Números desastrosos a la Molina

Números desastrosos a la Molina
La Molina està rebent de valent aquesta temporada, les minses precipitacions lligades als factors econòmics han fet que el nombre d'usuaris hagi quedat un 20% per sota de les xifres assolides els mesos de desembre i gener de l'anterior temporada. Tot i això hi ha lloc a l'esperança donat que la venda de forfets d'Alp2500 ha crescut un 3,2% respecte la passada campanya. FGC invertirà 1,2 milions a l'estació la propera temporada per millorar pistes, accessos i remuntadors i aquesta temporada ha implementat mesures d'estalvi en personal o la velocitat dels remuntadors.

Ferrocarrils de la Generalitat ha començat a implementar mesures d'estalvi a la Molina per fer front a la notable disminució d'usuaris enregistrada, una disminució que el seu president, Enric Ticó, ha xifrat en vora un 20% entre desembre i gener respecte el mateix període de l'any anterior per la manca de neu. Ticó ha explicat que això els ha obligat a presentar un pla d'estalvi. El president va recordar ahir des de la Molina que l'empresa pública invertirà aquest any 1,2 milions d'euros en l'estació per millorar les pistes, els remuntadors i en seguretat.

Ahir es va dur a terme a La Molina la primera Comissió Assessora amb l'objectiu d'informar als alcaldes, hotelers i restauradors de la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà sobre els reptes de futur i la situació actual de l'estació. Amb aquestes xifres la direcció ha plantejat dur a terme un pla d'estalvi per "poder tancar aquest any sense que els nostres comptes se'n ressentissin" i que ha contemplat la contenció de despesa en personal, la reducció "poc significativa" de tots els sistemes de remuntadors i també en publicitat i promoció. Per contra, Ticó assenyalava que la presència de l'estació a les xarxes socials s'ha vist augmentada un 36% i també s'ha aprovat un pla de cara a l'estiu que preveu obrir l'estació a altres activitats com són muntar a cavall o anar en bicicleta i que permetrien "poder recuperar les pèrdues".

Durant la reunió, es van presentar els resultats del 2011 en què la Molina va rebre 276.000 esquiadors. Tot i la disminució d'esquiadors en els darrers mesos, una de les lectures que va detallar Ticó sobre les xifres de visitants ha estat que hi ha hagut un increment "significatiu" dels compradors del producte integrat entre les estacions de la Molina i Masella i que se situa en un increment d'un 3'2% respecte a les xifres de l'any anterior. En aquest sentit, des de FGC es valora molt positivament la oferta "ja que és una opció molt potent tant pels quilòmetres de pista que es poden esquiar com per la situació propera a Barcelona". Segons Ticó, l'oferta de passi conjunt de les dues pistes es continuarà oferint, avalada pels bons resultats.

Per Ticó, la Molina és "clarament" una estació metropolitana de Barcelona. Així, se seguiran duent a terme accions comercials per atraure un major nombre de visitants de l'àrea metropolita En aquesta línia, el president de FGC va assenyalar que cal aconseguir que "els ciutadans de la capital de Catalunya i de la regió metropolitana vegin la Molina com la seva pista de referència".

Barcelona 2022

Ticó va destacar l'aposta de l'estació per acollir els Jocs Olímpics del 2022 a Barcelona i els Pirineus. Segons va explicar el president de FGC, la Molina és la primera estació de l'Estat pel que fa a organització de proves esportives, cosa que "ens ha permès consolidar-nos com un referent internacional". En aquest sentit, entre desembre i febrer, les pistes hauran acollit un total de 17 competicions de diferents nivells.

De la seva banda els diferents agents del territori van aprofitar la reunió per dir-hi la seva i que de passada FGC pogués recollir diferents idees de millora. Durant la comissió d'ahir es van recollir 65 "idees, conceptes i propostes" per poder tenir "les millors pistes tan a l'estiu com a l'hivern". Els suggeriments van tractar des de la presència de la Molina a diverses fires de neu fins a la millora de la senyalització de la zona, passant per propostes d'oferta en passis i tiquets.

Artículos relacionados:


4 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    09/03/2012 15:40
    #1
    La Molina necesita algunes inversions importants, algunes opcions per fer- la realment una estació metropolitana seria possar un telecabina que sortis de la propia estació de tren. Oferint un viatge en tren + forfet + telecabina a un preu més que escandalos, totes les infraestructures serien de FGC i per tenir-les a mig gas com ara valdria més la pena tirar la casa per el teulat i oferir un preu increible que ajudes a potenciar i omplir aquestes infraestructures.



    Respecte a errors de altres temporades dir que no és la unica raó la falta de innivació de aquests hivern el que a condicionat la poca afluència de esquiadors.

    Desde fa un parell d´hiverns el esquiador que realment paga el forfet sa vist perjudicat perque tots els recursos s´han destinat a les carreres i s´han deixat de banda el manteniment, fresat, senyalització de pistes i producció de neu artificial, tot s´ha destinat a que els mundials de snow, sortissim be, i van ser un exit,però el resto de la estació feia pena de veure.



    Per aixó aquest any espero que serveixi de reflexió a l´estació d´esquí i que recordi que esta molt be incentivar la competició.

    però han de cuidar els clients, que són qui mantenen la estació.


    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    10/03/2012 10:49
    #3
    Jo aquest any no he esquiat gaire, però els cops que hi he anat la neu estava molt bé per la que ha caigut. tot i això si les instal.lacions han d'estar obertes no hi aniria mes gent si el preu fos mes econòmic? no hi entenc gaire de números però potser 100 persones no vindran si el forfet val 39€ però si en val 29 potser si no? no calen tants 2 x 1 sinó preus mes ajustats. tot i que els costos de fer neu siguin molt cars. millor que hi hagi gent per gaudir-ho no? i que consti que jo tinc ff temporada, per tant no m'afecta, és una opinió. però veure les pistes sense ningú fa pena.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #4
    Fecha comentario:
    14/03/2012 19:06
    #4
    Jo vinc de Barcelona, però prefereixo fer 1/2h mes de camí i anar a França on els forfets son força mes econòmics i la neu molt mes garantida. L'atenció al client... es la mateixa, aixi que...o baixen els preus del forfet o no aniré mes a la Molina

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    09/03/2012 15:43
    #2
    #1 T'he editat el mail que no te l'omplin d'spam ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: