FGC es reuneix amb els agents del territori

FGC es reuneix amb els agents del territori
FGC acorda amb els alcaldes, entitats i agents del Pallars el pla d’actuació per als propers anys a Espot i Port Ainé. El president d’FGC, Enric Ticó, es va reunir ahir a Llavorsí amb els agents del territori amb l'objectiu de crear una Comissió Assessora de les estacions d’esquí d’Espot Port Ainé. Al matí es va reunir la Comissió Assessora de La Molina per supervisar i confirmar els objectius estratègics marcats per a la temporada d’hivern. L’objectiu d'aquestes comissions és que els principals agents del territori participin activament en els plans d’actuació que desenvolupa FGC a les diferents estacions.

El president d’FGC, Enric Ticó, es va reunir ahir al matí amb els alcaldes de Rialp, Soriguera, Espot, Lladorre i Alins, així com amb el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, i el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, entre d’altres, per acordar la creació de la Comissió Assessora que ha de definir el pla d’actuació i les estratègies de desenvolupament de les estacions d’Espot i Port Ainé durant els propers anys.

Així mateix, mitjançant aquest organisme FGC mantindrà informats els principals agents del territori sobre les actuacions que es duguin a terme a les estacions en matèria de millores en les instal·lacions i els equipaments, noves estratègies comercials, i activitats de promoció turística, entre d’altres. La creació d’aquesta nova Comissió respon a la voluntat d’FGC i del Departament de Territori i Sostenibilitat d’implicar els principals agents del territori en els plans previstos per a aquestes estacions durant els propers anys. La Comissió, que comptarà amb la implicació de les principals institucions públiques i privades vinculades amb l’activitat del territori, té un sentit especialment rellevant en la seva dinamització. D’altra banda, en aquesta primera reunió s’ha fet una valoració de la temporada d’estiu que ara finalitza i s’ha proposat les actuacions que s’han de dur a terme per a la propera temporada d'hivern 2012/2013.

Balanç de la temporada d’estiu a SkiPallars

El balanç global de visitants a Espot i Port Ainé ha estat de 21.624 persones, el qual suposa un augment del 14% respecte l’any passat. Les activitats al Parc d’Aventura de Port Ainé han rebut, en el seu primer any de funcionament, un total de 1.262 visitants entre el 2 de juliol i el 31 d’agost. A les activitats de descoberta del Parc Natural de l’Alt Pirineu se n’hi ha afegit de noves com el Tubbing, tir a l’arc o el rocòdrom. La piscina de l’Sport Center de Rialp ha tingut un augment del 20% amb 622 visitants que han fet cursets de natació, spinning o aiguagim. D’altra banda, l’hotel Port Ainé ha tingut un augment en la facturació del 30% respecte l’any passat.

Karts de Marc Gené per a adolescents i nens a la Molina

També es va reunir la Comissió de La Molina

La Comissió Assessora de l’estació d’esquí de La Molina s’ha reunit avui per fer el seguiment dels objectius estratègics que els seus membres han marcat de cara als propers mesos. Aquest organisme, presidit pel president d’FGC el conformen els alcaldes d’Alp, Ramon Moliner; el de Toses, Joan Bernadas; i el de Bagà, Nicolàs Viso, així com els principals agents del territori, defineix les inversions que cal realitzar a l’estació i n’ordena les prioritats en un pla d’actuacions acurat per als els propers anys, sempre subjecte a pressupost disponible. La Comissió manté informats als principals agents del territori del Pla Director vigent a La Molina i les actuacions que es duen a terme a l’estació en matèria de millores de les instal·lacions i equipaments, noves estratègies comercials i activitats de promoció turística, entre d’altres.

La creació d’aquesta nova Comissió just ara fa un any responia a la voluntat d’FGC i del Departament de Territori i Sostenibilitat d’implicar els principals agents del territori en els plans de futur previstos per a l’estació de La Molina. El seu naixement té un sentit especialment rellevant en el moment actual perquè permet posicionar l’estació d’esquí com a referent de l’alta competició i de l’esport adaptat als Pirineus, amb la candidatura olímpica Barcelona Pirineus 2022 en l’horitzó.

Balanç de la temporada d’estiu a la Molina

El balanç global de visitants a La Molina aquest estiu ha estat de 28.492 persones. Les activitats de Telecabina i Bikepark continuen sent les més demandades a l’estiu, tot i que enguany han tingut un lleuger descens de recaptació respecte l’any passat. D’altra banda, el Karting Gené, novetat d’enguany, ha tingut molt bona rebuda amb més de 2.000 visitants. El Tubbing i els inflables es mantenen entre les activitats més concorregudes a la zona d’Alp 2500. Gràcies a les bones temperatures que hi ha hagut aquest estiu, la piscina ha augmentat un 25% el seu nombre de visitants respecte l’any passat. Les activitats a l’entorn del llac són les que han tingut més descens en el nombre d’usuaris.

Artículos relacionados:

  • Port-Ainé allarga la temporada d'estiu Publicado el 10/08/2012

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: