Presentat el premi Vèrtex

Presentat el premi Vèrtex
La passada setmana es va presentar a la sala d'actes del Centre Excursionista de Catalunya el llibre guanyador de l'onzena edició del premi Vèrtex, atorgat al llibre: 'Esquí nòrdic a Catalunya. 65 passejades amb esquís' escrit per Iñaki Núñez i que es converteix en el primer llibre premiat sobre el món de la neu. El jurat ja treballa amb els cinc candidats al premi de la dotzena edició, el jurat ha de donar el seu veredicte.

La passada setmana la sala d'actes del Centre Excursionista de Catalunya va acollir la presentació de l'obra guanyadora de l'onzena edició del Premi Vèrtex, Esquí nòrdic a Catalunya. 65 passejades amb esquís, d'Iñaki Núñez.

L'acte fou moderat per Ignasi Forcada, vicepresident segon del Centre Excursionista de Catalunya, i hi van participar Josep M. Olivé, director editorial de Cossetània, Jaume Ferrández, director de Vèrtex, Andreu Rafa, muntanyenc i esquiador, i el mateix autor, Iñaki Núñez. A l'acte hi van assistir nombrosos socis i sòcies de l'entitat, a més d'esquiadors i muntanyencs, entre els quals hi havia el president de la FEEC, Jordi Merino.

El torn de paraules el va obrir Josep M. Olivé qui felicità a l'autor per la guia i remarcà el fet que en onze edicions del Premi Vèrtex era la primera vegada que guanyava una guia d'itineraris d'esquí. A continuació, Jaume Ferrández es referí a la col·laboració entre Cossetània Edicions i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, i de la importància de promoure noves guies d'itineraris a través del Premi Vèrtex.

Acte seguit, Andreu Rafa va fer un repàs històric de l'esquí a Catalunya, des dels seus inicis als Rasos de Peguera el 1908, passant per les primeres competicions i les primeres estacions d'esquí. Rafa feu especial menció al paper que els membres del Centre Excursionista de Catalunya van tenir en la introducció i desenvolupament dels esports de neu a Catalunya. Per acabar, es va referir a l'autor del llibre com un esportista veterà i polifacètic, a qui cedi la paraula per donar pas a la intervenció més esperada de la tarda.

Així doncs, Iñaki Núñez explicà de manera amena i entretinguda el propòsit de la guia, fent una breu introducció a la pràctica de l'esquí nòrdic a Catalunya i va mostrar imatges d'alguns dels itineraris que podem trobar a a la guia. Per acabar la vetllada s'oferí un refrigeri i l'autor va signar exemplars del llibre.

El XII Premi Vèrtex entra en fase de jurat

En quant a la darrera edició del Premi Vèrtex, la dotzena, convocada durant la primavera del 2011, han estat 5 les obres presentades fins al 31 de desembre del 2011. El veredicte d'aquesta dotzena edició es farà públic en el transcurs de la propera Festa de FEEC que tindrà lloc durant el mes de març.

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    26/01/2012 19:58
    #1
    Que bona pinta té el llibre, el mateix m'ho compro. :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: