Simulacre de rescat a Port Ainé

Simulacre de rescat a Port Ainé
Ahir al telecadira Jet-Cim de Port Ainé s'hi va dur a terme un simulacre de rescat, 50 figurants van participar-hi i quatre d'ells van patir lesions per tal de treballar tots els aspectes del Pla d'Autoprotecció. El resultat del simulacre es va valorar molt positivament per part de totes les parts implicades.

L'estació d'esquí de Port Ainé, al Pallars Sobirà, ha posat a la pràctica el seu Pla d'Autoprotecció, recentment homologat per la Direcció General de Protecció Civil. Al simulacre, que ha durat unes dues hores, hi han participat uns 40 efectius de diferents cossos de seguretat i una cinquantena de figurants. Aquesta actuació ha consistit en un rescat de 49 persones atrapades en un dels telecadires de l'estació. El simulacre ha servit per posar a prova a les pistes el Pla i per detectar possibles errors a corregir. De totes les estacions catalanes les de Ski Pallars (Port Ainé i Espot) són les úniques amb un Pla homologat. La resta estan treballant en la seva redacció.

Dels 50 figurants que han quedat atrapats al telecadira de l'estació uns quants eren menors fet que ha requerit la intervenció dels Mossos d'Esquadra per custodiar-los. De totes les persones atrapades quatre eren ferits. Primerament s'han traslladat a la infermeria de l'estació on han estat atesos per personal d'Emergències Mèdiques i Creu Roja. Alguns d'aquests s'han hagut de traslladar posteriorment amb helicòpter a l'Hospital de referència.

En les tasques de rescat hi han participat personal de l'Escola d'esquí de Port Ainé i Bombers de la Generalitat.

Port Ainé - Crèdit: ACN

El telecadira que s'ha parat per fer el simulacre ha estat el Jet-Cim que va de la cota 2.000 a la 2.350 de l'estació. Els ferits s'han traslladat fins a la infermeria amb motos de neu i la resta de figurants s'han desplaçat a peu, acompanyats de personal de l'estació, fins al restaurant de la cota 2.000.

Elena Llombart, responsable de Protecció Civil a la zona de l'Alt Pirineu, ha dit que l'objectiu del simulacre és posar a prova el Pla d'Autoprotecció de l'estació aprovat el passat desembre per la Direcció General de Protecció Civil. Aquests simulacres també ha servit per posar a prova els diferents plans operatiu dels diferents cossos de seguretat.

Llombart ha valorat positivament el simulacre i ha dit que ha de servir també per detectar errors i millorar.

Toni Sanmartí, director Ski Pallars, ha explicat que el simulacre ha transcorregut dins el guió previst i ha dit que ha quedat demostrada la bona coordinació entre els diferents equips que han participat en el simulacre. Sanmartí ha ressaltat la professionalitat del personal de l'Escola d'esquí de l'estació i ha afegit que periòdicament es formen per donar resposta ràpida en cas d'haver-hi un accident d'aquestes característiques.

Tenir el Pla d'Autoprotecció homologat i poder comprovar que funciona dóna seguretat als clients, segons el director de Ski Pallars.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: