La crisi buida els armaris de trastos vells

La crisi buida els armaris de trastos vells
El mercat de segona mà de Bellver va viure una pujada del 25% d'entrades per a vendre, la crisi ha fet buidar els armaris del material per a possar-los a la venda i treure'n algun rendiment d'aquell material que està criant pols a l'armari.

Més famílies que miren de treure un rendiment al material d'esquí vell que es floria al traster; més famílies que es treuen de sobre els anoracs i tota la roba que ja no utilitzen per intentar aconseguir un caleró: igualment, més aficionats al món de l'esquí que intenta aprofitar els productes que deixen els altres per comprar més barat allò que necessiten. Per un altre costat, també més botigues que miren de col·locar els estocs d'altres anys que no han pogut vendre i que ara, sota la denominació Out let, poden tenir una segona oportunitat. Els nous hàbits de crisi han fet créixer aquest any el Mercat d'Esquí d'Ocasió de Bellver, que dins la Fira Pirineu Esport i Natura arriba aquest hivern a la vintena edició.

Els responsables del mercat, els membres del Club Esquí Bellver, han ampliat l'espai del poliesportiu que tenien assignat generalment i ja ocupen mig recinte firal. També hi han hagut de destinar més treballadors i aquests dies ja són unes deu persones les que es dediquen a rebre el material de segona mà, classificar-lo, exposar-lo i vendre'l. Un dels responsables del Club Esquí Bellver, Pere Vidal, explica que "el que va començar com una activitat entre pares del poble per intercanviar la roba i el material d'esquí ha anat creixent i ara el Mercat ja s'ha fet un nom". Tant és així que aquest any estan acudint a la cita -que encara estarà obert avui i demà- particulars i botigues, per exemple, de la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Berguedà, Barcelona, Osona i l'Anoia. L'increment de venedors i compradors s'està situant a l'entorn del 25%. Pere Vidal ha explicat que "aquest any hem trobat famílies que realment han buidat l'armari". Paral·lelament a aquest creixement del mercat, la fira que l'acull també pren aquest any una nova direcció.

Espai multidisciplinari

En aquesta vintena edició la fira consolida una tendència iniciada fa dos anys i s'ha convertit en un espai de difusió de totes les activitats que es poden fer a l'entorn natural de Bellver i la Cerdanya. Així, el certamen ha complementat la visita als estands amb un programa d'activitats, tallers i audiovisuals que tenen com a finalitat informar els visitants i formar els que ja practiquen algun dels esports o activitats de turisme actiu. El responsable de la fira, Joel Ribalta, ha explicat que una de les claus per l'elaboració d'aquest programa, que es pot consultar a bellver.org, és el fet que els expositors han d'aportar tots alguna activitat o sorteig que dinamitzin els quatre dies de la fira. Així s'ha completat un cartell amb presentacions de llibres, tallers infantils, exhibicions de trineu amb gossos, tallers de raquetes de neu, rutes amb Segway, tests de burricleta o seminaris sobre orientació.

Fuente:

Regio 7

Regio 7

3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    11/12/2012 06:13
    #1
    No he estat al mercat de segona mà de Bellver, però al trocathlon de Tarragona hi havia cua per deixar els " trastos ". El món ja no es com abans, i tenim que adaptar-nos ràpid.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    11/12/2012 16:36
    #2
    Està bé reciclar les coses, les dues parts hi guanyen en aquest cas.

    karma del missatge: 50 - Vots positius: 3 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #3
    Fecha comentario:
    13/12/2012 15:55
    #3
    Una de las pocas cosas buenas que se pueden sacar de épocas tan duras como las que estamos atravesando, es un mejor aporvechamiento de los recursos.

    Siempre es un consuelo que alguien pueda seguir usando cosas que, pese a que para tí ya no sean útiles, puedan ser aprovechadas.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: