Més d'un metre de neu nova a Baqueira

Més d'un metre de neu nova a Baqueira
Aquest darrer episodi de nevades ha deixat a l'estació aranesa més d'un metre de neu nova, un metre que se suma a les ja excel·lents condicions que presentava l'estació. Per tant, un cop més es confirmen les excepcionals condicions d'innivació d'aquest centre d'esquí que va nèixer ara fa prop de cinquanta anys. A Espot i Port Ainé les nevades van deixar 20 cms de neu.

Aquest passat episodi de nevades s'ha concentrat principalment a la comarca de la Val d'Aran i ha beneficiat de forma molt especial l'estació d'esquí de Baqueira Beret, on s'ha acumulat més d'un metre de neu nova. La intensa nevada que va començar dissabte a la tarda i va finalitzar diumenge a la nit ha estat la més important de la temporada i ha afectat la vessant nord del Pirineu i zones pròximes.

Gràcies a aquest episodi, molt esperat pel sector turístic, Baqueira Beret acumula ja fins a dos metres de neu a 2.500 metres d'altitud i fins a un metre a les cotes baixes, la qual cosa li permet oferir el cent per cent de les seves pistes i remuntadors, segons informen des de l'estació. La situació de Baqueira, no obstant això, és excepcional i ben diferent de la de la resta d'estacions del Pirineu de Lleida, que estan acusant la falta de precipitacions importants en forma de neu d'aquesta temporada.

Aquest és el cas de les estacions d'Espot i Port Ainé, en les quals durant el cap de setmana amb prou feines s'han acumulat uns vint centímetres de neu nova i uns vint-i-cinc en les cotes més altes, segons que ha indicat un portaveu de la instal·lació. Pel que fa a Boí Taüll l'estació pràcticament no ha rebut neu nova i manté uns escasos 75 cms de neu a 2.750 metres d'altitud, cosa poc habitual per aquestes dates, tot i així manté uns 20 quilòmetres de pistes obertes.

Aquestes nevades han contribuït a millorar la qualitat de les pistes, sobretot les que compten amb neu artificial, i a donar "un ambient" més hivernal a les dues instal·lacions, que compten amb 24 pistes obertes, la qual cosa representa un 60% del seu domini esquiable. Boí Taüll, Espot i Port Ainé esperen que la pròxima arribada d'una onada de fred a Catalunya porti les desitjades nevades que permetin vestir de blanc els dos Pallars i obrir noves pistes a la pràctica dels esports d'hivern.

Masella presenta un bon aspecte

Pel que fa a les estacions ceretanes cal dir que Masella també presenta unes molt bones condicions per als esports d'hivern tal com podeu comprovar a les següents fotografies facilitades per la mateixa estació.

La Tosa Vermella
La Tosa Vermella

Mirant cap al Puigmal
Mirant cap al Puigmal

Artículos relacionados:


2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    31/01/2012 20:53
    #1
    Que pasada, y por aquí mirando al cielo :oh!:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #2
    Fecha comentario:
    01/02/2012 09:55
    #2
    Hombre el estado de la pista tiene buena pinta. Pero parece que son cotas altas y si miras alrededor está todo completamente pelado. :frown:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: