Grau Roig, la primera estació d’Andorra, inaugurada oficialment l’1 de desembre de 1957, s’ha editat un llibre commemoratiu. El títol, La realitat d’un somni, fa referència a l’esperit clarivident del seu fundador, l’exesquiador Francesc Viladomat (1931-2005). L’obra està profusament il·lustrada amb fotografies i conté una àmplia cronologia històrica. N’és l’autor el periodista Miquel Ribas i Comas, gran coneixedor del sector de la neu, que hi fa un repàs dels orígens de l’esquí a Andorra i del naixement i l’evolució de l’estació de Pas de la Casa-Grau Roig, avui dia englobada dins de Grandvalira.

Joan Viladomat i Maite Nuñez presenten el 50e aniversari del Pas de la CasaGrandvalira va presentar ahir a Barcelona el 50º aniversari de Pas de la Casa-Grau Roig amb un acte commemoratiu molt emotiu amb presència d'algunes de les persones que van assistir al neixement d'un somni: l'estació d'esquí del Pas de la Casa. Joan Viladomat, President de Nevasa i fill del fundador Francesc Viladomat Lena, i Maite Núñez, Directora de Màrqueting de Grandvalira, van ser els encarregats de dur a terme els parlaments durant la celebració, on es van presentar les activitats i esdeveniments específics per al 50º aniversari que es celebrarà durant tota la temporada d'hivern 2007/08. A l'acte van assistir més d'un centenar de personalitats del món de la neu entre amics de l'estació, periodistes i personalitats.

Durant els parlaments, Joan Viladomat va fer referència a la importància que va tenir la iniciativa del seu pare Francesc Viladomat amb la instal·lació del primer telesquí a Andorra. Per la seva banda, Maite Núñez va donar a conèixer el programa d'activitats i esdeveniments que ha preparat Grandvalira per a commemorar els 50 anys de l'estació de Pas de la Casa-Grau Roig.

Després dels parlaments, es va visionar el video commemoratiu del 50º aniversari de Pas de la Casa-Grau Roig al qual s'han recollit imatges històriques d'arxiu de la posada en marxa del primer telesquí. Els assistents van ser obsequiats amb el vídeo commemoratiu i un llibre editat especialment pel 50º aniversari de Pas de la Casa-Grau Roig, que conté una recopilació única de l'arxiu fotogràfic de Joan Viladomat i imatges cedides per l'arxiu Claverol, a més de tota la història de l'estació des del seu naixement fins a l'actualitat.

Aspecte del Pas de la Casa la temporada 1966/67 - Foto: Arxiu família Viladomat

Principals actes commemoratius del 50º aniversari Pas de la Casa-Grau Roig

- Festa del Foc i de la Neu
La nit del 29 de desembre es viurà a Grandvalira-Pas de la Casa una de les nits més festives de l'any, amb un espectacle de focs artificials i la baixada de torxes més multitudinària dels 50 anys d'història del Pas de la Casa-Grau Roig.

- Inauguració de l'estàtua de l'esquiador
Durant la temporada s'instal·larà una estàtua al Coll Blanc per a commemorar la figura del pioner i campió d'esquí, Francesc Viladomat, fundador de l'estació.

- Galeria d'imatges històriques. La realitat d'un somni
A partir del 30 de desembre es podrà visitar una exposició al restaurant del Coll Blanc, conegut popularment com l'aaspirina, on s'exposaran imatges dels 50 anys d'història de l'estació.

- L'autèntic Mickey Mouse amb el 50º aniversari
El Mickey Snow Club de Grandvalira-Grau Roig acollirà a l'autèntic Mickey Mouse que vindrà des de Disneyland per a estar present en aquest acte commemoratiu juntament amb tots els nens del domini.

- Inauguració de la pista 50 aniversari
A Grandvalira-Portes des Neiges s'inaugurarà una nova pista commemorativa del 50º aniversari. A la inauguració assistiran diverses personalitats de renom mundial dintre del món de l'esquí.

Cartell publicitari del 1966 - Foto: Arxiu família Viladomat

Aspecte del telesquí Coll Blanc al 1957 - Foto: Arxiu família Viladomat

4 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    29/11/2007 21:40
    #1
    No us perdeu el llibre ... una passada!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    30/11/2007 12:33
    #2
    em sembla que el faré un bon cop d'ull, per què a mi que m'agrada tant aquestes coses.....

    esqui de novembre a maig! :-)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    01/12/2007 21:01
    #3
    tiene buena pinta esa esposicion que piensan hacer.. que lastima no la podre ver.

    saludos.
    raul

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #4
    Fecha comentario:
    04/12/2007 08:32
    #4
    On es pot aconseguir el llibre? i com es diu exactament? Gràcies

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: