Gaudeix de la neu a Catalunya

Gaudeix de la neu a Catalunya
Mai aquesta afirmació ha estat tan certa com aquesta temporada. Quan es preveu que la temporada sigui molt llarga donat que les primeres neus van caure al novembre i la setmana santa cau a finals del proper mes d'abril. A més a més hi ha un fet general i és que les setze estacions del Pirineu català han decidit no apujar el preu dels seus forfets, o com al cas de Vallter 2000 han fet una baixada molt important.

Gaudeix de la neu a Catalunya

Mai aquesta afirmació ha estat tan certa com aquesta temporada. Quan es preveu que la temporada de neu a Catalunya sigui molt llarga donat que les primeres neus van caure al novembre i la setmana santa cau a finals del proper mes d'abril. A més a més hi ha un fet general i és que les setze estacions del Pirineu català han decidit no apujar el preu dels seus forfets, o com al cas de Vallter 2000 han fet una baixada molt important. Aquesta congelació de preus, més la proximitat i el clima suau respecte a altres punts d'Europa, converteixen les estacions d'esquí catalanes en un lloc ideal on practicar l'esquí.

La Molina - Crédito foto: Marc Gasch
La Molina - Crèdit foto: Marc Gasch

Es congelen els preus però no les millores, aquesta temporada les estacions catalanes han doblat la inversió respecte de la pasada temporada 2012/13. Els responsables de les estacions volen que l'experiència d'esquiar al Pirineu català et resulti cada cop més agradable per tal que en comptes de buscar a fora de casa trobis el que vols a casa mateix.

Algunes novetats: 

  • Esquí nocturn: Masella oferirà 10 quilòmetres esquiables des de les sis de la tarda fins a les nou del vespre. Hi haurà tretze pistes i set remuntadors il·luminats per a aquells que mai en tenen prou, de neu. Tot això se suma a la ja de per si atractiva oferta de l'estació més gran a prop de Barcelona.
  • Més oferta comercial: Baqueira Beret han construït el Nou Baqueira Store a les galeries de Ruda. Mentre els aficionats a l'esquí fan els seus descensos per les millorades pistes de Bonaigua i Beret, els que no volen calçar-se uns esquís ho poden aprofitar per fer-hi compres. I, obviament, no cal esmentar l'excel·lent qualitat de la neu i la gastronomia d'una vall única.
  • Volta ciclista: Bicis i neu és una combinació curiosa que es produirà a Vallter 2.000. Apunta la data: 20 de març del 2014. Serà el dia que una etapa de la Volta ciclista a Catalunya acabarà a l'estació de la capçalera del Ter. A Vallter també podem gaudir d'un forfet a preu de risa i unes espectaculars vistes que ens porten del Pirineu a la Costa Brava només aixecant el cap.
  • Cava d'alçada, a la Molina s'ha inaugurat un chill out a la cafeteria de de Costa Rasa, a 2.000 metres d'alçada podem degustar un Cava Mestres. Tot veient la posta del sol des d'un dels balcons més privilegiats de la Cerdanya, una experiència que et deixarà bocabadat.
Masella - Esquí nocturn
Masella esquí nocturn - Crèdit foto: Masella

I això no és tot, no tot són les darreres novetats, hi han fets que per més que no són nous no per això deixen de ser remarcables:

  • En clau de silenci, visitar la Vall de Núria és una experiència única, una mena de viatge en el temps a una de les poques estacions d'esquí on no s'hi pot accedir en cotxe. Un punt de trobada de l'home amb la natura. I sobretot el tren cremallera es converteix en una aventura màgica per als més petits de la casa.
  • Esquiar al Pallars és una experiència fantàstica, no nomes pel gaudir propi de les activitats a les neu sino per tot el que el Pallars té per aportar més enllà de Port Ainé i Espot Esquí. Gaudir de la cuina de restaunrants amb estrella Michelin con el Fogony a Sort és quelcom que cap més vall pot dir al Pirineu català.
  • Esquí d'una altra època és el que trobem a Tavascan, un esquí lliure de lligams, un esquí basat en el propi esforç de l'esquiador que podrà gaudir d'un circ a de muntanyes amb baixades gairebé infinites de neu verge.
  • Viure i veure el romànic, aquest és, apart del punt més alt accesible per remuntador, un dels grans alicients de les pistes de la Vall de Boí, Boí Taüll Resort ofereix al seu visitant una vall plena d'història i patrimoni de l'humanitat. I no cal oblidar que és una de les portes d'entrada al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
  • Neu a prop de Barcelona, aquest és le principal punt a favor de l'estació més propera a Barcelona, Port del Comte és un petit secret que guarden els seus habituals, amb vistes espectaculars de la 'cara oculta' de la Serra del Cadí o sobre la plana d'Osona o el Bages fins a Montserrat o el Mediterrani. Si hi aneu el cap de setmana no deixeu de visitar la zona de l'Estivella!! 

Això és el que us perdeu si no visiteu alguna de les deu estacions d'esquí alpí del Pirineu català.

I per si aquesta no fos ja una oferta prou atractiva hi hem de sumar les sis estacions d'esquí nòrdic que hi han repartides pel Pirineu català, Guils Fontanera, Aransa, Lles, Tuixent - La Vansa, Sant Joan de l'Erm i Bosc Virós - Vall Farrera com a estacions només d'esquí nòrdic i també cal dir que Tavascan també té marcats circuits d'esquí nòrdic. Cal dir que totes les estacions d'esquí nòrdic gaudeixen d'un forfet conjunt que sota la marca Tot Nòrdic treballen per promocionar i dinamitzar les estacions d'esquí nòrdic.

 

Un altre fet a remarcar tot i no ser un forfet conjunt per a tot el Pirineu són els forfets A Tota Neu que ofereix el grup Ferrocarrils que ofereix la possibilitat de gaudir de totes les seves estacions: Espot Esquí, La Molina, Port Ainé, Tavascan, Vall de Núria i Vallter 2000. Així com el forfet Alp 2500 que dona accés al domini que formen les estacions de la Molina i Masella amb més de 100 quilòmetres de pistes!!

4 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    04/02/2014 20:44
    #1
    Sí senyor! una any espectacular per l'esquí català, que ja ens tocava sobretot en estacions com Port del Comte que en anys de neu demostra el seu gran potencial.
    Salut

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    05/02/2014 05:17
    #2
    :) :+: :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    05/02/2014 13:37
    #3
    Així es parla, ara toca disfrutar i amb la neu que hi ha es el moment de descobrir les estacions que ni hi som locals.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    06/02/2014 21:53
    #4
    Un bon repas!
    :) :)

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: