A la Cerdanya francesa tot a punt pel 24-N

A la Cerdanya francesa tot a punt pel 24-N
Algunes estacions de les Neus Catalanes i els seus voltants ja estudien obrir pel dia 24 de novembre, així doncs tocarà jornada de reflexió a la neu. Les darreres precipitacions i temperatures fan augmentar l'optimisme sobre l'obertura de portes a les estacions franceses.

pistes esquí obertesSi ahir ja deiem que a Masella o Baqueira ja tenen tot a punt per obrir quan abans millor i fins i tot ja fan anar els canons doncs ara li arriba el torn a les estacions de la vessant francesa del Pirineu, segons assenyalen diversos mitjans del pais veï moltes estacions tenen ja marcada una data al seu calendari d'esdeveniments: L'obertura.

Una marca en vermell important doncs una obertura matinera engresca al sector, però una obertura tardana (O lògica, segons com es vulgui veure) fa que el sector trontolli. I si el sector trontolla moltes valls i moltes famílies les passaran magres, cal dir que per a moltes d'aquestes vil·les i pobles la neu és la taula de salvació de l'any, els números surten en funció de com ha anat l'hivern.

Les estacions dels Pirineus francesos marquen aquesta data segons va avançar ahir Hervé Mairal de la Confederació Pirinenca de Turisme, un organisme que vol promocionar el Pirineu francès com a destinació global i que inclou les oficines de turisme del Migdia Pirineus, l'Aude, l'Arieja, els Alts Pirineus, l'Aquitània i el Bearn. Les nevades d'aquest darrer cap de setmana són "un bon auguri", però aquestes neus es fondran ràpidament amb la pujada de temperatures dels propers dies, però Mairal deia que "les estacions amb prou alçada, els grans dominis que poden produïr neu estan decidits a obrir el dia 24" per així tenir-ho tot enllestit per a la Puríssima, no obstant això serà la temperatura dels propers dies i les nevades les que hauran de re-confirmar aquestes obertures, però l'intenció hi és.

Les 7 estacions dirigides per N'Py (Cauterets, Grand Tourmalet, Peyragudes, Gourette, Piau Engaly, Luz Ardiden, La Pierre de St Martin) han confirmat que obriran, si és possible, el dissabte 24 de novembre, dues de les quatre estacions de la societat Altiservice (Font-Romeu i Saint-Lary) obriran ja al desembre segons un portaveu de la societat. I és que a aquesta banda del Pirineu també, segons Mairal, s'està detectant aquesta tendència d'esquiar com més aviat millor i plegar veles a mitjans de març...

Si voleu saber totes les dates d'obertura i tancament previstes feu un cop d'ull a Infonieve.es, en aquest enllaç trobareu totes les dates.

Artículos relacionados:

  • Peyragudes i SuperBagnères més unides que maï Publicado el 31/10/2012

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: