Diners no n'hi han... però per malbaratar si!

Diners no n'hi han... però per malbaratar si!
Mentre alguns crítics de saló es dediquen a criticar inversions on hi han retorns clars per al territori callen i són culpables i còmplices del malbaratament de diners públics que es fan des de casa nostra, no cal mirar sempre cap a una altra banda. Potser abans de parlar de certes coses seria molt positiu saber com es faran les coses un cop aconseguits els objectius que es persegueixen perque si les ha de dirigir segons qui segons com anem molt i molt malament.

Fa algunes setmanes un personatge de professió polític, sic..., es despenjava criticant el fet de que la Generalitat entrés a formar part de l'accionariat de Vallter 2000 i que invertissin mig milió d'euros per tal de tirar endavant una instal·lació que dona feina a moltes persones a la vall de Camprodón i a la comarca del Ripollés, em resultava curiós llavors que aquest "senyor" no critiqués obertament d'altres despeses com ara l'aeroport d'Alguaire, el de la Seu, el no desdoblament inicial de la C-25 o el no rescat per part de la Generalitat de peatges ja amortitzats, i cito això com a infraestructures que podrien tenir alguna cosa a veure amb el món de la neu. I no, jo no crec en el model dels esports d'hivern en mans públiques però la situació és la que és i el retorn d'aquestes infraestructures al territori existeix i és molt important, per tant entre sumar més aturats a les llistes del SCO o invertir aquests recursos la menys dolenta de les sol·lucions és la que s'està prenent.

Aeroports

Diuen que Alguaire serà la gran porta d'entrada del mercat britànic o el rus, dos importants mercats del sector de la neu, molt interessant, tot un encert, i molt maco de cara a la galeria, però no ens enganyem per això no calia una inversió de tant milions, només en promoció al 2011 s'hi van invertir uns 5 milions per a un resultat ben minso de vora un miler d'esquiadors al territori, com ja deia el passat mes de desembre millor no fem números que ens possarem de la mala lluna.

Apart el propi director general de Transport i Mobilitat de la Generalitat a una entrevista a COMRàdio al mes de gener deia que l'aeroport no havia acomplert les espectatives i que l'única sortida de l'aeroport era subvencionar a les companyíes per a que hi volesin, i aquest cap de setmana es despenja amb unes declaracions que vol demanar un control Schengen a la Seu... I no, no és pas 28 de desembre així que no es pot tractar d'un acudit o una broma de mal gust, no, ho diu seriosament. Així que com que no n'hem tingut prou amb els diners llençats a Alguaire volem llençar-ne uns quants més a l'aeroport de la Seu, en comptes d'arreglar-ho doncs fer-la encara més grossa amb la que està caient.

Aquest cap de setmana hem pogut llegir que Baqueira i una empresa aranesa són a Rússia promocionant l'esquí a l'Aran, molt bé donat que això és el que s'ha de fer, però el curiós del cas és que aquesta empresa promociona l'esquí a l'Aran i les compres a Barcelona, així quin paper hi juga Alguaire... cap, obviament, aquest és un aeroport de tercera per a un turisme de botellón, el turisme que volem bandejar de la costa doncs ara resulta que és el que promocionem a les muntanyes? Sona extrany la veritat i a qualsevol que li expliquis fora de les nostres fronteres doncs li costarà d'entendre una acció com aquesta d'Alguaire i tot el que porta asociat al darrera. 

I no es tracta pas del problema que els viatgers marxin a esquiar a Andorra i no ho facin pas a Catalunya, no, la cosa és més greu la cosa és que som els propis catalans els primers que marxem fora perque aquí no ens ho podem permetre i anem veient com es van llençant diners a una promoció per a estrangers quan no s'ha abordat el problema real que és la fugida dels propis catalans cap a d'altres territoris, a les comarques de Tarragona molta gent marxa cap a l'Aragó o Andorra, a les de Barcelona o Girona molta gent va cap a Andorra i, obviament, no cal ni esmentar la gran marxa d'esquiadors cap a les estacions franceses. Estacions aquestes darreres amb infraestructures "pitjors" però farien bé alguns responsables d'estacions a passejar-se per estacions de gran nom internacional com ara Alta o Cortina d'Ampezzo, per citar-ne alguna que conec personalment, per adonar-se que una gran estació no són només cadires de darrera generació, una gran estació és quelcom més.

I per cert, per aquells que no hi hagueu anat a la Seu no us ho perdeu, si teniu sort a la capçalera de la pista sol haver-hi una corrent tèrmica que aprofiten els voltors per volar i regalar-nos un espectacle maravellòs que si que és digne de veure, potser volen portar voltors de fora Schengen i per això volen el control... tot i que no ho crec, la veritat.

Carreteres

De vegades hom mira de no ser malpensat i es demana que pasa pels caps dels polítics quan fan inauguracions, les fetes amb llum i taquígrafs doncs fan una mica de por però superable. Després n'hi han a les que ni hi van com els magnífics 7 quilòmetres d'autovia entre ... i ... no, no m'he oblidat dels noms és que va del mig del no res fins al centre d'enlloc, aquest tram entre els termes municipals d'Alguaire i Almenar no només no suposa cap guany de res si no que fa perdre temps als conductors: 37 milions d'euros per anar d'enlloc al no res, impressionant. Però tampoc ens pensem que és un fet aïllat cosa que es podria arribar a entendre i fins i tot disculpar, no és quelcom estrany. I és que aquesta A-14 no té pas calendari d'execució... i ja veurem si l'arribarà a tenir, però allà queden aquests 7 quilòmetres com a mostra del desgabell del ministeri de Foment.

Deia una antiga dita sobre els enginyers que si fesin les coses per durar masses anys de que viurien els seus fills, avui en dia sembla ben clar que el problema sorgeix dels que els hi encomanen les feines, tots hem vist el reportatge "Comprar, llençar, comprar" i si no ho heu fet doncs ja teniu feina per després. I això ho dic per que hi han coses que no tenen gaire sentit com el que comentavem abans, no és la primera vegada que es veu, recordo fa molts anys a la C-17 quan es va inaugurar la variant de Montesquiu i Sant Quirze de Besora van instal·lar-hi un radar a la baixada, sentit Barcelona, que hi ha després del túnel que s'hi va construir, un radar que no tinc gaire clar si mai va arribar a funcionar donat que dies després de veure'l allà, sempre tot ben embolicat en plàstics, l'enretiraven doncs començaven les obres pel desdoblament de la via, no costaria pas molts cuartos però malaguanyats com tants d'altres. La C-25 es contrueix des d'un bon principi amb l'idea del seu desdoblament, no sóc un expert però em costa de creure que fer una carretera i després desdoblar-la sigui més barat que fer-la inicialment desdoblada i més sabent com aquella via soportaria un enorme tràfic de camions per que significava per als camioners que viatgen entre la frontera francesa a la Jonquera cap a Lleida, o l'inversa, un grandíssim estalvi de quilòmetres, embussos, peatges,...

Després hi ha el tema dels peatges, llençar un globus sonda com el que van llençar des de Madrid suggerint que les autopistes radials es paguessin allargant les concesions als peatges rendibles (Principalment l'AP-7 i l'AP-2) és absoluta i totalment vergonyós, però no deixa de ser-ho també que d'altres incrementessin el periode de concesió amb l'aprovació, entre d'altres, d'aquest personatge que criticava l'entrada d'FGC a Vallter 2000. I és que encara que els nois de Canet cantessin allò de que "tant de dia, com de nit, la culpa la té Madrid" doncs això és una cosa que es va fer des de casa nostra, en temps del tripartit, si, però amb escasa protesta per d'altres formacions polítiques així que llavors es suposa que hi donaven la seva benedicció.

Ferrocarril

El tema del ferrocarril en aquest país és de traca, si amb les carreteres i els aeroports no en teniem prou ara toca el tema més deplorable que són els trens. Anar a esquiar en tren no és poc menys que un somni de recuperar vells temps. No és normal que per fer els 150 quilòmetres que separen Barcelona de la Molina es triguin dues hores i mitja que és poc menys del que es trigava als anys 80, això clar tenint la sort de que visquis a la part de l'àrea metropolitana per la que circul·la aquest servei, i clar aquest és el temps "ideal" perque després hi han els milers d'afectacions que pateix aquesta línia, de fet ara mateix si es volen mirar els horaris a la web de rodalies de la Generalitat per al Desembre no n'hi han doncs hi han previstes afectacions a la línia... en fi.

Ja n'hi ha prou

Resumint, ja n'hi prou de tirar sempre les culpes als altres, ja n'estem fins al capdamunt d'una classe política que fa els ulls grossos a moltíssimes coses i que sempre troba un culpable que no són ells. N'estic fart de sentir que les coses són sempre culpa de Madrid, n'hi han que si, n'hi han que són culpa de Brussel·les però també n'hi ha moltíssimes que són culpa de Barcelona, i és que no ens enganyem, rebutjem el centralisme de Madrid, però també és molt deplorable el centralisme de Barcelona, hi han coses com això del "Barcelona World" a Tarragona que per més que ho expliquin no tenen explicació, i és que una mentida repetida un miler de cops no deixa de ser una mentida.

Artículos relacionados:


5 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    24/09/2012 11:32
    #1
    Nomes es pot dir una cosa..... BO,BO,BO ¡¡¡¡¡.

    Bones traces que aixo s'ha costa.

    ;) :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    24/09/2012 19:51
    #2
    És lamentable que aquesta gent vegi la palla en l'ull aliè i no vegin la biga en el seu :grrr!:

    karma del missatge: 32 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #3
    Fecha comentario:
    25/09/2012 08:45
    #3
    Excelente análisis de la situación.

    A vece me pregunto del empeño de los políticos en buscar nuevos extraños problemas a los que buscar solución que en solucionar los que realmente podrían ser útiles para la población.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    25/09/2012 09:12
    #4
    Polítics... el pitjor lastre que tenim per dalt de deutes i atur.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    18/11/2012 08:00
    #5
    Pq no recordes que el tren a La Molina depèn exclusivament de Madrid i que la Generalitat sols posa els horaris.

    No cal que ens tirem pedres amb problemes que fins que no siguem independents no podrem resoldre.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: