Un nou desastre a Aramón

Un nou desastre a Aramón
Aramón espera el pitjor resultat econòmic dels últims cinc anys. La poca neu, la calor, els accidents i el descens del nombre d'esquiadors llasten la campanya en la part econòmica i la part d'imatge. Els responsables de la societat qualifiquen l'exercici de "desastrós". No és nou que Aramón dongui pèrdues, els deutes contrets i els crèdits ofeguen una societat que aquest exercici espera números vermells, però molt vermells.

Res ha acompanyat aquesta temporada. Ni ha nevat, ni quan el temps ha acompanyat els esquiadors han acudit a les pistes. O no ho han fet com altres anys. Les estades han estat més curtes i l'afluència de públic ha baixat. Conseqüències de la crisi econòmica, diuen des de l'empresa pública. I les primeres estimacions indiquen que els resultats econòmics seran els pitjors dels últims cinc anys.

Que Aramón tingui pèrdues no és nou. Tots els anys les té, a causa de les despeses financeres que genera el deute que té contret. Però en aquest exercici els números vermells es dispararan. La campanya ha estat "un desastre", admeten des de la societat. Encara que no s'atreveixen a avançar encara xifres. Però saben que a hores d'ara, amb la primavera a la volta de la cantonada, és ja impossible remuntar la situació. La competència de la platja serà imbatible a partir d'ara.

Pèssima

Així que Aramón ja dona per perduda aquesta temporada. Només queda passar pàgina, diuen. Els mals resultats, a més de a la crisi, són atribuïbles a les "pèssimes" condicions meteorològiques que s'han registrat al Pirineu. Ha estat l'hivern més càlid des dels anys 80, el que ha impedit tenir les pistes amb neu en dates clau com el pont de la Constitució o de la Immaculada.

Amb aquests elements, Aramón està ja treballant en un pla d'empresa per intentar aplacar les pèrdues que s'acumulen. Passarà per una reducció de la plantilla per al pròxim any. Aquest és un requisit indispensable perquè l'empresa - participada al 50% pel Govern d'Aragó i Ibercaja - pugui veure refinançat seu deute, que actualment supera els 90 milions d'euros.

Una vegada refinançat el deute, es començarà a concretar el pla d'empresa, que no té altre objectiu que adaptar l'activitat de la societat a l'actual situació econòmica. Entre les mesures que contemplarà, a més, de baixar la contractació, figurarà una major mobilitat dels treballadors, que hauran de desplaçar-se entre estacions properes en funció de les necessitats. D'altra banda, també s'intentarà que el personal no qualificat pugui desenvolupar diferents tasques, segons les exigències de cada moment.

Artículos relacionados:


1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • RX
    RX
    #1
    Fecha comentario:
    15/03/2012 14:54
    #1
    Parece que tendremos que esperar todavía al telesilla de Valdelinares... ehem...

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: