Carolina Ruiz: "Competir a Soldeu és com fer-ho a casa"

Carolina Ruiz: "Competir a Soldeu és com fer-ho a casa"
L'esquiadora de Salomon, líder de l'equip de la RFEDI, participarà als gegants de la Copa del Món a Soldeu. Carolina ha arribat avui a Andorra, demà entrenarà per primera vegada a la pista Avet i competirà divendres i dissabte. Tot i que la seva especialitat és la velocitat, descens i supergegant, espera fer-ho bé a Soldeu perque significaria una bona injecció de moral de cara a la recta final de temporada, una temporada que està anant força bé pel que fa als resultats.

L'esquiadora de Salomon Carolina Ruiz, situada entre les vint primeres del món en les disciplines de velocitat, serà un dels grans atractius pel públic espanyol de la Copa del Món d'esquí alpí femení que recala aquest cap de setmana a l'estació andorrana de Grandvalira-Soldeu. Acostumada a competir lluny de casa i sense l'abric del públic, Carolina afronta molt motivada la possibilitat de participar en una cita de la Copa del Món "molt a prop de casa, com si fos casa meva", i amb el públic empenyent-la. Carolina ha arribat avui dimecres a l'estació andorrana, s'entrenarà demà i competirà divendres i dissabte en els dos gegants, una disciplina més tècnica que les proves de velocitat de la qual ella és especialista.

Carolina Ruiz, que el cap de setmana passat va tornar a signar un top-15 en el supergegant de la Copa del Món celebrat a l'estació alemanya de Garmisch-Partenkirchen, explica les seves sensacions davant la cita andorrana i la recta final de la temporada.

Amb quina sensacions arriba a Andorra?

En termes generals estic contenta. El cap de setmana passat vaig fer un bon resultat en el supergegant de Garmisch encara que al llarg d'aquesta temporada de vegades m'he quedat amb les ganes de fer-ho una mica millor. De vegades comets petits errors, carreres en les que hi ha hagut molt poc marge de diferència entre quedar entre les deu o les vint primeres. Cada vegada és més difícil perquè totes estem molt a prop. Pel que fa a proves de velocitat es refereix ara em queden per disputar un supergegant i dos descensos que se celebraran a Sotxi (Rússia), que també serà una oportunitat per provar la pista olímpica i Bansko (Bulgària).

Quin objectiu s'ha fixat per a la Copa del Món d'Andorra?

Competint a Andorra em sentiré molt més a prop de casa perquè a nivell de públic l'acollida segur que serà molt bona. Estic molt motivada, és bonic poder córrer a casa. Tant de bo algun dia es pugui organitzar un descens! Encara que és igual, és una oportunitat més per poder entrar dins de les 30 primeres. El meu objectiu serà passar el tall de la primera mànega i després quedar el més endavant possible. No conec la pista Avet però m'han comentat que és una pista tècnica, molt bonica.

I com li agradaria acabar la temporada?

El meu objectiu en el que queda de temporada és poder tornar a estar a prop de les deu millors en els dos descensos que falten i també en el supergegant. Em noto bé, motivada, en bona forma. Als dos gegants de Soldeu no arribo amb la mateixa mentalitat que en el descens perquè en proves de velocitat estic entre les 30 millors del món i en gegant entre les 50, però és igualment important perquè si ho faig bé a Andorra significarà una injecció molt important de motivació per afrontar la recta final de la temporada. El suport de la gent serà molt important.

Quina anàlisi fa de la situació de l'esquí espanyol en l'actualitat?

Veig que potser hi ha escassetat d'atletes. No hi ha molts esportistes. El comparo amb altres països i estem en minoria ... S'està fent una bona feina de base però requereix temps, cal tenir paciència. Tenim a esquiadors joves que estan lluitant en proves de la Copa d'Europa i també alguna vegada a la Copa del Món, però la veritat és que som pocs.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: