El TSJC declara abús de Baqueira pel tema de les escoles

El TSJC declara abús de Baqueira pel tema de les escoles
El tema de la competència i l'abús de posició dominant cueja a Baqueira des de ja fa molts anys, ara la denúncia que va presentar l'Escola Snowboard Val d'Aran i tot i quedar desestimada pel Tribunal Català de la Competència el periple judicial ha arribat fins al TSJC que ha dictaminat que hi ha abús però anul·lant la sanció que ara haurà de fixar, de nou, el Tribunal de la Competència.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declara en una sentència “l'existència d'abús de posició dominant en el mercat” per part de la societat Baqueira Beret i Viatges Baqueira Beret SA en la comercialització de cursos d'esquí i paquets de viatges a l'estació de la Val d'Aran.

Els fets es remunten al 2003, quan l'Escola Snowboard Val d'Aran va denunciar l'abús de posició de les altres dues societats ja que l'empresa Baqueira Beret, que explota l'estació d'esquí, només distribueix forfets en paquets turístics a través de Viatges Baqueira Beret, que és una filial seva. Alhora, Viatges Baqueira Beret té un contracte amb l'Escola d'Esquí de la Vall d'Aran, la qual només ofereix els cursos a través de la primera.

El Tribunal Català de Defensa de la Competència va resoldre que no s'havia acreditat aquest abús, però el jutjat contenciós administratiu 8 de Barcelona va resoldre el 2008 que sí que n'hi havia i va multar les dues societats a pagar 17.672 euros. La Generalitat va recórrer contra la resolució. I ara el TSJC manté que hi ha abús, tot i que retira la multa i torna l'expedient al Tribunal Català de Defensa de la Competència perquè “imposi la sanció corresponent”.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: