24 Hores d’Arcalís, prova de resistència d’esquí de muntanya

24 Hores d’Arcalís, prova de resistència d’esquí de muntanya
L'esquí de muntanya guanya adeptes any rera any. I Vallnord Arcalís s'ha convertit en un lloc de referència per als practicants. El sector Arcalís és, juntament amb Arinsal, un dels escenaris predilectes de l’esquí de muntanya a Andorra. La qualitat de la neu i la varietat d’opcions que permet l’orografia d’Arcalís han permès que aquest sector aposti per un esdeveniment únic al Pirineu, les 24 Hores d’Arcalís d’esquí de muntanya.

Les 24 Hores d’Arcalís tindran lloc el 23 i el 24 de març, i es tracta del primer esdeveniment d’esquí de muntanya obert a tota mena de públic. Durant 24 hores els esportistes hauran de posar al límit la resistència física i sumar el màxim de voltes possibles al recorregut marcat. La prova es disputarà de manera individual i hi ha la possibilitat de disputar-la, també, amb raquetes de neu.

El recorregut provisional s’iniciarà a la zona de Planells (2.025 m) en direcció a la Coma (2.200 m) per la pista de la Basera i cap a les Portelles (2.552 m) pel Túnel. El descens tindrà lloc per les Portelles i les Tarteres. El recorregut, segons les condicions meteorològiques o de neu, podria patir certes modificacions tot i que sempre serà per pista per garantir al màxim la seguretat dels esportistes.

De manera paral·lela, i com a segona opció, hi ha una categoria de 12 hores, que funcionarà de la mateixa manera: fer el màxim de voltes possibles en aquest període de temps. Per a les dues modalitats, les inscripcions s’obriran properament amb l’objectiu de reunir el màxim de participants possible.

Arcalís, escenari ideal

Si bé a l’estiu ja s’organitza l’Andorra Ultra Trail Vallnord a la vall d’Ordino, les 24 Hores d’Arcalís d’esquí de muntanya neixen amb l’objectiu de consolidar-se i esdevenir la prova de fons de la temporada d’hivern. El nombre creixent d’aficionats i el reconeixement d’Arcalís com a estació única per a la pràctica d’aquest esport ho fan possible.

Cal recordar que el sector d’Ordino acull també el 10 de març la ja mítica Font Blanca, prova puntuable de la Copa del Món d’esquí de muntanya i en la qual participa un dels noms més importants d’aquesta modalitat, el campió del món, Kilian Jornet. De fet, el català es va imposar tant en la Font Blanca de la temporada passada com en la Vertical Race d’Arinsal, que aquest any torna a Vallnord el 9 de març.

Artículos relacionados:

  • Victòria per a Kilian Jornet a la Font Blanca Publicado el 22/01/2012

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: