Verdú puja al podi a Patscherkofel

Verdú puja al podi a Patscherkofel
L'andorrà Joan Verdú va signar ahir una de les pàgines més importants, fisn ara, de l'esquí andorrà situant-se tercer al supergegant dels Jocs Olímpics de la Joventut. Aquesta és la primera medalla andorrana a uns event d'aquest nivell i això fa veure que la feina dels programes esquí-estudi comença a donar els seus primers fruits. Felicitats Joan per la feina feta!

Gran paper dels andorrans

Ahir, en la primera jornada dels Jocs Olímpics de la Joventut Europea, el jove esquiador andorrà Joan Verdú va aconseguir una tercera posició, un fet que significa la segona medalla olímpica per a un esportista andorrà. La primera va ser del judoca Patrick Ferreira. Verdú va aconseguir pujar al tercer calaix del podi per mèrits propis. "Ens té meravellats. És increïble", declarava al Periòdic d'Andorra el director tècnic de la FAE, Carles Visa. En termes similars es devien expresar el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, i el mateix cap de Govern, Toni Martí, que el van trucar per felicitar-lo personalment.

Patscherkofel és una muntanya i una zona d'esquí situada al Tirol, a cavall d'Itàlia i Aústria, una muntanya mítica per als aficionats a l'esquí, una pista que ha viscut ja dos Jocs Olímpics i baixades mítiques com les de Franz Klammer. L'Olympia és una pista que comença a 1.461 metres d'altitud, homologada per a supergegant de poc més d'un quilòmetre i 441 metres de desnivell, el jove talent de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) Joan Verdú va tornar-hi a fer història.

L'any 1965 l'esquí va ser declarat esport d'interès nacional a Andorra. 47 anys després aquest petit país amb poc més de 70.000 habitants que compta a un dels grans dominis mundials, recordem que Grandvalira és el quinzé domini mundial per dies d'esquí venuts, ha tingut la seva recompensa, tot i els dubtes de molta gent que no creien en la feina que s'està fent per aquest esport, sobretot en els últims anys.

El programa esquí-estudi i els equips de Comitè no han trigat ni un lustre en donar fruits. Ja es pot dir que es pot mirar cap al futur amb optimisme perquè els joves estan traient bons resultats, com va fer Kevin Esteve amb un sisè lloc en el famós descens de la supercombinada dels Mundials de Garmisch-Partenkirchen 2011 i com ha fet ara Verdú. En aquest esport no existeix la cursa perfecta, Verdú va cometre alguna mínima errada que el va fer perdre algunes centèsimes, set respecte del segon classificat i vint amb el guanyador. Tant se val. El que és realment important és que l'esquí andorrà comença a sonar amb força en el panorama internacional. Ja no nomes per a una organització on no hi ha cap opció d'un resultat així, com és Soldeu 2012, sino també amb els resultats dels joves que van sortint dels programes de formació.

A l'excel·lent actuació de Verdú cal sumar una boníssima actuació de Sara Raméntol que es va fer amb la setzena posició al supergegant femení. Pel que fa al surf de neu l'actuació de Maeva Estévez i Ian Serra en half pipe no va ser bona i cap dels dos va poder classificar-se per a la final. Estévez va ser la 14a de 16 participants i Serra es va quedar en la primera mànega de qualificació masculina.

I pel que fa als catalans?

Els catalans Adrià Bertran i Ona Rocamora van competir també a les curses de supergegant finalitzant les mateixes en 24a i 19a posició respectivament, Adrià va signar una temps d' 1m8s21, a una prova que apart del gran podi de Verdú va tindre un guanyador insòlit: el marroquí Adam Lamhamedi, que va signar un temps d'1m4s45. Pel que fa a la prova femenina la victòria va ser per a un cognom il·lustre: Estelle Alphand, Estelle és la filla de Luc Alphand, cinc vegades guanyador de la Copa del Món (Una general, tres de descens i una de supergegant).

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    15/01/2012 10:53
    #1
    Sembla que els andorrans s'ho han muntat força bé.

    Felicitats.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: