Grandvalira allarga la temporada fins el 28

Grandvalira allarga la temporada fins el 28
Com una mena d'efecte dominò des que Baqueira Beret va anunciar que allargava la seva temporada més dominis s'han sumat a l'opció, inicialment prevista pel 7, actualment pel 14 d'abril i ara es planteja el domini andorrà allargar la temporada fins el 28 d'abril. La que com de costum ja fa dies que ho va confirmar és Masella que és del grup capdavanter per obrir i normalment la que més allarga la temporada.

El domini de Grandvalira es planteja allargar la temporada fins més enllà del 14 d’abril, data oficial de tancament. Malgrat que no s’ha comunicat oficialment, tot indica que s’optarà per l’ampliació.

Des del domini es va indicar que la decisió no està presa i que ara per ara s’està “valorant si és possible” allargar el calendari, analitzant els recursos que es tindrien disponibles tant pel que fa a la plantilla com a la part comercial. Segons van informar des de Grandvalira, si finalment s’opta per allargar la temporada, el que és segur és que les pistes no s’obriran més enllà del mes de maig, remarcant que cal ser molt prudents a l’hora de prendre una determinació, ja que malgrat que a dia d’avui les condicions de neu són òptimes, s’entra en unes dates on la meteorologia és molt variable i no es descarten pluges que puguin perjudicar l’estat de les pistes. Tampoc no s’ha decidit encara si el retard en la data de tancament afectaria només algun sector o tot el domini.

Cal recordar que el mes passat, tot i les demandes del sector hoteler, des de les estacions es va descartar la possibilitat. De fet, el mateix director de màrqueting de Grandvalira, Alfonso Torreño, va evidenciar que a partir de la segona quinzena d’abril, tant el client francès com l’espanyol busquen destinacions alternatives a l’esquí.

Hotels tancats

De la seva banda, el portaveu de la Unió Hotelera, Oscar Julian, va indicar que si es confirma l’ampliació de la temporada “serà difícil poder-ho promocionar”, a causa de la falta d’antelació. En aquest sentit, va manifestar que serà difícil “comunicar-ho bé perquè vingui més gent”. Tot i que va valorar positivament que es pugui mantenir l’arribada d’esquiadors, va reconèixer que molts establiments tenen previst tancar entre el 7 i el 14 d’abril i, per tant, hi haurà menys llits disponibles.

La neu més solidària

La Nerea és una nena de nou anys que pateix una greu malformació al tronc, la qual li provoca importants problemes de coordinació de les extremitats. Tot i les seves limitacions físiques, ahir va poder viure per primera vegada l’experiència de lliscar sobre uns esquís, gràcies a un equip adaptat conduït per un monitor. “Tot el que és activitat a l’aire lliure li encanta, i avui s’ho està passant d’allò més bé”, va explicar el seu pare, Javier Gutiérrez. “Ha d’integrar-se, tenir una vida normal com la de qualsevol altre nen de la seva edat”, hi va afegir.

Els Gutiérrez són una de les deu famílies que ahir al matí van participar en la primera baixada solidària de nens amb discapacitat organitzada al domini de Grau Roig per Grandvalira Social i les excompetidores Blanca i Lola Fernández Ochoa. Aquesta última –que té una filla amb discapacitat neurològica– va ser, de fet, l’encarregada de reunir les famílies participants. “És una manera més de relaxar-se i desconnectar, i d’acostar aquests nens al món de la neu”, va indicar.

La seva germana, d’altra banda, no va descartar que l’activitat es torni a repetir l’any que ve. “Ha de continuar fent-se, perquè aquesta és una manera de fer possible que famílies que no tenen recursos per adquirir aparells adaptats puguin gaudir dels esports d’hivern”, va dir.

També va voler sumar-se a la iniciativa el pilot de ral·lis Albert Llovera, qui va posar en relleu que és “essencial, per a les persones discapacitades, que tinguin les mateixes oportunitats que tothom també en l’àmbit de l’esport”. I?molt especialment, va ressaltar, en el cas dels infants, que han de “viure l’entorn, saber què és el contacte amb la muntanya, conèixer la sensació de velocitat a la pista, i també el cansament al final del dia...

Les possibilitats són il·limitades. “Avui dia hi ha un ampli ventall d’aparells adaptats, i de diferents tipus de subjecció a la cadira segons el tipus de discapacitat”, va comentar el monitor Borja Sánchez. Això permet “baixar per pistes de tots els nivells, i fer autèntiques virgueries”. Ell mateix va demostrar-ho amb els nens participants.

 

Actualització

De forma oficial l'estació ja ha comunicat la seva intenció d'obrir al 100% fins el 14 d'abril, i de llavors fins al 28 d'abril uns 120 quilòmetres de pistes sempre que les condicions ho permetin.

Artículos relacionados:

  • Baqueira allargarà la temporada Publicado el 25/02/2013

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: