Les finals d'SBX a la Molina

Les finals d'SBX a la Molina
La Molina acull l’última cursa de la Copa del Món de Snowboard Cross FIS de la temporada el dia 15 de març. El circuit d’Alabaus és l’escenari escollit per a veure als 50 millors snowboarders del món en acció. La ceretana Anna Amor també hi prendrà part amb el suport de tots els seus familiars i amics. Lucas Eguibar, Regino Hernández i Laro Herrero, tres espanyols amb moltes opcions de pujar al podi.

L’Espai Provença de Barcelona ha estat l’escenari de la roda de premsa de presentació de la final de la Copa del Món FIS de Snowboard Cross que es farà a La Molina el 14 i 15 de març. Han estat presents 3 dels esportistes de la RFEDI que hi competiran: Lucas Eguibar (diploma olímpic a Sotxi), Laro Herrero y Regino Hernández. Els han acompanyat el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya -Enric Ticó-, el president de la RFEDI –Eduardo Roldán-, el president de la FCEH –Oscar Cruz- y el director gerent de l’Oficina Tècnica de la Candidatura Olímpica Barcelona Pirineus 2026 –Oscar Grau-.

La Molina va ser la seu dels Mundials de snowboard l’any 2011 i des de llavors no s’han deixat de celebrar proves d’alt nivell d’aquesta modalitat esportiva a l’estació ceretana. Enguany, entre els dies 13 i 15 de març es celebrarà l’última cursa de la Copa del Món de Snowboard Cross FIS al circuit dels Alabaus. La primera jornada serà d’entrenaments, la segona es celebraran les classificacions per al dia de competició, que és el dissabte 15 de març.

Aquesta cursa arribarà pocs dies després d’haver-se dut a terme la penúltima prova del circuit, el dia 11 de març a Veysonnaz (Suïssa). Els esportistes es troben tots en un gran moment de forma perquè no fa ni tres setmanes que han acabat els importants Jocs Olímpics d’hivern celebrats a Sotxi. Ara els snowboarders, ja estan preparats per donar el màxim en la darrera cursa de la temporada que pot suposar, per a alguns d’ells, acabar entre els tres millors del món de la temporada i per tant, endur-se un globus de cristall.

Els actuals líders

A La Molina hi haurà gairebé els millors snowboarders del món de la modalitat de Snowboard Cross. Entre ells, són molts els esportistes destacats, però sobretot cal estar atents als actuals líders de la Copa del Món quan només faltes dues proves per a disputar-se. En categoria femenina Dominique Maltais, de Canadà, acumula 3.400 punts i això la situa en la primera posició provisional i és a més, medalla de plata a Sotxi’14. Per darrere seu hi ha la corredora dels Estats Units Lindsey Jacobellis amb 2.560 punts, que va finalitzar 7ª als JJOO. Finalment, la tercera classificada és l’actual campiona olímpica Eva Smakova (República Txeca) que suma 2.360 punts.

Finals masculines a Vallnord Arcalís

Entre els homes, l’snowboarder que ha aconseguit més punts fins ara, 2.426, és l’italià Omar Visintin que va ser 12è a Sotxi 2014. En segona posició es troba Jarryd Hughes, d’Austràlia (1.850 punts) que va finalitzar 17è als JJOO d’hivern i la tercera posició provisional és per a Stian Siverzen amb 1.470 punts des de Noruega, cinquè classificat als Jocs Olímpics. No gaire més lluny d’aquesta posició hi ha l’espanyol Lucas Eguibar, que és 5è a la classificació general amb 1.282 punts.

50 corredors de 21 països diferents

En tractar-se de la final de la Copa del Món assistiran a La Molina els primers 50 snowboarders dels ranking de la FIS provinents d’arreu del planeta. Seran un total de 21 els països que estaran representats en aquesta destacada final de la Copa del Món de Snowboard Cross que es celebra a l’estació del Grup FGC.

El país veí de França serà el més representat amb un total de 13 esportistes. El segon país amb més snowboarders és Canadà (12) i el tercer els Estats Units, que desplegarà a La Molina 11 corredors. També hi haurà 10 italians, sis austríacs, cinc alemanys, quatre espanyols, tres australians, tres russos, dos finlandesos, dos anglesos, dos holandesos, dos suïssos i finalment un representant d’Andorra, un de Brasil, un de Bulgària, un de Grècia i un japonès.

Un equip espanyol molt potent

L’equip que forma la Real Federación Española Deportes de Invierno és molt fort i tots els corredors tenen moltes opcions de ser entre els primers classificats. Es tracta d’un equip molt jove però amb molta projecció i que tot i ser la seva segona temporada en aquest circuit mundial, ja compten amb molt bons resultats. Regino Hernández, Lucas Eguibar i Laro Herrero en categoria masculina i Anna Amor en la femenina, seran els representants locals a la prova de La Molina.

Segons la taula de punts després d’haver-se disputat quatre proves, Lucas Eguibar és qui més opcions té de a ser al podi. El corredor basc ha aconseguit aquesta temporada el seu millor resultat en una prova de la Copa del Món, el segon lloc aconseguit a l’estació andorrana de Vallnord i en els recents Jocs Olímpics d’hivern de Sotxi’14 ha aconseguit la brillant 7a posició en la seva primera participació olímpica.

Podi SBX a Vallnord

No gaire més lluny va finalitzar el corredor andalús Regino Hernández a la Copa del Món de Lake Louise (Canadàguiño on va finalitzar quart. Als Jocs Olímpics, Hernández va aconseguir acabar en una meritòria 21ª posició. Laro Herrero, per la seva banda, va assolir la seva millor posició a la cursa de Sierra Nevada (Andalusia) la temporada passada, on va ser 12è. De forma que el corredor de Cantàbria se sent còmode a les curses de casa i per tant a La Molina tindrà opcions de demostrar de nou que també està a un alt nivell mundial. A Sotxi, Herrero va finalitzar 33è.

La representant femenina, Anna Amor, que és de Puigcerdà, tindrà tot el suport dels seus amics i familiars de la localitat ceretana. Enguany la corredora catalana no està tenint gaire sort ja que els darrers dos anys ha estat lesionada però espera poder fer un bon paper a La Molina.

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    07/03/2014 17:20
    #1
    allí estaremos :diable:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    08/03/2014 09:22
    #2
    Habrá que ir a dar una vuelta :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: