Els riders donen espectacle al Dorado Freeride

Els riders donen espectacle al Dorado Freeride
El divendres les previsions apuntaven a unes condicions molt dures pel cap de setmana i així la direcció de El Dorado Freeride va decidir prescindir de les semifinals i fer tota la prova el dissabte aprofitant una finestra de temps el dissabte. La decisió apuntada per Raul Diez, director tècnic de la cursa, va ser la més encertada veient el resultat final, avui diumenge quan s'havia de disputar la final s'ha aixecat el dia amb neu, boira i vent que farien molt difícil la competició.

Ahir al matí es va disputar la final d’El Dorado Freeride al Port Rat de Vallnord-Arcalís. Degut a les males previsions meteorològiques, els 74 millors riders (11 es van classificar divendres provinents del Voltz Open) van ascendir a peu fins al cim del Cataperdís abans de traçar el millor descens, una jugada a una única carta que valia el triomf a l'estació andorrana. Finalment, els guanyadors de la present edició han estat Rafael Webhofer i Hanna Fisher en esquí i Armand Camille i Anouck Mouthon en snowboard.

El Dorado Freeride 2013 - Crèdit: Iñaki Rubio

El matí s'aixecava amenaçador, boira i vent amb una temperatura gèlida de -14ºC, a la base de l'estació, que donaven com a resultat una temperatura de sensació de menys de -25ºC feien patir a l'organització per la disputa de la prova, però l'experiència és un grau i des de direcció de cursa es va apostar tot a una finestra de temps que s'obriria sobre les 11 del matí ... encert total el d'en Raul Diez, tal com apuntava Joan Masferrer, que els riders van saber agraïr donant un espectacle fantàstic. Tot i que les condicions adalt eren més a prop de l'infern amb temperatures gèlides i un vent encara més dur que el que patiem els que vam viure la competició a peu de pista.

El Dorado Freeride 2013 - Crèdit: Iñaki Rubio

La competició de freeride extrem de referència dels Pirineus va baixar el teló ahir a la nit amb una festa a la discoteca Tabola Club de la Massana amb una calçotada i una gran festa... sobretot tenint en compte que diumenge ja s'havia convertit en dia lliure. Una competició que és l’avantsala de la Freeride World Tour i que té 4* estrelles de la FWQ, les FWQ de 4* són les proves just per sota de les del FWT amb el que parlem d'una prova amb un altíssim nivell com va quedar palés ahir a Arcalaska, que ahir va fer honor a aquest sobrenom.

El Dorado Freeride 2013 - Crèdit: Marc Sixto

A la prova d'esquí masculina el guanyador va ser l’austríac Rafael Webhofer que així es coloca líder de la classificació del FWQ, Felix Wiemers (Alemanya) va classificar-se segon i Jeremy Prevost (França) tercer. L’únic representant català en esquí masculí, Aymar Navarro va finalitzar 14è. Pel que fa a l'snowboard, el millor valorat pels jutges va ser el francès Armand Camille. Van completar el podi el seu compatriota Corentin Leroy (2n) i el britànic Sascha Charlet (3r).

Podí masculí esquí - Crèdit: Skibelievers.comPodí masculí esquí - Crèdit: Skibelievers.com

En esquí femení el triomf va ser per l’austríaca Hanna Fisher qui va superar a la sueca Matilda Rapaport (2a), ara nova líder del FWQ, i la noruega Anja Gardli (3a) en la final, una general que s'ha apretat moltíssim després d'aquesta prova. Mentre que en snowboard la guanyadora va ser la francesa Anouck Mouthon, qui va ser 3ª a la passada edició, per davant de l’austríaca Amber Schuecker (2a) i la russa Anna Ourlova (3a).

El Dorado Freeride 2013 - Crèdit: Marc Sixto

Han estat dues intenses jornades del freeride més extrem a l'estació de Vallnord, amb gran representació internacional que buscava una plaça per al Freeride World Tour. Divendres va tenir lloc el Voltz Open 1* FWQ on només 11, dels més de 60 riders que van disputar la prova, han tingut l’oportunitat de competir amb alguns dels màxims exponents del freeride mundial.

Malgrat el canvi en el programa inicial, degut a factors meteorològics, el director d'El Dorado Freeride, Joan Masferrer, ha manifestat que "cada any el nivell va en augment i avui s’han pogut veure descensos de gran qualitat tècnica. La neu acumulada per les darreres nevades ha permès veure una competició d’elit a Vallnord-Arcalís. El Dorado és, sens dubte, l’espectacle freeride dels Pirineus". A la tarda i ja més relaxat comentava les felicitacions que havia rebut l'organització i es mostrava molt satisfet pel desenvolupament de la prova tot i les adverses condicions meteorològiques.

Zona de competició - Crèdit: Skibelievers.comZona de competició - Crèdit: Skibelievers.com

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    24/02/2013 22:42
    #1
    Molt bona organitZacio de l'estacio i d'el dorado.. Llastima que el temps no ha acompanyat!!esperem que duri molts anys i ho poguem seguir gaudint al pirineu

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: